Weekmenu week 22 – 2023
Lekker hé om deze week te starten met een extra vrije dag. Voor mij in ieder geval wel, want na mijn carrière switch ben ik nu heerlijk vrij op de feestdagen. En ik denk dat ik eens lekker ga kokkerellen en opzoek naar lekkere gerechten voor deze week.
Maandag – Enchiladas
Omdat ik kort na de reis naar Mexico naar Vietnam ben geweest, zou ik bijna vergeten hoe leuk het daar was. Maar vooral ook hoe lekker het eten…. Dus toen ik dit lekker “trage” gerecht tegen kwam, dacht ik, dat is precies iets voor vandaag. Lekker met de ogen dicht genieten van de geuren uit de keuken en opeten terwijl ik de foto’s kijk. #vakantiememories
Enchiladas met zachtgegaarde riblap
Dinsdag – Spaghetti Bolognaise
Ik heb een irritante gewoonte. Als ik een keuken apparaat uit de kast heb gehaald, dat ik niet dagelijks gebruik, dan komt het maar zo voor dat hij een aantal dagen op het aanrecht staat. Nu dacht ik slim, ik maak er vandaag ook meteen gebruik van door deze lekkere spaghetti te maken.
Spaghetti bolognese uit de slowcooker
Woensdag – Couscous geitenkaasburger
Dat ik dit recept nog niet eerder heb gemaakt…. Mmmm ik ben gek op geitenkaas, maar gebruik het vooral in mijn risotto. Of door de pasta. Maar vandaag ga ik deze lekkere burger maken. Lekker snel klaar en genieten van de heerlijke smaakcombinatie.
Couscous geitenkaas burger met rode uien chutney
Donderdag – Bloemkoolrijst nasi
Als ik zin heb in een overdosis groenten dan maak ik graag een recept met bloemkoolrijst. Dat is sneller klaar dan gewone rijst en het voordeel is dat je niet merkt dat je alleen maar groenten eet. Het vult net als gewone rijst, maar beter voor de darmen.
Nasi goreng met bloemkoolrijst
Vrijdag – Garnalensalade met avocado
Vrijdag- Visdag is het deze week. En ik heb een makkelijke maar heel erg lekkere salade uitgekozen. Het moeilijkste is denk ik een goede avocado uit te kiezen. Ik heb meestal pech. Dan lijkt ie eetbaar en is het alsnog een keiharde bal, of ik knipper met mijn ogen en zitten er bruine plekken in. Hopelijk pik ik er voor deze salade wel een goeie uit.
Maaltijdsalade met avocado en garnaal en koriander dressing
Zaterdag – Minestronesoep
Zaterdag is restjesdag, en hoe kun je die beter verwerken dan in een lekkere minestronesoep. Meestal sla ik aan het begin van de week genoeg groenten in en aan het einde van de week denk ik, oeps toch nog een en ander over wat nu echt op moet. Hup in de soep dan maar. Koelkast weer leeg en een gevulde soep op tafel. Broodje er bij en je bent weer klaar voor een lekkere maaltijd.
Minestronesoep
Zondag – Mango Frangipane taartjes
Bakken doe ik eigenlijk alleen als ik met Simone ben. We hebben heel lang geleden ook al eens rabarber frangipane taartjes gemaakt, maar tijdens het zoeken naar een lekker baksel kwam ik deze met Mango tegen. Ik denk dat deze ook heel erg lekker zijn, dus die ga ik vandaag maar eens proberen.