Weekmenu week 32-2023
Gadverdamme, wat een smerig weer. Wat had het leuk geweest, als het net zo’n zomer was, als vorig jaar, maar nee hoor: het lijkt wel herfst. En behalve het weer krijg ik ook kortsluiting van wat ik nu moet eten. Want dit weer vraagt eerder om comfortfood, dan gezonde salades….. Of ben ik de enige die daar moeite mee heeft?
Maandag – Vegetarische eenpanslasagne
En gelukkig is lasagne voor mij het ultieme comfortfood. En van deze vegetarische versie met lekker veel groenten en een knapperig kaaslaagje krijg ik toch wel een blij gevoel. En mocht de zon gaan schijnen, dan lekker buiten opeten inde tuin of op het balkon.
Dinsdag – Bonensalade met verse tuinbonen
Ik ben geen fan van tuinbonen, aangezien ze bij mijn vader in de moestuin stonden en we het gemiddeld een keer per week aten. En dan stevig doorgekookt, zoals toen gewoon was. Misschien moet ik deze salade eens proberen, ik denk dat dat een hele andere smaaksensatie is.
Bonensalade met verse tuinbonen en peterselie
Woensdag – Bloemkoolrijst met chorizo
Stel nou dat het per ongeluk vandaag toch zonnig weer is, dan ben je met dit heerlijke gerecht super snel klaar. Comfortfood, dat per ongeluk toch heel gezond is, omdat je geen pasta of rijst gebruikt, maar bloemkoolrijst. Paprika en sugarsnaps voor nog meer groente en de chorizo voor de pittige smaak. Heerlijk!
Donderdag – Parel couscous met asperges
Nog zo’n overheerlijk gezond en snel recept. Het is ook een salade, maar als je hem meteen na het maken is het lauwwarm en dat is prima te doen. Tenslotte eten ze in Griekenland ook vaak lauwwarm, dus ik reken het goed.
Vrijdag – Quiche met gerookte zalm
Ik ben gek op gerookte zalm, maar vind het wel jammer dat het op dit moment zo duur is. Maar af en toe jezelf verwennen en ook nog gezond eten, is natuurlijk altijd te verantwoorden. De quiche stond te boek als ontbijt tijdens de Kerstdagen, maar hé, dit kan toch ook prima als diner. Lekker licht verteerbaar, en dan mag er best een wijntje bij tijdens de vrijmibo 😉
Quiche met gerookte zalm
Zaterdag – Pasta met bimi mosterdsaus
Omdat het toch zomer is, doen we in deze pasta een Caraïbische kruiden melange, je moet er toch wat van maken. Maar voor de rest herfstig comfortfood hoor met die pasta en mosterdsaus. Lekker snel klaar is het in ieder geval wel.
Pasta met kip, bimi en mosterdsaus
Zondag – Aardbeien kwarktaart
Aardbeien of zomerkoninkjes, ik durf het bijna niet zo te noemen, maar dit is natuurlijk het ultieme zomerfruit. En al ben ik niet echt een taartenmens, kwarktaart is echt mijn favoriet.. Oh ja en Bossche Bollen, maar die heb ik vorige week lekker samen met Simone gegeten.