Gadverdamme, wat een smerig weer. Wat had het leuk geweest, als het net zo’n zomer was, als vorig jaar, maar nee hoor: het lijkt wel herfst. En behalve het weer krijg ik ook kortsluiting van wat ik nu moet eten. Want dit weer vraagt eerder om comfortfood, dan gezonde salades….. Of ben ik de enige die daar moeite mee heeft?

weekmenu week 32-2023

Maandag – Vegetarische eenpanslasagne

En gelukkig is lasagne voor mij het ultieme comfortfood. En van deze vegetarische versie met lekker veel groenten en een knapperig kaaslaagje krijg ik toch wel een blij gevoel. En mocht de zon gaan schijnen, dan lekker buiten opeten inde tuin of op het balkon.

Eenpans lasagne

Eenpans lasagne (vega)

Lekker makkelijk is deze lasagne uit de pan
Bekijk het recept

Dinsdag – Bonensalade met verse tuinbonen

Ik ben geen fan van tuinbonen, aangezien ze bij mijn vader in de moestuin stonden en we het gemiddeld een keer per week aten. En dan stevig doorgekookt, zoals toen gewoon was. Misschien moet ik deze salade eens proberen, ik denk dat dat een hele andere smaaksensatie is.

Bonensalade met verse tuinbonen

Bonensalade met verse tuinbonen en peterselie

Lekker snel en lekker makkelijk. Ideaal als lunch om mee te nemen of als avondmaaltijd
Bekijk het recept

Woensdag – Bloemkoolrijst met chorizo

Stel nou dat het per ongeluk vandaag toch zonnig weer is, dan ben je met dit heerlijke gerecht super snel klaar. Comfortfood, dat per ongeluk toch heel gezond is, omdat je geen pasta of rijst gebruikt, maar bloemkoolrijst. Paprika en sugarsnaps voor nog meer groente en de chorizo voor de pittige smaak. Heerlijk!

Bloemkoolrijst met chorizo en tomaat | simoneskitchen.nl

Bloemkoolrijst met krokante chorizo en tomaat

Bekijk het recept

Donderdag – Parel couscous met asperges

Nog zo’n overheerlijk gezond en snel recept. Het is ook een salade, maar als je hem meteen na het maken is het lauwwarm en dat is prima te doen. Tenslotte eten ze in Griekenland ook vaak lauwwarm, dus ik reken het goed.

parelcouscous met asperges en zongedroogde tomaatjes | simoneskitchen.nl

Parel couscous met asperges en zongedroogde tomaatjes

Bekijk het recept

Vrijdag – Quiche met gerookte zalm

Ik ben gek op gerookte zalm, maar vind het wel jammer dat het op dit moment zo duur is. Maar af en toe jezelf verwennen en ook nog gezond eten, is natuurlijk altijd te verantwoorden. De quiche stond te boek als ontbijt tijdens de Kerstdagen, maar hé, dit kan toch ook prima als diner. Lekker licht verteerbaar, en dan mag er best een wijntje bij tijdens de vrijmibo 😉

quiche met gerookte zalm

Quiche met gerookte zalm

Eet je wel zuivel dan is dit ook erg lekker met 75 gr geraspte kaas door het ei heen.
Bekijk het recept

Zaterdag – Pasta met bimi mosterdsaus

Omdat het toch zomer is, doen we in deze pasta een Caraïbische kruiden melange, je moet er toch wat van maken. Maar voor de rest herfstig comfortfood hoor met die pasta en mosterdsaus. Lekker snel klaar is het in ieder geval wel.

Pasta met bimi en mosterdsaus | simoneskitchen.nl

Pasta met kip, bimi en mosterdsaus

In dit geval had ik nog een open bakje slagroom staan, een bakje met bimi dat op moest en kipfilet zonder bestemming. Pasta en mosterd heb ik altijd in huis dus een maaltijd was zo in elkaar gedraaid. Heb je geen bimi liggen, dan kun je natuurlijk ook broccoli gebruiken.
Bekijk het recept

Zondag – Aardbeien kwarktaart

Aardbeien of zomerkoninkjes, ik durf het bijna niet zo te noemen, maar dit is natuurlijk het ultieme zomerfruit. En al ben ik niet echt een taartenmens, kwarktaart is echt mijn favoriet.. Oh ja en Bossche Bollen, maar die heb ik vorige week lekker samen met Simone gegeten.

aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

De ultieme zomerse kwarktaart is natuurlijk een kwarktaart met zomers zoete aardbeien
Bekijk het recept

Delen is fijn!