Weekmenu week 18 -2023
En zo is het alweer mei. Een nieuwe maand met nieuwe uitdagingen. En dat is altijd leuk. Ik weet, op het moment dat ik dit schrijf niet wat het weer doet, maar ik hoop van harte dat we weer net zo´n zomer krijgen als vorig jaar. Met natuurlijk de zomerse gerechten die daar bij horen. Ik heb er nu al zin in!
Maandag – Kikkererwten burgers
Ik ben niet de allergrootste fan om te bbqen, omdat ik geen grote vleeseter ben. De gezelligheid, daar hou ik dan wel weer van. En toen ik deze burger voorbij zag komen, dacht ik meteen dat lijkt mij wel wat. Dan kun je toch rond de bbq staan wachtend op je burger, maar geen overdosis vlees.
Kikkererwtenburgers met wortel en sesam
Dinsdag – Surinaamse bami
Met een vader die thuis altijd Indische bami maakte, is dit misschien een beetje als vloeken in de kerk. Maar jemig, kijk eens naar de ingrediënten, dan wil je dit toch ook een keer op tafel zetten. Eigenlijk is het geen bami, maar gemaakt met spaghetti in plaats van mie, maar dat maakt het er echt niet minder lekker om.
Surinaamse bami met kip en varkensvlees
Woensdag – Pittige eieren
Wat ik bij bami altijd lekker vind is een eiergerecht. Geen idee waarom die combinatie altijd zo smaakvol is, maar ik hou er van. Dus vandaag deze pittige eieren op het menu. Je kunt ze dus ook gisteren maken, hahaha, en anders lekker vandaag. Niet als ontbijt, maar ´s avonds met een stokbroodje en een groene salade.
Verstopte eieren uit een pannetje
Donderdag – Shiitake dumplings
Om toch een beetje af te kicken van de Aziatische smaken van de afgelopen weken heb ik deze dumplings uitgekozen. Iets meer werk om ze te maken, maar daarna heb je wel een hele lekkere maaltijd.
Shiitake dumplings met gember en shiitake bouillon
Vrijdag – Pasta met spinazie
Na het gefröbel van gisteren, vandaag maar wat korter in de keuken staan lijkt me. En omdat de rest van de week wel groente bevatte, maar geen groene kleur komt dat met deze pasta met spinazie helemaal in orde.
Pasta met spinazie
Zaterdag – Summerrolls met makreel en guacamole
In het kader van we gaan elke week vis eten, kwam ik deze summerrolls tegen. Hoewel ik bij de tekst wel aan andere zomerrolletjes moest denken. Of eigenlijk de winterrolletjes. Ten slotte hebben we daar allemaal wel een beetje last van na de winter. Maak je niet ongerust, deze rolletjes zijn super gezond.
Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie
Zondag – Rabarbertaartjes
Deze periode is echt de rabarber periode. Deze friszure groente (ja echt rabarber is een groente die ook als fruit gebruikt wordt) is heerlijk om in een taartje te verwerken. Op de site staan meerdere lekkere recepten, maar deze is naast lekker ook nog eens heel makkelijk.