Weekmenu week 16 – 2023
Hebben jullie vorige week lekker gesmuld van alle Aziatische gerechten? Deze week ga ik daar in Vietnam nog even mee verder, maar heb ik hier weer een lekker en gezond weekmenu bij elkaar gezocht. Het is tenslotte een hele normale week, zonder feestdagen. Eigenlijk is dat ook wel weer even lekker toch?!
Maandag – Tuinboontjes salade
Mijn Vader had altijd tuinbonen in de moestuin en daardoor aten we dat thuis gemiddeld een keer in de week. Het was sowieso niet mijn favoriete groente, omdat ze werden “doorgekookt” en ik die smaak echt niet lekker vond. Ik ben benieuwd naar de verrassende smaak van de boontjes in deze salade.
Dinsdag – Quiche met gehakt en paprika
Normaliter maak je een quiche natuurlijk met deeg, maar deze versie is met heel veel groenten en ei. Net zo smakelijk, maar het past beter in een koolhydraatarme maaltijd. En eerlijk gezegd, ik mis het deeg niet.
Quiche met gehakt en paprika
Woensdag – Pittige zalmburger
We hebben natuurlijk het voornemen om meer vis te eten. Hoe lekker is deze visburger dan! Lekker pittig door de Thaise currypasta en super makkelijk om te maken. En als je dit eet, weet dan dat ik ook aan de pittige smaken zit 😉
Donderdag – Witlof met ham en kaas
Het gekke is, dat als je regelmatig pittig eet, of buitenlandse smaken in je eten, er een moment komt dat je enorm verlangt naar de Hollandse pot. Daar is deze witlofschotel een heel goed voorbeeld van. Lekker door eenvoud, zeg maar.
Witlof met ham en kaas
Vrijdag – Romige pasta met paddenstoelen
Ik heb begrepen dat Vietnam de hoofdleverancier is van cashewnoten. Misschien moet ik er dan wat mee nemen als souvenir om er deze pasta met paddenstoelen mee te maken. En anders zijn ze ook lekker om gewoon op te knabbelen. Deze pasta is ook sowieso een romige aanrader.
Romige pasta met paddenstoelen (vegan)
Zaterdag – Vietnamese Bahn Mi
Ik kan het toch niet laten om er toch een typisch Vietnamees recept tussen te zetten. Waarschijnlijk ga ik deze regelmatig eten. Ik heb het nog nooit gegeten, maar het ziet er zo lekker uit. Wordt vervolgd dus.
Zondag – Rabarbercake
Zo langzaam komt de rabarbertijd weer om de hoek kijken. Je moet wel van houden van de fris zzure smaak, maar als je het verwerkt in deze heerlijke cake weet ik zeker dat je het lekker gaat vinden.