Simone's Kitchen

Zelf granola met noten maken

zelfgemaakte granola | simoneskitchen.nl

Granola, muesli, cruesli of wat voor fancy naam je er ook aan wilt geven: feit is dat dit mengsel echt enorm lekker is. Natuurlijk kun je granola prima in de supermarkt kopen, maar dan weet je niet precies wat er in zit natuurlijk en hoewel ik ook nog wel eens lui ben en ga voor cruesli uit een pak, gaat er toch echt niks boven zelfgemaakte granola.

Bovendien vond ik dat ik na de whole30 niet meteen de winkel in kon duiken voor een pak dus maakte ik op de allerlaatste dag van de whole30 een heerlijke batch verse granola en omdat ie eigenlijk heel erg goed geslaagd is wilde ik hem jullie niet onthouden.

Zelfgemaakte granola | simoneskitchen.nl

Het is heel eenvoudig om te maken en het fijne van zelfgemaakt is natuurlijk dat je de dingen erin kunt doen die jij lekker of belangrijk vindt. Mijn eerdere versie vind je hier en is wat meer basic. Deze is wat aparter door de paranoten en de anijszaadjes. Ik ben trouwens geen fan van paranoten hoor. Maar door het roosteren in de oven worden ze heerlijk knapperig en krokant. Dus dan is het weer wel super (en het schijnt erg gezond te zijn) Probeer het vooral zou ik zeggen.

zelfgemaakte granola | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Homemade granola met noten

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 35 min

Ingrediënten

  • 500 gram havervlokken
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 75 gram amandelen
  • 20 gram anijszaad
  • 100 gram paranoten
  • 50 gram kokosvlokken
  • 25 gram chiazaad
  • 125 ml olie
  • 100 ml heldere vloeibare honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190˚C terwijl je de mix maakt. Doe er vooral in wat je lekker vindt, maar let op dat je gedroogde vruchten en dergelijke het best na het roosteren kunt toevoegen.
  • Spreid het mengsel uit over een platte bakplaat en schuif in de oven.
  • Haal elke tien minuten even uit de oven om om te scheppen. Dit is noodzakelijk anders verbrand de bovenlaag en is de onderlaag nog wit.
  • Het zal ongeveer een minuut of 30 duren voor je mix lekker goudbruin en krokant is geworden
  • Laat volledig afkoelen voor je het in een pot of bus bewaard.
Trefwoord: cashewnoten, granola, havervlokken

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!