Soep uit de oven met rundvlees en bier | simoneskitchen.nl

Kookboeken overload…

Ik heb echt enorm veel kookboeken. Echt heel heel veel. En echt heel vaak kook ik er niet uit. Maar ik vind het wel heerlijk ter inspiratie. Naast mijn bed ligt standaard een stapel van de nieuwste kookboeken om eens lekker door te bladeren voor het slapen gaan. Of tijdens het bakje koffie ’s morgens.

Maar behalve alle boeken die ik thuis heb liggen staat er nog eens een hele stapel in de studio. De boeken waar ik de fotografie voor heb verzorgd. Dat zijn er inmiddels ook al meer dan 40 schat ik zo in. Het leek me leuk om daar eens iets meer mee te doen. Dus heb ik besloten om zo nu en dan eens een recept uit een van de boeken te maken. Ik begin met een recept uit de Soepbijbel van Heleen Timmermans. Overigens Ć¼berhaupt een aanrader want er staan echt heel veel, hele lekkere soepen in. Ik vond het dus ook moeilijk kiezen welke ik zou gaan maken.

Bier

Het is deze geworden met bier en rundvlees. Ik redde het allemaal nog maar net want het moet wel even opstaan. Het fijne van dit recept is dat je alles in de pan gooit, de pan in de oven zet en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Ik had sukadelappen gekocht en de aangegeven kooktijd in het recept (1,5 uur) is een tikkie te kort voor de sukade. Dat werd uiteindelijk net iets meer dan 2 uur. Let dus wel even op dat het vlees dat je gebruikt genoeg tijd krijgt om te garen.

Deze is ook ideaal voor in de slowcooker! In het recept heb ik de tijd voor de slowcooker erbij gezet. De soep viel erg goed in de smaak, ook bij de dude!

Erg lekker met Iers sodabrood!

Soep uit de oven met rundvlees en bier | simoneskitchen.nl

Soep uit de oven met rundvlees en bier

4 van 1 stem
GangSoep

clock
voorbereiding 15 minuten
bereiding 1 uur 30 minuten
totaal 1 uur 55 minuten

4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gr runderstoofvlees
  • 2 uien in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl tijm gedroogd
  • 1 takje tijm vers
  • 1 tl marjolein gedroogd
  • 2 el bloem
  • 1 el mosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el worcestersaus
  • 1 flesje pils
  • 2 winterpenen in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 250 gr kastanjechampignons in kwartjes
  • 1 liter runderbouillon
  • zeezout en zwarte peper

  • Verwarm de oven voor op 160ĖšC
  • Neem een ovenschaal of een pan (creuset heb ik gebruikt) die in de oven kan en doe hierin het vlees, de ui, knoflook, tijm, marjolein, bloem, mosterd, azijn, worcestersaus, zout, zwarte peper en bier en dek goed af met aluminiumfolie (of een deksel als je de pan gebruikt)
  • Stoof het vlees een uur in de oven. Voeg daarna de wortel, bleekselderij, champignons en de bouillon toe. Verhoog de oventemperatuur naar 180ĖšC en laat het nog 30 minuten tot een uur verder garen of tot het vlees gaar is.
  • Lekker met Iers sodabrood

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.