Tulband met kaki fruit en specerijen | simoneskitchen.nl

Hebben jullie dat ook? Dat je in de supermarkt of op de markt staat voor een berg ingrediënten en je kunt geen weerstand bieden? Waardoor je vervolgens blijft zitten met hele bergen fruit of groente… Dat was ongeveer wat er gebeurde met de stapel kaki fruit die ik in de supermarkt had gekocht. Heerlijk natuurlijk maar hoeveel fruit kun je in een dag eten? Want ze waren al redelijk rijp dus actie was geboden. Gelukkig kwam Meeta tot de redding met haar recept van een cake met kakifruit (ook wel bekend als sharonfruit)

Tulband met kaki fruit | simoneskitchen.nl

Ik weet al niet meer precies hoe de conversatie ging maar ik meldde dat ik teveel kaki fruit had gekocht waarom Meeta meteen vertelde dat zij een lekker herfstig recept had met jawel… kakifruit. Ik keek even op de site en was meteen overstag. Die ging ik maken!

Het kaki fruit in deze cake zorgt ervoor dat de cake niet droog wordt en de specerijen maken er een echte herfst cake van. Ik maakte het in een tulband vorm ipv in een ronde vorm maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je zelf wilt. De keus is aan jou.

Kaki fruit is de laatste tijd wel bekender maar ik heb het idee dat het af en toe nog niet veel gevonden wordt in Nederland. Onze Albert Heijn verkoopt het maar mocht je het niet kennen; ik heb even een stockfotootje gebruikt om de hele vrucht te laten zien. Ik had zelf al iets te enthousiast alles versneden dus kon er geen foto meer van maken.

Kaki fruit | simoneskitchen.nl

Mijn vruchten waren behoorlijk groot dus ik heb slechts vier stuk gebruikt, wat samen 400 gram puree opleverde. Leek me meer dan genoeg voor deze cake! De cake was heerlijk al had het fruit iets zoeter kunnen zijn. Maar alsnog een topper en zeker eentje om vaker te maken!

Tulband met kaki fruit | simoneskitchen.nl

Tulband met kaki fruit en specerijen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Tulband met kaki fruit

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 50 min
Totale tijd: 1 uur 5 min
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 4 - 6 rijpe en zacht kaki fruit - gepeld en gepureerd. Je kunt hiervoor een mixer of blender gebruiken. Totaal is ongeveer 400 gr gepureerd gewicht
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 115 gr boter
  • 200 g bruine suiker
  • 350 g bloem
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 60 g geroosterde pistache

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C
  • Voeg het baksoda toe aan de gepureerde kaki. Je zult zien dat de puree stevig wordt. Geen reden om in paniek te raken dus. Dit kan er vreemd uitzien maar is dus volkomen normaal.
  • In een mengkom klop je de boter en suiker met een elektrische mixer tot het romig en luchtig is. Roer het kakifruit en ei erdoor. Klop tot alles goed gemend is. Met een rubber spatel, roer je de droge ingrediënten door het kaki mengsel. Als alles goed gemengd is voeg je de noten toe.
  • Schep het beslag in een tulband vorm die goed is ingevet en bestoven met bloem. Bak de cake 40-50 minuten tot een mes er schoon uit komt.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!