Lekker hé die lente! Eindelijk ruikt het naar voorjaar als je na je werk naar buiten loopt. Dat vorige weekje mooi weer in Nederland waren Simone en ik op vakantie, dus dat hebben we soepel gemist, maar nu kunnen wij er ook van meegenieten. Ik vind het echt een fijn gevoel dat de winterjas de kast in kan, maar aan de andere kant is het ook weer verstandig om nog even wat kilo’s kwijt te raken voor het echt mooi weer wordt, hahaha.

Maandag – Venkel courgette salade

In de categorie “you love it or you hate it”, zit venkel volgens mij ook. Ik vind het lekker, maar als ik een venkelknol aanschaf vergeet ik vaak wat ik er mee wilde doen en dus ga ik deze week maar voor een lekkere salade.

Venkel courgette salade

Venkel courgette salade

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bloemkool currysoep

Bloemkool is het vegetarische veelzijdige stukje vlees. Je kunt het in zoveel gerechten gebruiken en het is altijd lekker. Vandaag maken we met bloemkoolrijst een lekker pittig en vooral ook lekker snel soepje.

Bloemkool currysoep

Bloemkoolcurrysoep

Een lekker groenterijk soepje
Bekijk het recept >>

Woensdag – Traybake met pittige kip

Vorige week zei ik het al, een ovenschotel, oftewel een traybake is zo makkelijk. Je maakt de groente schoon, hup op een bakplaat en de oven doet de rest van het werk. Easy peasy!

Traybake met kip

Pittige kip met courgette, ui en broccoli

Een lekker makkelijke traybake met pittige kip!
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pasta met runderstoof

En om maar even door te gaan in dezelfde categorie, deze runderstoof is ook heerlijk. En het mooiste is, de slowcooker doet het meeste werk terwijl je zelf lekker kan genieten van het voorjaar.

Pasta met stoofvlees

Pasta met stoofvlees uit de instantpot

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Supergroene wokschotel

Wil je gezond eten, dan lijkt het wel of je extra groene recepten uit kiest om te eten. Groen staat voor mij echt wel synoniem voor gezond. Is dat gek? Deze groene wokschotel staat bol van de vitamines dus prima om gezond te eten en ook nog af te vallen.

Supergroene roerbakschotel

SUPERGROENE ROERBAK

Dit is het ultieme gerecht om allerlei restjes uit je koelkast op te maken. Gebruik bijvoorbeeld courgette, groene paprika, andijvie of wat je maar voor groens nog hebt liggen. Je kunt dit prima vegetarisch eten maar ook met pittig gekruide runderreepjes of kipblokjes.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Bloemkoolrisotto met asperges

Het voorjaar is het uitgelezen seizoen voor asperges. Vooral de witte vind je nu in de winkel. Nu dus de tijd voor deze gezonde risotto, die geen risotto mag heten, maar er wel een beetje zo uit ziet.

Bloemkoolrisotto met asperges

Bloemkoolrisotto

Een echte risotto is dit natuurlijk niet helemaal maar het heeft wel een vergelijkbare smaak en is heerlijk om mee te variëren!
Bekijk het recept >>

Zondag – French toast met lemon curd

Vroeger maakte mijn moeder wel eens wentelteefjes met wat sneetjes oud brood als we tussen de middag uit school thuis kwamen eten. Dat was altijd een feestje, maar deze french toast met lemon curd is een wentelteefje 2.0.

French toast met lemoncurd

French toast met lemoncurd en aardbeien

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!