Simone's Kitchen

Kleine paasquiche voor een lekker paasontbijtje

20130323-MH2A6334

Alweer bijna Pasen! En natuurlijk zul je zometeen wel overspoeld worden door allerlei ei gerelateerde blogposts en dergelijke en ja dan kan ik niet achterblijven toch? Dus ik heb hier een supersnel, makkelijk en feestelijk paasontbijt. Omdat een quiche zo makkelijk is om te maken kun je het ook goed gebruiken om restjes groente die je nog in de koelkast hebt liggen op te maken. En ja, dit is lekker als ontbijt maar wat te denken van deze quiche als voorgerecht of lunch?

20130323-MH2A6350

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Paasquiche

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4-6 blaadjes bladerdeeg ontdooid
  • 50 gr rucola
  • 100 gr doperwtjes ontdooid
  • paar munt blaadjes
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • paar plakjes gerookte ham

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Neem een paar kleine ovenschaaltjes (ik gebruikte de creusset kleine pannetjes) en bekleed elke vorm met 1 velletje bladerdeeg. Afhankelijk van je vorm zul je misschien meer bladerdeeg nodig hebben of minder.
  • Neem een beetje rucola en snij dit in kleine stukjes. Doe hier wat van op de bodem van je gerechtje. Verdeel de doperwten daar weer op en bestrooi met wat fijngesneden munt. Niet teveel munt gebruiken want dat is snel overheersend.
  • Klop de eieren samen met de room en voeg de kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet je ei mengsel over de doperwten en rucola en verdeel de hamplakjes er boven op.
  • Bak je quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten

20130323-MH2A6354

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Heerlijk recept weer zo op de zondag. Lekker lentes met die munt en erwtjes. Ik had laatst eens vers bladerdeeg uit de koeling geprobeerd, was heel lekker!

  2. Avatar

    Leuk recept. Even uitproberen voor de paasdagen.
    Je ziet weer potten met verse kruiden, die ga ik maar eens aanschaffen.

  3. Pingback: 5 x Eierinspiratie voor Pasen | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!