Als ik dit schrijf komt er weer een storm op Nederland af. Ciaran schijnt morgen vreselijk te gaan huishouden en dan vooral langs de kust. Ben ik de enige die dan denkt, eerst zien dan geloven? Want al die onnodige codes rood, oranje en geel liepen voornamelijk met een sisser af. Het weer is dan wel weer de graadmeter voor lekker comfortfood, en dat heb ik bij elkaar gezocht in dit november weekmenu.

weekmenu week 46-2023

Maandag – Groente pannenkoek

Laten we de week maar gezond beginnen. Deze groente pannenkoek is makkelijk te maken, gezond en vooral super lekker: lees Donna Hay. Hoe komt het toch dat zij met weinig ingredieƫnten zulke smakelijke gerechten kan maken?

groente pannenkoek

Groente pannenkoek

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Rode Kool steak

De herfst is ook echt het koolseizoen. Ideaal om te verwerken in een ovenschotel, maar doe eens gek en maak deze Rode Kool steak. Het is een totaal andere bereiding dan die je waarschijnlijk gewend bent, maar ook heel erg lekker.

Rode kool steak

Rode kool steak met honing en walnoten

Eet rode kool eens op een totaal andere manier met dit lekkere recept voor een rode kool steak
Bekijk het recept >>

Woensdag – Broccoli knolselderijsoep

Bij mij verdwijnt broccoli meestal in een soep. Want ik ga altijd vol enthousiasme de week in en koop dan allerlei lekkere groenteen, om er dan halverwege de week achter te komen, dat de broccoli al begint te groeien. Ideaal om er dan een lekker soepje van te maken en in dit geval met knolselederij.

Broccoli knolselderijsoep | simoneskitchen.nl

Broccoli-knolselderijsoep

Bekijk het recept >>

Donderdag – Thaise rundercurry

ik heb het geloof ik al gezegd, de herfst is ideaal voor stoofgerechten, en in deze Thaise rundercurry proef je het heerlijke vlees in combinatie met de Thaise smaken. Bijzondere smaakexplosie zeg ik.

Thaise runderstoofschotel

Thaise rundercurry

Deze heerlijke curry uit de slowcooker moet even pruttelen maar dan heb je ook wel wat
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Chana Chaat

Ik had er nog nooit van gehoord,Chana Chaat, maar het kan niet anders dan lekker zijn. Ik ben gek op de Indiase smaken en in deze makkelijke salade zitten ze allemaal. Het is een behoorlijke lange lijst met ingredieƫnten, maar dan heb je ook wel de allerlekkerste verse garam masala. Kant en klare kan misschien ook, maar dat is lang niet zo smakelijk.

20110823 MG 0667

Chana Chaat

Heerlijke salade uit de Indiase keuken!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Moussaka

Moussaka is een van de favoriete gerechten van de Griekse keuken, en ik denk zelfs dat dit het eerste Griekse recept is wat ik ooit at, voor ik uberhaupt in Griekenland was geweest. Toen kon mijn liefde voor Griekenland al eigenlijk niet meer stuk.

moussaka

Moussaka (Griekse ovenschotel)

Een stevige Griekse schotel is natuurlijk de wereldberoemde moussaka. Wel even werk om te maken maar zo lekker!
Bekijk het recept >>

Zondag – Brioche met stoofpeertjes

Zeg je herfst, dan zeg je stoofpeertjes. En het is dat ze best lang op het vuur moeten staan, anders at ik ze het liefst elke week. Ik denk dat de combinatie met de brioche er een is, die heel erg lekker is. En een makkelijk en leuk gerechtje als je veel visite krijgt. En die tijd komt er tenslotte ook weer een beetje aan.

Brioche met stoofpeer

Brioche met stoofpeer

Dit heerlijke gerechtje is ideaal voor zoveel verschillende gelegenheden. Leuk als klein dessert, of als bijgerecht bij hartig of zoet
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!