Ik heb weer een lekker weekmenu bij elkaar gezocht. Ik bleek door al dat zonnige weer achter te lopen, en gelukkig regent het vandaag, dus ik ben meteen weer lekker op dreef. De regen is blijkbaar een grotere inspiratiebron dan de zon, hahaha, maar lekker eten gaan we deze week zeker doen:

weekmenu week 28-2023

Maandag – Wortelkoekjes

Ken je Donna Hay? De Australische chef kok, die in mijn ogen van niets ( lees: weinig ingrediënten ) iets onwaarschijnlijk lekkers weet te maken. Probeer deze wortelkoekjes maar eens. Lekker als bijgerechtje, maar ook als je een gezonde snack wil maken.

Wortelkoekjes

Wortelkoekjes

Deze makkelijke wortelkoekjes zijn ideaal als bijgerecht of als makkelijke snack. Door de rijstbloem zijn de wortelkoekjes ook glutenvrij.
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Salade met geitenkaas en bietenblad

Ik zit me net te bedenken dat ik in elk weekmenu minstens één salade zet. Ik vind dat zo ontzettend lekker eten, en vooral na een dag werken vind ik een salade makkelijk en gezond. En je kunt hier zo mee variëren, en een ander voordeel: je hebt niet zoveel afwas. Vooral lekker in de zomer, haha.

Salade met geitenkaas en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Salade met geitenkaas, blauwe bessen en bietenblad

Bekijk het recept >>

Woensdag – Venkelrisotto met zalm en garnalen

Deze risotto heb je vast al vaker voorbij zien komen, gewoon omdat hij zo lekker is. Mits je van venkel houdt natuurlijk. Want ook bij venkel heb je twee partijen, de lovers or the haters. In welk team zit jij?

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Venkel risotto met gerookte zalm

Deze risotto met venkel, garnalen en gerookte zalm is weer eens een hele andere manier om je risotto te maken!
Bekijk het recept >>

Donderdag – Kipsaté

Er maar van uitgaande dat het BBQ weer is vandaag, heb ik een recept voor heerlijke Aziatische kipsaté. Wat er dan zo Aziatisch aan is: nou wat dacht je van de kokosmelk, de vissaus en het citroengras? Ben je meer van de “Hollandse” kipsate dan is deze makkelijke kipsate misschien wat voor jou.

Kipsate met Aziatische marinade

Aziatische kipsate voor op de BBQ

Deze kipsaté maak je met een heerlijke Aziatisch getinte marinade.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Geroosterde broccoli

Dit recept staat op de site als bijgerecht voor met de feestdagen, maar waarom mag het vandaag niet ook een feestje zijn? Broccoli is altijd lekker in welke vorm dan ook. Het is gezond en ook een groente waar je mee kunt variëren. Desnoods serveer je het met de sticky kip van morgen.

geroosterde broccoli met noten

Geroosterde broccoli met paddenstoelen en noten

Perfect als bijgerecht tijdens de feestdagen is dit lekkere en makkelijke gerecht van geroosterde broccoli met paddenstoelen
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Sticky kip uit de airfryer

Ik heb al een tijdje een airfryer, maar ik moet bekennen dat ik hem niet eens zoveel heb gebruikt. Hij staat bij mij in een kast, dus ik moet er echt bewust een gerecht mee maken, en dat betekent plannen. En ja daar gaat het dan meestal mis. Maar dit recept is zo lekker dus ik hem hem toch maar tevoorschijn gehaald. Om dan te merken dat het toch wel heel erg handig is,

Kip uit de airfryer

Sticky chicken uit de airfryer

Maak deze lekkere kleverige kippenboutjes in de airfryer of in de oven
Bekijk het recept >>

Zondag – Brownies uit de airfryer

En dan dient het volgende probleem zich aan: staat de airfryer op het aanrecht, dan staat ie er meteen ook een aantal dagen, omdat ik dan denk, wat handig ik ga hem vaker gebruiken. Vandaar dat ik ook meteen heb gezocht naar een lekker baksel uit de airfryer. Staat ie tenminste niet voor niks in de weg.

Brownie uit de airfryer

Brownies uit de airfryer

De airfryer is ook geschikt om lekkere bakrecepten mee te maken zoals deze brownies uit de airfryer
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!