Weten jullie dat het deze week de week zonder vlees is? Nou ik wist het niet hoor. Niet omdat ik er niet achter sta en vlees in welke vorm dan ook in mijn menu wil, maar meer omdat ik sowieso niet zo’n grote vleeseter ben, en er best weken zijn waarin ik amper vlees eet. En ik denk dat het ook beter is het hele jaar te minderen dan maar één week in het jaar. Maar ik vind het natuurlijk wel goed om er aandacht aan te besteden en zo meer mensen te overtuigen dat het beter is om minder vlees te consumeren. En wat ook helpt? Lekkere gerechten op tafel waar je vlees niet in mist. En die heb ik voor deze week in dit lekkere en gezonde menu verzameld.

Maandag – Bloemkool venkel gratin

Kaas helpt altijd om vlees niet te missen. Met kaas kun je zoveel smaak in een gerecht brengen, en ik hou van kaas. Daarom mis ik natuurlijk vlees niet zo….

Bloemkool venkel gratin

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Rode linzensoep met komijn

In een soep is natuurlijk het ultieme comfortfood en als je ook hierin genoeg smaakmakers stopt dan mis je de vlees niet. En met peulvruchten zoals linzen krijg je ook genoeg voedingsstoffen binnen die vlees onnodig maken.

Rode linzensoep met komijn

Bekijk het recept >>

Woensdag – Quinoa salade met zoete aardappel

Hetzelfde geldt voor zoete aardappel. Deze groenten is zo veelzijdig en in deze salade met quinoa lekker vullend en gezond. Persoonlijk ben ik niet zo van de appel in mijn salade, maar voor de rest lijkt het mij heel erg lekker. Hij komt deze week op mijn lijstje.

Quinoasalade met zoete aardappel

Quinoasalade met zoete aardappel

Een lekkere makkelijke en snelle salade
Bekijk het recept >>

Donderdag – Auberginerolletjes met caponata

Heerlijk die Italiaanse smaken. Zeker met het beetje “vlezige” van de aubergine. Ik denk dat dit gerecht ook een voorbeeld is van veel smaak met groenten, waardoor je vlees niet nodig hebt om lekker te eten.

auberginerolletjes

Auberginerolletjes met caponata en geitenkaasmousse

Een heerlijke vegetarisch voorgerechtje met aubergine en geitenkaas
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Jackfruit taco’s

In plaats van taco’s met kip of gehakt zit hier jackfruit in. Jackfruit is in blik te koop en een prima vlees vervanger. Verwacht geen vette taco maar deze is lekker licht en fris van smaak.

Jackfruit taco

Jackfruit taco’s

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Behalve dat bietjes en bloemkoolcouscous heel gezond zijn, vind ik dit gerecht er ook heel vrolijk uit zien. En het is een makkelijk gerecht dus lekker om op deze zaterdag te maken. Heb jij deze week het vlees gemist? Ik hoor graag je ervaringen.

cauliflower couscous with beetroot | insimoneskitchen.com

Bloemkool couscous met bietjes

Bekijk het recept >>

Zondag – Kokos mango speculaas

Op de site staat bij dit heerlijke dessert dat het voor Sinterklaas is , maar ik vertel het niet verder als je dat ook deze week maakt. Het is een vegan gerecht dus past prima in de week zonder vlees.

mango speculaas mousse

Kokos mango speculaasmousse

Lekker voor het heerlijk avondje!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!