Deze week is het suikerfeest voor de mensen die Ramadan hebben gedaan. Het is fijn voor iedereen die heeft gevast dat dit weer voorbij is. Ik heb er wel bewondering voor hoor, ik weet niet of ik het zo lang zou volhouden. Ik vind het soms al lastig om gezond eten vol te houden, dus mijn uitdaging ligt daar wel in. Voor deze week heb ik weer wat gezonde recepten bij elkaar gezocht.

Maandag – Spitskoolsalade met pinda’s

Om de week dus maar weer goed te beginnen een gezonde salade met spitskool. Meestal wordt spitskool geroerbakt, maar je kunt het ook heel goed rauw eten. dan heeft het een lekkere bite.

Spitskoolsalade

Spitskoolsalade met pinda’s

Een lekker frisse spitskoolsalade met een Thaise twist
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bloemkool knolselderij soep

Ik eet niet vaak soep, maar eigenlijk is het zo’n lekker gezond alternatief voor het avondeten. En boven dien makkelijk te maken met weinig afwas. Ook dat is altijd een gunstig feit.

Bloemkool knolselderijsoep met zalmfilet

Een lekker vullende soep met knolselderij, bloemkool en gebakken zalm
Bekijk het recept >>

Woensdag – Groene pasta met broccolipesto

Iedereen kent wel pesto van basilicum, maar je kunt dit op nog veel meer manieren bereiden. Eigenlijk is de basis pijnboompitten, knoflook, olijfolie en kruiden of een groente, in dit geval de broccoli. Maar spinazie zou ook goed kunnen. Probeer het maar eens uit met dit gerecht.

Groene broccolipasta

Groene pasta

Bekijk het recept >>

Donderdag – Tonijn gegaard in citrus

Ik hou van ceviche, maar meestal eet ik dat van een soort witvis. Maar toen ik laatst met Simone in Curaçao was hadden we een restaurantje waar ze er een met ceviche hadden. Dat was lekker en gelukkig zie ik dat er bij Simone op de site ook een staat. Die eet ik vanavond!

tonijn gegaard in ceviche

Tonijn gegaard in citrus

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Quiche met zoete aardappel

Aangezien we in de gezonde modus zitten heb ik voor vandaag een gerecht wat er niet gezond uit ziet, maar het wel is. Daar hou ik wel van. Een quiche wordt normaliter met een soort deeg bereidt, maar in dit geval van zoete aardappel. Alleen maar groenten dus ik denk een feestje voor de darmen al die gezonde vezels!

Glutenvrije quiche

Zoete aardappel quiche met asperges en bacon

Voor de korst van deze quiche gebruik je niks anders dan zoete aardappel. Dat wordt natuurlijk nooit zo stevig als een “echt deeg” maar blijft wonderwel zitten nadat je het hebt voorgebakken. Dat is essentieel hier omdat je de zoete aardappel rauw in de korst verwerkt.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Tilapia-bacon spiesjes

Laten we hopen dat het dit weekend mooi BBQ weer is en we lekker lang in de tuin kunnen zitten. En dan is dit gerecht weer eens wat anders om op de BBQ te bereiden. Ik zie wel dat ik veel vis heb gekozen deze week, maar ja het is lekker en gezond, dus goed voor ons.

Tilapie spiesjes met bacon | simoneskitchen.nl

Tilapia spiesjes met bacon

Bekijk het recept >>

Zondag – Rababer tarte tatin

Het is tijd voor een gezond baksel met rabarber. Het is nu echt de tijd voor rabarber. Dit seizoen loopt van april tot juni, dus het is nu goed verkrijgbaar. In plaats van appel in deze tarte tatin is het een verrassende combinatie.

Rabarber tarte tatin

Rabarber tarte tatin

Heerlijk frisse tarte tatin
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!