Tuinboontjes en tomaat salade met gemengde granen en feta
Het zal zo ongeveer de laatste lichting zijn denk ik; van de tuinbonen. Deze waren al behoorlijk groot. En bij tuinbonen vind ik groot altijd synoniem aan minder lekker. De allerlekkerste tuinboontjes zijn die hele jonge. Die echt helemaal aan het begin van het seizoen. Maar een beetje dubbel doppen doet wonderen en dan is ook deze tuinboon weer goed te eten. De hele salade was trouwens goed te eten dus als je zin hebt in een lekkere en gezonde lunch dan vooral proberen. In het pakket dat vorige week binnen was gekomen van Kroon op het werk zat een prachtige doos met honing tomaatjes. Zo lekker dat je ze het liefst hop, zo in je mond wilt stoppen (en er zaten er genoeg in de doos gelukkig) maar die in een salade het allerbest tot hun recht komen.
In de tussentijd ga ik eens kijken of het bevalt om iets minder vaak te bloggen. Laten we zeggen om de dag ofzo… Ik heb nu natuurlijk ook Papertravels er naast en een mens kan natuurlijk maar zoveel doen in een dag/week. De uitslag van de enquete die ik heb gedaan was niet heel veelzeggend aangezien er net zoveel mensen waren die elke dag prima vonden als dat er mensen waren die het genoeg vonden om drie keer in de week wat te horen. Ik ga het nu dus gewoon maar uitproberen… Als ik afkickverschijnselen krijg (en ja dat kan toch?? Haha) dan merken jullie dat vanzelf wel weer in een toename van posts..
En dan…. weet ik gewoon dat er iemand gaat komen die wil weten waar die prachtige nieuwe ondergrondjes vandaan komen. Nou dat ga ik je verklappen. Ik had ergens gelezen (en vraag me niet waar want dat weet ik echt niet meer) dat iemand via Etsy bij Swanky Prints een aantal vinyl achtergrondjes had gekocht. Die eruit zagen als echt hout. En ja dat moest ik dan natuurlijk wel even uitproberen. En dit zijn ze dus. Althans twee van de stapel die ik heb besteld (want er zitten verzendkosten aan vast en meer van die ellende dus dan meteen maar een stapel.
Heel goedkoop is het dus niet en hou rekening met invoerrechten die je vervolgens aan de deur contant moet voldoen. Maar voor mij zeker de moeite waard! En dan nu het recept!
Graansalade met tuinbonen en doperwtjes
Ingrediënten
- 75 gr gemengde granen
- handvol honingtomaatjes
- 1 kg tuinbonen dubbel gedopt
- 100 gr verse doperwtjes
- handje hazelnoten
- handje radijs
- munt
- stukje feta
- Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el mango azijn
- sap van 1/2 citroen
- peper
- zout
- 1/2 el honing
Instructies
- Kook de granen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, spoel af en laat afkoelen.
- Kook de tuinbonen voor een drie minuutjes, spoel na en laat even afkoelen voor je ze dubbeldopt. (dubbeldoppen is het verwijderen van de tuinbonen uit de schil, koken en daarna de taaie buitenste schil van de boontjes afhalen zodat je alleen de felgroene binnenkant overhoudt)
- Snij de tomaatjes en de radijs in kwartjes
- Rooster de hazelnoten in een dun laagje olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe de granen en de boontjes in een grote kom. Doe de radijs en tomaat erbij en roer de dressing erdoor.
- Als je klaar bent om te serveren bestrooi je het met de geroosterde hazelnoten en verkruimel je er een beetje feta overheen.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Fijne frisse foto’s weer, krijg meten zin om in de tuin te gaan eten. (nu alleen nog een tuin 😉 ) Ondergrond is verrassend mooi, als je het niet verklapt had had ik waarschijnlijk niet gezien dat het vinyl is.
Gemengde granen, dat moet je even uitleggen, Simone. O, o, ik voel me weer net een armzalig persoontje van onder de grote rivieren nu.
En je foto’s zijn ook weer zóó ontzettend mooi. Net nu ik vanmiddag weer uren heb zitten tuttebellen om iets lekkers fatsoenlijk op de plaat te krijgen (wat opnieuw voor geen meter gelukt is). Hel-lup!
O haha Nell…. 🙂 Die gemengde granen verkopen ze tegenwoordig kant en klaar bij de Appie. Er zit spelt in, quinoa, rijst en zo nog wat… Lekker en reuze handig. Even koken en klaar… En dank je wel voor de complimenten hoor!
Wat ziet deze salade er heerlijk uit, hij spat gewoon van het beeldscherm! Prachtige foto’s!
Wat een super tip Simone van die ondergrondjes! En de salade ziet er ook heerlijk uit!
Ja gaaf zijn ze he die ondergrondjes! ben er zo blij mee!
Leuk en fris receptje. Wat je ondergrond betreft, zo’n prints vind je ook terug op het tafelzeil van Lola: nl. de Cabane-reeks. Ook bij IKEA vind je momenteel geplastificeerde stof, nl. LISEL. Deze zeilen zijn heel goed bij prijs.
Ah dank je wel voor de tips. Zijn dat ook zeilen zonder glans, want dat is wel belangrijk voor de fotografie ervan.. 😉