Simone's Kitchen

French toast met lemon curd en aardbeien

French toast met lemoncurd | simoneskitchen.nl

Ik ben best een aardig mens… Soms dan.. Als de wind goed waait en ik met het juiste been uit bed ben gestapt en meer van dat soort… Dus dacht ik vandaag jullie maar eens te trakteren op een onwaarschijnlijk lekkere variatie van de French Toast. Dit recept komt uit het boek Simple Dinners van Donna Hay, die – net als al haar andere boeken – bij mij in de kast prijkt. Ik grijp vaak naar de boeken voor inspiratie want ze staan er vol mee. Deze is echter nagenoeg letterlijk overgenomen van het boek. Op wat fruit details na geloof ik. Hoe dan ook…. het is een traktatie.

French toast met lemoncurd en aardbeien | simoneskitchen.nl

Een traktatie die echt totaal niet Whole30 compliant is en nee, ik heb hem ook echt niet net opgegeten. Dit recept is al van ergens april toen de aardbeien eigenlijk nog helemaal niet zo lekker waren. Maar doe ze in de oven en je krijgt zelfs een smakeloze aardbei weer zoet en sappig. Ik heb het hier gecombineerd met frambozen uit de diepvries. Als je een van die mensen bent die een vooruitziende blik heeft dan heb je vast ook wel lekker fruit nog in de vriezer liggen. Zo niet, dan is het nu natuurlijk de tijd voor de allerlekkerste aardbeien. De lemoncurd is zelf gemaakt… Ook daarvan zal ik het recept binnenkort op de site zetten, maar nog niet zo lang geleden; week of drie denk ik, heb ik deze topper nog een keer gemaakt toen Hermin hier was voor de nodige ‘handmodel’ activiteiten. Omdat ik geen brioche had maar wel oud casino wit, heb ik dat gebruikt samen met lemoncurd van Chivers (te koop bij de Appie) en dat was nagenoeg net zo lekker.

French toast met lemon curd en aardbeien | simoneskitchen.nl

Wentelteefjes met een twist

De brioche geeft het een nog zoetere smaak en de korstjes van de brioche worden heerlijk knapperig in de oven, maar goed als je gewoon wit hebt liggen kun je dat dus zonder problemen gebruiken. Hou wel rekening mee dat het verslavend lekker is en ook nog eens behoorlijk machtig. Als dessert is dan misschien ook minder geschikt, maar een feestelijk ontbijtje op de zondag? Ik zeg gewoon doen! Dan kijk ik nog even vol weemoed naar de foto’s… 😉

French toast met lemoncurd
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

French toast met lemoncurd en aardbeien

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 35 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3-4 sneetje brioche boord
  • aardbeien
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 4 eidooiers
  • lemon curd je hebt ongeveer een paar eetlepels nodig
  • pistache nootjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Besmeer de brioche dik met de lemon curd, snij de sneetjes diagonaal doormidden en zet ze in een ovenschaal. Zet ze niet al te dicht op elkaar, je wilt nog ruimte overhouden om fruit tussen te stoppen.
  • Snij de aardbeien kleiner (plakjes of partjes) en strooi die over en tussen de brioche in.
  • Klop room, melk, suiker en eidooiers bij elkaar en giet dit over de brioche heen. Kijk dat het niet teveel vocht is, het hoeft niet onder te staan en als je twijfelt dan doe je niet alles eroverheen. het ligt ook een beetje aan de diepte van je ovenschaal.
  • Bestrooi met de gehakte pistachenootjes.
  • Zet de ovenschaal afgedekt met aluminium folie in de oven voor 20 minuten. Verwijder het folie en laat de schaal nog eens 15 minuten in de oven goudbruin worden.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

10 comments

  1. Avatar

    Wow. Dat ziet er echt lekker uit!
    Ik heb volgens mij nog wel brioche in de vriezer liggen.

  2. Avatar

    Ik sluit mij geheel aan bij Es’ dat ziet er echt waanzinnig lekker uit. Die sla ik op.

  3. Pingback: Donna Hay boekreview Simple Dinners - simoneskitchen.nl

  4. Pingback: Donna Hay - Bookreview Simple Dinners | Simone's Kitchen

  5. Pingback: Op de snijplank... Aardbeien | Simone's Kitchen

  6. Pingback: Donna Hay boekreview Simple Dinners | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!