Ik wil niet negatief zijn hoor, maar deze week is het Blue Monday: de dag dat we er achter komen dat het nastreven van onze goede voornemens lastiger is dan we hadden gedacht. Ik ben eigenlijk nooit depressief en anders is er wel een lekker recept waar ik van kan genieten. En dan is de dag al snel weer goed. Wat doe jij op Blue Monday?

Weekmenu week 03 2024

Maandag – Witlof met geroosterde wortel en burrata

Ik maak van deze dag een vegetarisch feestje met deze witlofsalade met geroosterde wortel. En trakteer jezelf dan ook op de echte burrata. Dit is zo’n smakelijke combinatie! En ook vrolijk genoeg om je dag weer blij te maken.

witlof recept met geroosterde wortel en burrata

Witlof met geroosterde wortel en burrata

Een heerlijk gerecht van witlof met geroosterde wortel, burrata en kaki fruit. Gecombineerd met lekker veel specerijen en knapperige nootjes
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Pasta met chorizo, erwtjes en courgette

Courgette is een van mijn favoriete groenten. Je kunt er zoveel kanten op en het is altijd een goed idee om een courgette in de koelkast te hebben. Je kunt er sowieso een gevulde en gezonde pasta mee maken.

pasta met chorizo

Pasta met chorizo, doperwtjes en courgette

Een lekker makkelijk pasta gerecht voor doordeweeks
Bekijk het recept >>

Woensdag – Gegratineerde spruitjes

Vroeger at ik spruitjes met lange tanden. Ik kon die groene doorgekookte balletjes echt niet smakelijk vinden. Maar dat was een beetje de kookstijl die er destijds was. Nu zijn geroosterde en gegratineerde spruitjes echt een veelzijdige groente, die ik graag op tafel zet. En veel sneller klaar dan vroeger, šŸ˜‰

gegratineerde spruitjes

Gegratineerde spruitjes

Wat is er nu lekkerder dan spruitjes met een heerlijk knapperige laagje kaas eroverheen?
Bekijk het recept >>

Donderdag – Mosterdsoep met spekjes

Deze mosterdsoep is ook zo’n hartverwarmend soepje als de linzensoep van vorige week. Eigenlijk vind ik het zo lekker om een keer in de week een pannetje soep te maken. Eventueel nog wat groenten opmaken vanuit de koelkast, maar sowieso lekker om te eten met een broodje of salade.

mosterdsoep

Mosterdsoep

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pittige zalmburger

Een hamburger in een restaurant bestellen is natuurlijk lekker, maar nooit handig eten. En over het algemeen doe je het thuis minder snel. Maar deze zalmburger is echt een uitzonderring op de regel. En met die Aziatische smaken er in, krijg je maar zo zin in vakantie. Ik wel in ieder geval!

20140503 MH2A9731

Pittige zalmburger

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Courgette salade met entrecote

Lekker snel klaar en gezond eten? Nou dan zit je met deze salade echt goed. En wil je geen vleeseten, dan kun je het weglaten of eventueel vervangen door vis of kaas. En nog makkelijker is kant en klare courgette slierten en wortel julienne te gebruiken. Voor je het uit kan spreken staat het al op tafel.

Courgette noodels met sunshine saus en beef | simoneskitchen.nl

Courgette salade met entrecote

In het recept heb ik de entrecote achterwege gelaten omdat het niet essentieel is voor de salade. Je kunt dit met of zonder vlees eten. Je kunt het vervangen door vis of vegetarisch of veganistisch laten.
Bekijk het recept >>

Zondag – Chocolade kreukel koekjes

En na een hele week gezond doen, heb ik in ene zo’n zin om deze chocolade koekjes te bakken. Verstandig? Nee natuurlijk niet. Lekker? Ja heel erg lekker zelfs. Dus ik maak ze en neem ze mee naar mijn werk of verwen de buren er mee. Dan heb ik in ieder geval lekker kunnen bakken en vliegt het niet op mijn eigen heupen.

Koekjes recepten - chocolade kreukel koekjes

Chocolade kreukel koekjes

Let op dat het deeg minimaal 1,5 uur in de koeling moet liggen voor je het verder kunt verwerken!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!