Weekmenu week 30 – 2023
Op het moment dat ik dit schrijf is storm Poly net over het land geraasd en over twee dagen schijnen we de 32 graden weer op thermometer te zien. Het is bijzonder hoe ook in Nederland het weer extreme vormen aan gaat nemen. Wat heeft dit met eten te maken hoor ik je denken, niks eigenlijk, alleen dat ik het lastig vind om een zomers weekmenu te maken als je misschien meer aan een herfstmenu moet denken, hahaha.
Maandag – Venkelsalade met courgette
Om de week makkelijk te beginnen eten we een snelle venkelsalade met courgette. Hoe komt het toch dat ik nooit venkel at en het nu in mijn favorietenlijstje staat. Het is een gezonde groente en je kunt er zoveel mee variëren. Probeer deze salade maar eens:
Venkelsalade met courgette
Dinsdag – Bloemkool couscous met bietjes
Nu maar hopen dat het een hele warme week gaat worden, want ik zie dat ik voor vanavond ook een salade heb uitgekozen. Eigenlijk viel ik op de kleur. En de combinatie van de bloemkool en de bietjes, die wilde ik echt eens gaan proberen. Ja en dan moeten jullie dat natuurlijk ook eten.
Woensdag – Boekweit noedels
Ik “vergeet” vaak om noedels te eten. Dan sta ik in de supermarkt te bedenken wat er op tafel gaat komen, en voor het gemak is het dan een salade, maar eigenlijk kun je met noedels ook heel snel een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel zetten. Lekkere groente erbij en klaar ben je.
Boekweit noedels met paddestoelen, sojabonen en sesam
Donderdag – Ananascurry
Ananas is een van de weinig fruitsoorten die ik wel in mijn eten kan waarderen. Vooral omdat het bij lekker pittig eten, toch een beetje neutraliseert. En curry eten is natuurlijk altijd lekker. Deze is daarnaast ook ngo eens heel snel klaar. En mocht het mooi weer zijn, is dat toch een groot voordeel.
Ananascurry
Vrijdag – Risotto met bloemkool
Sinds ik van Simone “geleerd” heb, hoe ik bloemkool kan roosteren, eet ik dat regelmatig. Ik heb dan voldoende aan de geroosterde bloemkool en iets van vlees of kaas er naast. Maar nu zag ik deze risotto en dat lijkt me ook een hele bijzondere combinatie. Voor het geval het een herfstige dag is, want risotto vind ik echt wel herfstig comfort food.
Risotto met bloemkool
Zaterdag – Kikkererwtenburgers
Ik weet niet of je het al gemerkt hebt, maar ik heb er stiekem een vegetarische week van gemaakt. Gewoon omdat het kan. Maar ook omdat ik vaak niet eens merk dat er geen vlees in een recept zit, als je het maar lekker aankleedt met gezonde groenten. Neem nou deze burgers. Die kunnen toch voor “echt” door. Ik heb deze week heerlijk gegeten, zonder vlees. En jij?
Kikkererwtenburgers met wortel en sesam
Zondag – Spoom met rood fruit
De zomer is natuurlijk het uitgelezen seizoen voor allerlei mooi en lekker fruit. Ben je net als ik niet zo’n grote fruiteter, dan kun je het verstoppen in deze heerlijke spoom. Heerlijk om er nog een bolletje ijs bij te doen, en een grote klodder slagroom. En nee dan is het niet meer zo gezond, maar wel heel erg lekker.