Weekmenu week 46-2023
Als ik dit schrijf komt er weer een storm op Nederland af. Ciaran schijnt morgen vreselijk te gaan huishouden en dan vooral langs de kust. Ben ik de enige die dan denkt, eerst zien dan geloven? Want al die onnodige codes rood, oranje en geel liepen voornamelijk met een sisser af. Het weer is dan wel weer de graadmeter voor lekker comfortfood, en dat heb ik bij elkaar gezocht in dit november weekmenu.
Maandag – Groente pannenkoek
Laten we de week maar gezond beginnen. Deze groente pannenkoek is makkelijk te maken, gezond en vooral super lekker: lees Donna Hay. Hoe komt het toch dat zij met weinig ingredieënten zulke smakelijke gerechten kan maken?
Dinsdag – Rode Kool steak
De herfst is ook echt het koolseizoen. Ideaal om te verwerken in een ovenschotel, maar doe eens gek en maak deze Rode Kool steak. Het is een totaal andere bereiding dan die je waarschijnlijk gewend bent, maar ook heel erg lekker.
Rode kool steak met honing en walnoten
Woensdag – Broccoli knolselderijsoep
Bij mij verdwijnt broccoli meestal in een soep. Want ik ga altijd vol enthousiasme de week in en koop dan allerlei lekkere groenteen, om er dan halverwege de week achter te komen, dat de broccoli al begint te groeien. Ideaal om er dan een lekker soepje van te maken en in dit geval met knolselederij.
Donderdag – Thaise rundercurry
ik heb het geloof ik al gezegd, de herfst is ideaal voor stoofgerechten, en in deze Thaise rundercurry proef je het heerlijke vlees in combinatie met de Thaise smaken. Bijzondere smaakexplosie zeg ik.
Thaise rundercurry
Vrijdag – Chana Chaat
Ik had er nog nooit van gehoord,Chana Chaat, maar het kan niet anders dan lekker zijn. Ik ben gek op de Indiase smaken en in deze makkelijke salade zitten ze allemaal. Het is een behoorlijke lange lijst met ingredieënten, maar dan heb je ook wel de allerlekkerste verse garam masala. Kant en klare kan misschien ook, maar dat is lang niet zo smakelijk.
Zaterdag – Moussaka
Moussaka is een van de favoriete gerechten van de Griekse keuken, en ik denk zelfs dat dit het eerste Griekse recept is wat ik ooit at, voor ik uberhaupt in Griekenland was geweest. Toen kon mijn liefde voor Griekenland al eigenlijk niet meer stuk.
Moussaka (Griekse ovenschotel)
Zondag – Brioche met stoofpeertjes
Zeg je herfst, dan zeg je stoofpeertjes. En het is dat ze best lang op het vuur moeten staan, anders at ik ze het liefst elke week. Ik denk dat de combinatie met de brioche er een is, die heel erg lekker is. En een makkelijk en leuk gerechtje als je veel visite krijgt. En die tijd komt er tenslotte ook weer een beetje aan.