Salade met geitenkaas en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Ik zit achter de computer maar heb een beetje last van het invallende licht, dus ik sta op om de luxaflex dicht te doen zodat de zon buiten blijft. Maar terwijl ik de lamellen dicht wil draaien kijk ik naar de tuin waar de eerste vergeet me nietjes alweer in bloei staan en Humphrey met Buffy door de tuin aan het tijgeren is. Op jacht naar zijn eigen schaduw of een van die slome hommels die door de vroege bloemen heen dwarrelen.

Salade met geitenkaas en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Ik bedenk me; draai de luxaflex weer open, zet de computer in de slaapstand en loop naar beneden om achter in de tuin met de katten te genieten van die allereerste stralen zon. Want zijn die niet eenvoudigweg het fijnste van het hele jaar? Dat moment dat je voor het eerst de deuren en ramen weer wagenwijd open kunt zetten zonder meteen weg te vriezen, dat moment waar je toch al best lang op hebt zitten wachten.

Doodzonde om dan achter de computer te blijven zitten, ook al blijft dat ellendige stemmetje in mijn hoofd roepen dat de belasting afgemaakt moet worden. Eén dagje langer kan het nog wel wachten. Want vandaag schijnt de zon. Vandaag is het weer om buiten te spelen!

Salade met blauwe bessen en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Hebben jullie ook zo genoten van die heerlijke warme zon? En dan een tafel vol zetten met lekkere salades in mooie salade schalen en aanvallen maar!

Deze salade komt (iets aangepast) uit het boek Het Saladeboek van Delicious

Salade met geitenkaas en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Salade met geitenkaas, blauwe bessen en bietenblad

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • gemengde sla naar keuze. Ik gebruikte bietenblad en gemengde jonge sla
  • 100 gram blauwe bessen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • macadamia noten licht geroosterd

Voor de dressing:

  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el balsama
  • 50 ml goede olijfolie

  • Rooster de macadamia noten lichtjes en hak in kleinere stukken. Heb je geen macadamia dan kun je ook hazelnoten gebruiken.
  • Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen. Doe de overige ingrediënten bij elkaar en hussel door elkaar voor je het besprenkelt met de dressing.
  • Eet meteen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.