Pompoencurry met rundvlees
Deze heerlijke pompoencurry is ideaal om te maken in de slowcooker, maar kan zeker ook in een normale stoofpan!

Pompoencurry met rundvlees
De smaken van een goede curry zijn altijd lekker als je het mij vraagt, maar met name in de herfst en in de winter kan ik er intens van genieten. Dit soort curry’s maak ik bij voorkeur in mijn slowcooker. Ik doe alles in de kom van de slowcooker voor ik ’s morgens weg ga en als ik thuiskom van het werk is mijn maaltijd klaar. Hoe ideaal wil je het hebben?
Wel of niet vooraf bakken?
Officieel is het zo dat het aanbakken van het rundvlees van de pompoencurry extra smaak geeft. Je karameliseert de buitenkant van het vlees en dat voegt wat toe voor de smaak. Als ik genoeg tijd heb en ik de pompoencurry maak in een gewone pan doe ik dat braaf. Maar maak ik hem in de slowcooker dan sla ik het altijd standaard over.
Ten eerste omdat ik ’s morgens vroeg geen zin heb om vlees te staan bakken en ten tweede omdat het extra lange bereidingsproces in de slowcooker al smaak toevoegt. Ik heb dan ook nog niet gemerkt dat het heel erg uitmaakt. En het scheelt gewoon een hoop tijd.
Ik snij alle ingredienten meestal al de avond tevoren als ik weet dat ik de slowcooker ga gebruiken. Vervolgens doe ik dat die ochtend dus allemaal in de kom en klaar is kees. Heb je een instantpot dan kun je die ook eventueel gebruiken om het vlees eerst aan te bakken. Maar zoals gezegd, ik doe dat dus niet.
Wil jij de pompoencurry maken dan kun je dus kiezen wat je wilt doen. In beide gevallen is dit een heerlijk herfstig of winters gerecht. Lekker met rijst of bloemkoolrijst of aardappelpuree.
Pompoencurry
Ingrediënten
- 400 gr pompoenblokjes
- 500 gr runderstoofvlees in blokjes gesneden
- 2 el kokosolie
- 3 el gele curry pasta
- 2 uien fijn gesneden
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 tl lemongras geraspt
- 1 tl verse gember geraspt
- 500 ml kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk-400 ml
- 1 limoen
- peper en zout
- 1 el arrowroot
Instructies
- Neem een pan met dikke bodem en verhit hier de kokosolie in. Bestrooi de runderblokjes met peper en zout en bak ze aan in de pan. Zorg dat ze een beetje goudbruin worden. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee tot glazig.
- Voeg de curry pasta, de lemongrass en de gember toe en bak even mee tot het gaat geuren. Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook.
- Zodra het kookt doe je de deksel op de pan en laat het rustig sudderen voor ongeveer 3 uur of tot het vlees uit elkaar begint te vallen.
- Check het tussendoor een paar keer om te voorkomen dat de pan droog komt te staan. Zo nodig voeg je nog wat water toe. Gebruik je een slowcooker dan is dit niet nodig.
- Voeg de pompoenblokjes en de kokosmelk ongeveer een half uur voor het einde van de kooktijd toe en laat deze garen.
- Is de curry niet dik genoeg?
- Los een eetlepel arrowroot op in wat water, roer dit totdat de klontjes eruit zijn en voeg dan toe aan de curry. Laat even meekoken tot het dik genoeg is.
- Serveer de curry met bloemkool- of broccolirijst.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.