Voor iedereen zal dit wel zo’n beetje de laatste rustige week zijn, voor al het Kerstgeweld losbarst. Maar misschien is men ook wel druk met de ingewikkelde kerstrecepten voor te koken, want het zal toch eens mis gaan op die cruciale dagen. Vandaar een lekker en ook makkelijk weekmenu om je nog een beetje rust te gunnen.

weekmenu week 50-2023

Maandag – Ouderwetse kippensoep

December is ook de maand van de akelige hoestpartijen en grieperige dagen. Want we missen de zon en dus Vitamine D. Gelukkig is daar ook een Oerhollandse oplossing voor: Kippensoep. Alleen al de soep die staat te trekken, maakt dat je je beter voelt.

ouderwetse kippensoep

Ouderwetse kippensoep

Soep zoals je het vroeger thuis te eten kreeg; ouderwetse kippensoep!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Boerenkool Ovenschotel

Een boerenkoolstamppot is natuurlijk heerlijk, maar ken je ook deze versie in een ovenschotel, dat is zogezegd een boerenkoolstamppot 2.0: Als extra krijg je er gehakt bij, en natuurlijk dat overheerlijke kaaskorstje.

Boerenkool ovenschotel

Boerenkool ovenschotel met krokant kaaskorstje en gehakt

Een heerlijke ovenschotel met boerenkool, gehakt en puree om lekker samen van te genieten
Bekijk het recept >>

Woensdag – Fish en chips

Het makkelijkste is natuurlijk fish en chips halen in Engeland, want daar zie je het vaker dan hier. Maar ja om nou even naar Engeland te gaan. Alhoewel best een leuk idee….Zelf maken dan maar? Met dit heerlijke recept kan het niet missen.

20140618 MH2A3516

Fish en chips recept

Heerlijk fish and chips recept die je zo kunt eten als snack of als onderdeel van de maaltijd
Bekijk het recept >>

Donderdag – Boerenkoolpizza

Ik hou best van pizza, maar mijn maag en darmen hebben er soms wat moeite mee. Ik had nog wat boerenkool over van de ovenschotel, dus ik dacht ik ga er een pizza mee maken. Ik heb er heerlijk van gegeten, heb er stiekem wel wat extra kaas op gedaan.

Boerenkool pizza met champignons | simoneskitchen.nl

Boerenkool pizza met champignons

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Vitello Tonnato

Ik had nog nooit van Vitello Tonnato gehoord, en toen iemand me uitlegde dat dit een combinatie was van vlees en vis, heb ik, waarschijnlijk, die persoon verbaasd aangekeken. Maar daarna was ik overtuigd: vlees en vis kan prima samen. Zeker met zo’n lekker sausje er overheen. En misschien een tip voor een voorgerecht voor Kerst.

Snelle vitello tonnato

Snelle vitello tonnato

Een lekker feestelijk voorgerecht wat binnen no time op tafel staat
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Surinaamse bami

En om de week af te sluiten: een overheerlijke en makkelijke Surinaamse bami. Maak een beetje extra, want de dag er na opbakken is misschien nog wel lekkerder. En de pepertjes zijn extra gezond en goed als je een beetje grieperig bent. Hoewel dat bijna onmogelijk is na de gezonde kippensoep van maandag.

Surinaamse bami | simoneskitchen.nl

Surinaamse bami met kip en varkensvlees

Surinaamse chow mein (of tjauw min, wat jij wil) met geroosterde kip en varkensvlees. Een eenvoudig en lekker recept
Bekijk het recept >>

Zondag – Boterkoek met kruidnootjes

Heb jij misschien nog ergens een verdwaald zakje kruidnootjes na 5 december? Maak dan deze lekkere boterkoek. Het geeft extra veel smaak aan een toch al lekker baksel. En het is lekker uitdelen, want een klein stukje is al machtig. Veel blije gezichten om je heen als je deze op tafel zet.

Boterkoek met kruidnoten

Boterkoek met kruidnoten

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!