Wat is dat toch met die zomer van 2023? Even leek het erop dat de zomer ging beginnen toen de vakanties zo’n beetje op zijn eind begonnen te lopen, maar ook daarna kwakkelt het behoorlijk door. Ik heb zegge en schrijve Ć©Ć©n keer gebbq-ed dit jaar. En zelfs salades komen niet echt lekker uit de verf. Ik ben benieuwd wat het weer deze week doet. Het weekmenu is in ieder geval lekker gevarieerd.

weekmenu week 35-2023

Maandag – Pompoenrisotto

Meatless Monday en dan ook nog een beetje herfstig met deze pompoenrisotto, want ja, er kan maar zo een zomerstorm buiten zijn, of misschien toch een warme zonnige dag. Nu ik het schrijf heb ik daar nog geen zicht op. Maar ook op een zonnige dag is deze pompoenrisotto heerlijk. Want tenslotte kan risotto elk seizoen gegeten worden.

Pompoenrisotto

Pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen

Een heerlijke pompoenrisotto met gemengde en gebakken paddenstoelen, tijm en salie
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Garnalensalade met avocado

Ben je team koriander dan zit je goed met deze salade. Ben je team anti-koriander, dan raad ik je aan om zelf een andere dressing te bedenken, maar de rest van de salade is heerlijk en gezond. En ik zie mezelf al zitten met een groot bord gezondheid in het zonnetje.

garnalensalade

Maaltijdsalade met avocado en garnaal en koriander dressing

Een lekker frisse maaltijdsalade met garnalen
Bekijk het recept >>

Woensdag – Noedels met kip en broccoli

Vandaag gaan we voor gezond en snel. En noedels zijn dan altijd een dankbaar ingrediƫnt om als basis te nemen en daar bijvoorbeeld kip en groente aan toe te voegen. Daarna kun je kruiden en specerijen naar smaak toevoegen en je zit lekker snel achter een heerlijk bord gezondheid

Noodles met kip | simoneskitchen.nl

Noedels met kip en groenten

Lekker snel gerecht voor doordeweeks
Bekijk het recept >>

Donderdag – tilapia spiesjes

Had ik al verteld dat we vanavond gaan bbqen? Het wordt prachtig weer ( schreef ze hoopvol ) en in het kader van we willen meer vis eten, heb ik deze tilapiaspiesjes uitgekozen. En mocht het weer toch niet mee werken dan kun je ze ook in de grillpan op het fornuis klaarmaken.

Tilapie spiesjes met bacon | simoneskitchen.nl

Tilapia spiesjes met bacon

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Bloemkool ovenschotel

En zo had ik ook weer zin in bloemkool. Ik denk toch wel een van mijn favoriete groenten. Ik rooster ze graag in de oven, maar ik deze ovenschotel reken ik het ook goed.

Bloemkool gehaktschotel

Bloemkool ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met bloemkool en gehakt
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Saotosoep

Ik loop echt al een maand te klungelen met een straffe verkoudheid. En in de eerste week stond de buurvrouw met een pannetje kippensoep voor de deur, omdat dat me wel zou helpen om mij beter te voelen. Sowieso voelde ik mij beter door het hartverwarmende gebaar, maar naar mijn gevoel hielp de soep ook. Deze week ook zelf maar een pannetje maken.

Saoto soep

Bekijk het recept >>

Zondag – Zoete flammkuchen

Een aantal jaar geleden had ik nog nooit van flammkuchen gehoord, maar nu lijkt het niet meer weg te denken op de menukaart van een zichzelf respecterend restaurant of eetcafƩ. En ze zijn er ook ngo eens in allerlei smaken. Deze met chocola heb ik nog niet eerder gezien, dus dat gaan we dit weekend proberen.

Zoete flamkuchen | simoneskitchen.nl

Flammkuchen met chocola en verschillende noten

Een zoete variant op de traditionele Flammkuchen. Deze is belegd met verschillende noten en brokken heerlijke pure chocolade.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!