Simone's Kitchen

Zuurkoolsoep met rookworst

zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

Het klinkt misschien een beetje gek in je oren, maar deze zuurkoolsoep is echt heel erg lekker. Al het goede van zuurkool met worst maar dan in de vorm van een soepje.

Soms vraag je je af hoe je op een idee voor een recept komt. Vaak kan ik het nog wel herleiden. Heb ik het ergens geproefd, zag ik het op tv of werd ik op het idee gebracht door een vriendin bijvoorbeeld.

Maar deze… ik weet het echt niet meer. En tijdens het maken had ik serieuze twijfel of deze zuurkoolsoep wel te kachelen zou zijn.

Gek op zuurkool

Als kind vond ik zuurkool verschrikkelijk. Bleek dat mijn moeder dat gewoon niet goed klaarmaakte, dus de eerste keer dat ik het zelf maakte was ik blij verrast. Ik maakte het wel altijd met spekjes en met blokjes ananas. Dat haalde het ‘zure’ van de zuurkool een beetje eraf. En ik werd al snel fan van zuurkool.

Maar Tom lustte geen zuurkool dus de afgelopen jaren is er hier ook niet heel veel zuurkool op tafel gekomen. En gek genoeg heb ik het sinds Tom weg is ook niet meer gegeten.

Tijd om daar dus verandering in te brengen. Deze zuurkoolsoep maakt het eten van zuurkool een stuk laagdrempeliger.

Zorg wel dat je de zuurkool echt last minute in de soep doet. Je wilt niet alle goede bacterien om zeep helpen door het door te koken. De zuurkool is al “gaar” dus hoeft niet mee te koken met de rest.

Het beste voor de zuurkoopsoep is om biologische zuurkool te gebruiken. Daar zitten de meeste goede stofjes in, maar je kunt natuurlijk alle zuurkool gebruiken die je wilt. Of je kunt eens proberen om het zelf te maken!

Dat staat nog op mijn todo lijstje.

Zuurkoolsoep met ananas

Nu je weet dat ik vroeger de zuurkool at met ananas…. vind je het misschien ook niet zo gek meer dat er ananas ook in deze zuurkoolsoep zit.

Ben je ook gek op soep? Check dan hier alle soeprecepten!

zuurkoolsoep
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zuurkoolsoep

Het klinkt misschien een beetje gek maar deze soep is echt verrassend lekker. Let wel op dat je de zuurkool op het laatst toevoegt. Om alle goede bacterien in de zuurkool niet om zeep te helpen is het last minute iets meewarmen voldoende. Kook de zuurkool dus niet mee met de soep.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipdijfilet in blokjes gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 50 gr spekjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gr zuurkool
  • 100 gr ananas in blokjes
  • 1 rookworst in plakjes

Instructies

  • Neem een flinke soeppan en verhit hierin de kokosolie. Begin met het uitbakken van de spekblokjes. Voeg daarna de blokjes kipdij toe en laat het geheel bakken tot gaar. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
  • Giet de bouillon erbij en voeg de plakjes rookworst en de ananasblokjes toe. Laat dit even goed meewarmen.
  • Voeg als laatste de zuurkool erbij, laat even doorwarmen en serveer meteen.
Gang: Soep
Keuken: paleo
Trefwoord: rookworst, zuurkool

Voedingswaarde

Calorieën: 555kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 32g, Vet: 41g, Verzadigd vet: 14g, Cholesterol: 158mg, Natrium: 2153mg, Kalium: 724mg, Vezels: 4g, Suiker: 4g, Vitamine A: 126IU, Vitamine C: 41mg, Calcium: 70mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.