En zo is het alweer mei. Een nieuwe maand met nieuwe uitdagingen. En dat is altijd leuk. Ik weet, op het moment dat ik dit schrijf niet wat het weer doet, maar ik hoop van harte dat we weer net zo´n zomer krijgen als vorig jaar. Met natuurlijk de zomerse gerechten die daar bij horen. Ik heb er nu al zin in!

Weekmenu week 18

Maandag – Kikkererwten burgers

Ik ben niet de allergrootste fan om te bbqen, omdat ik geen grote vleeseter ben. De gezelligheid, daar hou ik dan wel weer van. En toen ik deze burger voorbij zag komen, dacht ik meteen dat lijkt mij wel wat. Dan kun je toch rond de bbq staan wachtend op je burger, maar geen overdosis vlees.

Kikkererwten wortel burger | simoneskitchen.nl

Kikkererwtenburgers met wortel en sesam

Heerlijke vegetarische burgers met wortel en kikkererwten
Bekijk het recept

Dinsdag – Surinaamse bami

Met een vader die thuis altijd Indische bami maakte, is dit misschien een beetje als vloeken in de kerk. Maar jemig, kijk eens naar de ingrediënten, dan wil je dit toch ook een keer op tafel zetten. Eigenlijk is het geen bami, maar gemaakt met spaghetti in plaats van mie, maar dat maakt het er echt niet minder lekker om.

Surinaamse bami | simoneskitchen.nl

Surinaamse bami met kip en varkensvlees

Surinaamse chow mein (of tjauw min, wat jij wil) met geroosterde kip en varkensvlees. Een eenvoudig en lekker recept
Bekijk het recept

Woensdag – Pittige eieren

Wat ik bij bami altijd lekker vind is een eiergerecht. Geen idee waarom die combinatie altijd zo smaakvol is, maar ik hou er van. Dus vandaag deze pittige eieren op het menu. Je kunt ze dus ook gisteren maken, hahaha, en anders lekker vandaag. Niet als ontbijt, maar ´s avonds met een stokbroodje en een groene salade.

Pittige verstopte eieren

Verstopte eieren uit een pannetje

Een lekker makkelijk paasontbijt met eieren uit een pannetje
Bekijk het recept

Donderdag – Shiitake dumplings

Om toch een beetje af te kicken van de Aziatische smaken van de afgelopen weken heb ik deze dumplings uitgekozen. Iets meer werk om ze te maken, maar daarna heb je wel een hele lekkere maaltijd.

shiitake dumplings en bouillon

Shiitake dumplings met gember en shiitake bouillon

Mogelijke alternatieven voor de genoemde ingrediënten: Galangal – je kunt hier ook gember gebruiken Shaoxing rijst wijn – sherry kun je hier gebruiken Chinese zwarte azijn – een milde balsamic azijn zou je hier misschien kunnen gebruiken hoewel het natuurlijk niet hetzelfde is. Als je geen balsamic hebt gebruik dan een gewone goede azijn. Gedroogde Shiitake – deze zijn wellicht lastig te vinden maar zijn eigenlijk wel essentieel voor de smaak van de bouillon. Kun je het niet vinden gebruik dan een andere soort gedroogde paddestoel (zoals bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood)
Bekijk het recept

Vrijdag – Pasta met spinazie

Na het gefröbel van gisteren, vandaag maar wat korter in de keuken staan lijkt me. En omdat de rest van de week wel groente bevatte, maar geen groene kleur komt dat met deze pasta met spinazie helemaal in orde.

Pasta met spinazie

Pasta met spinazie

Heerlijk, eenvoudig en snel klaar is deze pasta met spinazie, pijnboompitjes en lekker veel parmezaanse kaas
Bekijk het recept

Zaterdag – Summerrolls met makreel en guacamole

In het kader van we gaan elke week vis eten, kwam ik deze summerrolls tegen. Hoewel ik bij de tekst wel aan andere zomerrolletjes moest denken. Of eigenlijk de winterrolletjes. Ten slotte hebben we daar allemaal wel een beetje last van na de winter. Maak je niet ongerust, deze rolletjes zijn super gezond.

Saladewraps met makreel | simoneskitchen.nl

Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie

Lekker fris voor een warme zomerdag
Bekijk het recept

Zondag – Rabarbertaartjes

Deze periode is echt de rabarber periode. Deze friszure groente (ja echt rabarber is een groente die ook als fruit gebruikt wordt) is heerlijk om in een taartje te verwerken. Op de site staan meerdere lekkere recepten, maar deze is naast lekker ook nog eens heel makkelijk.

Romige rabarber taartjes

Romige rabarber taartjes

Deze heerlijke romige rabarbertaartjes maak je snel met kant- en klaar bladerdeeg
Bekijk het recept

Delen is fijn!