Simone's Kitchen

Rabarber frangipane taartjes en gefeliciteerd Charlotte!

rabarber taartjes | simoneskitchen.nl

Omdat het vandaag de verjaardag is van Charlotte leek het me een mooi moment om deze heerlijke rabarber taartjes nog eens te posten… (afkomstig van de glazen vork) Ik maakte deze heerlijke rabarber frangipane taartjes vorig jaar toen Charlotte en ik een van onze beroemde kooksessies hadden… De rabarbar is niet zo gezellig rood jammer genoeg maar het eind resultaat was er niet minder smakelijk van. En daar is waar het dan allemaal om draait uiteindelijk, nietwaar?

rabarbertaartjes | simoneskitchen.nl

Gefeliciteerd Charlotte! Dat je maar een grote meid mag worden.. 😉

O en wil je nog een goede wijnsuggestie bij dit taartje dan moet je het volgende bericht van Mariella Beukers van Wijnkronieken even doornemen voor een goede suggestie!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Rabarber frangipane taartjes

Ingrediënten

Deeg

  • 310 gr bloem
  • 56 gr suiker
  • Flinke snuf zout
  • 226 gr ongezouten boter gekoeld en in kleine blokjes
  • 3 el ijskoud water of net genoeg om het deeg bij elkaar te brengen

Frangipane

  • 125 gr zachte boter
  • 125 gr poedersuiker
  • 1/2 tl amandel extract
  • 3 eieren
  • 125 gr amandelmeel
  • 30 gr bloem

Rabarber

  • 1 tl kaneel
  • 1 tl suiker of meer als de rabarber erg zuur is

Instructies

Deeg

  • Minstens 30 minuten voor je klaar bent om te gaan uitrollen en bakken bereid je je deeg voor. In de kom van een keukenmachine, uitgerust met een plastic mes, doe je de bloem en het zout en druk een paar keer op de pulse knop. Voeg de boter toe en doe dit nogmaals, ongeveer 40-50 keer of tot de boter door de bloem is gemengd en het grof is en een beetje lijkt op de consistentie van kleine erwtjes.
  • Voeg langzaam het water toe terwijl de motor draait. Voeg net genoeg toe totdat het deeg samen komt in een losse kruimelige bal.
  • Leeg de kom boven een licht met bloem bestoven aanrechtblad. Maak er een platte schijf van ongeveer 2 cm dik, rol in plastic folie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Frangipane

  • Om de frangipane te maken doe je de zachte boter en de poedersuiker samen in een mengkom en mix tot het romig en luchtig is geworden.
  • Voeg de eieren er een voor een aan toe en meng elke keer goed door. Het zal er een beetje uit gaan zien alsof het aan het schiften is, maar maak je geen zorgen; het komt weer goed!
  • Voeg het amandelextract toe terwijl de machine draait en voeg de bloem en het amandelmeel beetje voor beetje toe.
  • Zodra je klaar bent om je taartjes in elkaar te zetten haal je het deeg uit de koelkast en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit tot het dun genoeg is en leg het met je deegroller of met je handen in de klaarstaande vorm. je kunt een grote vorm gebruiken of een paar lage. Het makkelijkste is het om een vormpje te gebruiken met een losse bodem. Die werken het prettigste. Leg je deeg voorzichtig in de vorm en verwijder het overtollige deeg.
  • Bak je taartjes eerst blind. Dit doe je door een stuk bakpapier op het deeg te leggen en hierop gewichtjes te doen. Je kunt dure bakbonen gebruiken of rijst of gedroogde peulvruchten (die kun je daarna dus niet meer eten!)
  • Bak het blind voor ongeveer 20 minuten op 180 C. Haal de vormpjes eruit, verwijder de bakgewichten en bestrijk het deeg met een geklutst ei. Doe terug in de oven en bak het nog eens 10 minuten.
  • Haal uit de oven.
  • Doe de frangipane vulling in de vormpjes en strijk de bovenkant glad. Maak de rabarber schoon en snij er schuine plakjes van. Druk deze vervolgens in een willekeurig patroon in de frangipane vulling.
  • Doe de taartjes in de oven en bak ze 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.