Deze week heb ik bedacht om maar eens te beginnen met meer vis. Nou is dat een terugkerend thema, en dat blijft gek omdat vis zo lekker is. Kan iemand mij uitleggen waarom we, ja ik weet dat er meer mensen zijn die er zo over denken, niet vaker vis eten?

Maandag – Visschotel

Vaak wordt als reden gegeven dat vis zo prijzig is, en dat klopt ook wel, maar er zijn toch ook wel eens aanbiedingen die je in de gaten kan houden. En in deze budgetschotel zit koolvis, die uit de diepvries komt, en dus ook voordeliger is. Doe er je voordeel mee!

Vis ovenschotel

Visovenschotel

Voor deze visschotel kun je de witvis gebruiken die je voorkeur heeft. Ga je voor goedkoop dan is koolvis een goede optie (uit de vriezer) Ik gebruikte hier kabeljauwfilets.
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Shaksuka

Naast meer vis, heb ik ook meer groente op mijn bord. Ik eet koolhydraatarm en als je die modus een beetje onder controle hebt, dan mis je de pasta en aardappelen amper. Deze shaksuka is een heerlijke en makkelijke en bovenal gezonde maaltijd. Precies iets voor deze dinsdag.

Groene shakshouka | simoneskitchen.nl

Groene Shakshuka

Shakshouka, shakshuka… of hoe je het ook schrijft… je komt dit – van oorsprong Israelische – gerecht de laatste tijd in veel varianten tegen. En terecht ook want het is simpel, lekker en gezond. Deze komt uit het boek Simplicious van Sarah Wilson
Bekijk het recept >>

Woensdag – Broccoli frietjes

Wat ik altijd het leukste vind is als je een gezonde maaltijd eet, en er alleen maar groente aan te pas komen. Dat je denkt dat je aan het snacken bent. Mind f*ck dus. En dat mind van mij trapt er echt in. Dus vanavond eet ik “frietjes” met een salade.

Broccoli frietjes uit de airfryer

Broccoli frietjes

Heb je een grote stam van een broccoli en je weet niet wat je ermee moet doen? Met dit makkelijke recept voor broccoli frietjes gooi je nooit meer wat weg
Bekijk het recept >>

Donderdag – Chili con carne

Dat ik vroeger geen fan van bonen was, heb ik wel eens verteld. Maar je smaak verandert gedurende de jaren en nu kan ik echt genieten van een heerlijke chili con carne. Vooral toen Weight Watchers mij er eens op wees, dat dat prima past in het dagmenu. En als zelfs Jaimy Oliver het lekker vindt…..

Chili con carne

Chili con carne a la Jamie Oliver

De wereldberoemde pittige bonenschotel van de hand van de kookmeester himself.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Kipsaté

Genoeg groenten deze week, en vandaag maken we heerlijke saté van kip. Maak de marinade wel ver van te voren, want dan kunnen de smaken er lekker in trekken. Daar heb je dus wat geduld bij nodig, maar daarna is het een kwestie van bakken, roosteren of grillen. De accessoires er naast en je hebt een heerlijke maaltijd, waarmee je je zo in Azië waant.

Kipsate met Aziatische marinade

Aziatische kipsate voor op de BBQ

Deze kipsaté maak je met een heerlijke Aziatisch getinte marinade.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Rode linzensoep

Voor de zaterdag een lekkere soep. Dat pruttelt altijd zo gezellig op het fornuis en het ruikt zo lekker. Vooral als het een beetje koude dag is, is een pittig soepje een goed idee. Stokbrood met wat smeersels er bij en eventueel salade en je hebt een heerlijke maaltijd.

Rode linzensoep

Rode linzensoep met komijn

Heerlijke rode linzensoep met lekker veel specerijen. Perfect voor de koude maanden van het jaar
Bekijk het recept >>

Zondag – Oud Hollandse Poffertjes

Heb jij wel eens poffertjes gemaakt? Ik herinner me dat mijn ouders vroeger zo’n gietijzeren poffertjespan hadden. Maar of die veel gebruikt is, kan ik mij niet meer herinneren. Poffertjes aten we vooral op de kermis of op een braderie. Het lijkt me wel leuk om het een keer zelf te maken. Kijken of dat net zo lekker is als die van een kartonnetje met een plastic vorkje.

Oud Hollandse poffertjes

Recept voor Oud Hollandsche poffertjes

Er gaat toch niks boven zelf gemaakte Oud Hollandse poffertjes!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!