Weekmenu week 5-2023
Als het goed is, is er toch al iets van mijn gewicht geslonken, door het koolhydraatarm eten. Al weet ik niet of dat in Mexico goed is gelukt. Maar zo rondkijkend op de site, zag ik nog veel meer lekkere recepten, dus als we terug zijn kunnen we meteen weer goed aan de slag. Hoe gaat het met jouw voornemens??

Maandag – Thaise roerbak
We beginnen de week met lekker en snel. Courgette noodles voor de overdosis groente en de runderreepjes met de thaise kruiden voor de smaak. Dit gaat een favoriet worden hoor.
Dinsdag – Stoofpot met aubergine en bacon
Dit is echt zo’n recept waar je de koolhydraten uit aardappel of pasta niet mist. Een heerlijke smakelijke stoofschotel boordevol groenten. En wil je hem helemaal vega, dan laat je ook de spekjes weg. Maar eerlijk gezegd hou ik wel van die smaak in mijn eten.
Stoofpot van aubergine en zoete aardappel
Woensdag – Courgetti met citroen en ricotta
Deze courgetti vind ik zo lekker. Het is zo lekker fris door de citroen, maar ook lekker veel groente er in. En romig door de ricotta. Ik zie een blijvertje op het menu.
Courgetti met citroen en ricotta
Donderdag – Warme spruitjes salade
Nee we eten geen overgare spruitjes, maar je bakt ze beetgaar samen met de ui en knoflook Daarnaast nog granen en blauwe kaas voor de smaak. En je hebt een heerlijke gezonde salade met deze vitamine bommetjes.
Warme spruitjessalade met kastanjedressing en blauwe kaas
Vrijdag – Preisoep met bleekselderij
Ik heb prei ook weer herontdekt. Vroeger at ik het heel vaak, want zo lekker. Maar de laatste jaren “vergat” ik deze groenten. gelukkig nu weer vaker op het menu. Vandaag in een heerlijk soepje met een andere favoriet bleekselderij.
Zaterdag – Runderstoofschotel
Vandaag nemen we wat meer tijd voor een overheerlijke runderstoof. Die slowcooker hebben we tenslotte ook niet voor niks aangeschaft. Met pompoen geeft het een heerlijke zoetige smaak. Of komt dat door het bier 😉
Runderstoofschotel met pompoen en bier
Zondag – Kokosbiscuitjes
Vandaag toch lekker bakken, maar wel zonder suiker. Daarvoor heb ik het recept opgezocht van deze kokos biscuitjes. En wil je een hartige versie dan kan dat ook. Je doet er dan wat andere ingrediënten in, zoals spekjes of geraspte kaas. Of beide kan natuurlijk ook. Lekker experimenteren in de keuken op deze zondag.