Lekker en gezond weekmenu voor week 41
Voor het weekmenu voor week 41 heb ik lekker veel herfstige gerechten. Te beginnen met een overheerlijke zuurkoolstamppot. Ik maak het graag met knolselderij in plaats van gewone aardappel, maar wil jij aardappel gebruiken dan kan dat natuurlijk ook prima.
Ik hou van dit seizoen; het seizoen van de spruitjes, zuurkool, stamppotten en stoofschotels. Eet smakelijk!
Maandag – Zuurkoolstamppot
We beginnen de week met deze lekkere zuurkoolstamppot. Met spekjes, rookworst en stukjes ananas (naar wens weg te laten als je niet van fruit in je eten bent)
Dinsdag – Witte bonenstoof uit de slowcooker
Voor de dinsdag een makkelijk gerecht uit de slowcooker. De bonen wel op een later tijdstip toevoegen om te voorkomen dat ze tot pap zijn gekookt tegen de tijd dat het gerecht klaar is.
Woensdag – pompoencurry
Het officiële pompoenseizoen is weer in volle gang! Dat vieren we met een lekkere pompoencurry!
Pompoencurry
Donderdag – zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep kun je op zoveel verschillende manieren maken. Ik kies dit keer voor een Aziatische versie.
Vrijdag – Spruitjes met karbonade
Spruitjes; vaak verguist maar zo lekker als je ze goed klaarmaakt. Probeer het maar eens met deze versie met mosterdsaus.
Spruitjes met mosterdsaus en karbonade
Zaterdag – Marokkaanse visschotel uit de tajine
Voor de zaterdag weer een lekkere stoof. Dit keer met gebakken vis.
Zondag – pompoentaart
En de week is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere pompoentaart! Dit is de glutenvrije variant maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de gewone pompoentaart.