De herfst is echt volop aangebroken. Dat betekent gure dagen, veel regen, harde wind en waarschijnlijk ook de eerste winterse buien. Niet iedereen is fan van dit weer, maar of je er nu wel of niet van houdt; het is wel het ideale weer voor lekker comfort food. Die vind je dan ook volop terug in het weekmenu van deze week!

weekmenu week 48-2023

Maandag – Zuurkoolstamppot

Het is dan wel echt weer voor een goede stamppot, en met zuurkool is wel mijn favoriet. Ik laat natuurlijk de ananas er uit, en doe er wat uitgebakken blokjes chorizo doorheen. En dan kan het me niet zoveel meer schelen wat het weer buiten is. Ik zit in mijn eigen bubbel, tot de zon weer gaat schijnen.

zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot met spek, ananas en knolselderij

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Thaise rundercurry

Wat ik ook altijd lekker vind, is een pruttelend pannetje met heerlijke geuren. En dat dan al lezend je eten bereidt wordt. Dan is zo’n slowcooker natuurlijk ideaal. En maak lekker veel, dan heb je ook wat voor een andere dag, waarop je geen zin hebt om te koken. Dan hoef je alleen nog maar bloemkoolrijst klaar te maken, en dat is moeilijk………

Thaise runderstoofschotel

Thaise rundercurry

Deze heerlijke curry uit de slowcooker moet even pruttelen maar dan heb je ook wel wat
Bekijk het recept >>

Woensdag – Noedelsalade met kip

Tussendoor maar even een makkelijke salade. Want waarom soms moeilijk doen als het makkelijk kan. En een noedelsalade is ook nog lekker voedzaam. Bovendien kun je er de groenten in doen waar je zelf zin in hebt, dus ook fijn om de koelkast op te ruimen.

Noedelsalade met kip

Noedelsalade met kip en edamame

Lekker frisse noedelsalade met kip, edamame, gerookte paprika en een saus op basis van miso en sesam.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Stoofpot met pruimen en guiness

Ik weet niet hoe het met jou is, maar als ik van die apparaten om mijn aanrecht heb staan, ruim ik ze meestal niet meteen op. Vandaar dat ik vandaag ook nog maar een stoofschotel maak. Dat is het nuttige met het aangename verenigen 2.0!

Slowcooker stoofschotel met pruimen en kaneel | simoneskitchen.nl

Slowcooker stoofpot met pruimen en guiness

Heerlijke zoete stoofpot met pruimen en bier
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Knolselderijschotel met gehakt

Vanavond een heerlijke stevige ovenschotel met gehakt. Dit kun je overigens ook weg laten, en er een vegetarische versie van maken. maar soms vind ik een beetje gehakt in een ovenschotel wel lekker. En bij mij gaat er ook echt wel geraspte kaas over , voor een lekker kaaskorstje. Maling-aan-de-regen-eten is dit.

Knolselderijschotel met gehakt

Knolselderijschotel met gehakt en boerenkool

Een lekker stevige ovenschotel met knolselderij, gehakt, boerenkool en champignons
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Hartige taart met roquefort en peer

Kijk nou toch eens naar dit plaatje: dan loopt het water je toch in de mond. En in dit geval, vind ik fruit in mijn eten helemaal niet erg. Lekkere pittige kaas maakt alles goed. IK denk dat ik er een lekkere rode port bij serveer. Ik laat me niet gek maken door de regen had ik al gezegd toch?!

Hartige taart met roquefort en peer

Hartige taart met roquefort en peer

Een heerlijke hartige taart met roquefort en peer
Bekijk het recept >>

Zondag – Tulband met kaki

Een paar weken geleden hebben Simone en ik deze tulband gemaakt en natuurlijk moest er een foto gemaakt met een wolk poedersuiker. Tja raad eens wie daar helemaal los op ging. šŸ˜‰ De tulband ging daarna mee naar mijn werk en al mijn collega’s hebben hem goedgekeurd… Dan wil jij hem toch ook maken!

Tulband met kakifruit

Tulband met kaki fruit en specerijen

De perfecte tulband om in de herfst te maken is deze gevuld met gepureerd kaki (sharon) fruit en veel specerijen
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!