Weekmenu week 23 – 2023
Ik heb mazzel vandaag, want juist nu ik vrij ben is het stralend mooi weer. Het lijkt wel of ik dan meteen meer zin heb ik makkelijke en beetje pittige gerechten. Of recepten die een beetje vakantie gevoel oproepen. Iets van “de zomer in je pan” of zo….
Maandag – Vegetarische quiche
Ik vind een quiche altijd een makkelijke maaltijd. Ik maak hem meestal in de ochtend, als het nog niet zo warm is, en ’s avonds hoeft ie alleen nog maar in de oven, terwijl ik nog even op mijn balkon van de zon geniet.
Dinsdag – Chili kip
Makkelijk en pittig is een goede omschrijving van deze chili kip. Lekker in de oven of als je dat wil op het fornuis. Maar ja, als de zon schijnt, zit ik liever in het zonnetje te wachten tot mijn eten klaar is….
Woensdag – Springrolls met garnalen
Toen ik in Vietnam waren deze springrolls wel mijn favoriet. Op de boot in Halong Bay kregen we zelfs een kleine kookworkshop. Ik wist niet dat zo iets lekkers, zo snel gemaakt is. En het leuke is dat je er ook nog mee kunt variëren. Ben je geen liefhebber van garnalen , dan kan het ook prima vegetarisch of met bijvoorbeeld tonijn of zalm.
Donderdag – Pasta pesto met wortel
In het kader van duurzaam koken is deze pasta wel een topper, want je gebruikt van een bos wortels nu ook het loof in een heerlijke pesto, in plaats van het weg te gooien. Wist je dat je het loof in nog veel meer recepten kunt gebruiken?
Pasta pesto met wortel en pesto van wortelloof
Vrijdag – Groente pannenkoekjes
Het is niet voor het eerst dat ik dit zeg, maar ik wil weer eens meer groenten eten. En het leukste en ook lekkerste is om ze te verwerken in recepten waarbij je dan niet verwacht dat je veel groente eet. Snap je het nog? Deze groentenpannenkoekjes ( leuk woord voor galgje) zijn heerlijk met de kippenvleugeltjes van morgen.
Zaterdag – Gekarameliseerde kippenvleugeltjes
Geheel in stijl van deze makkelijke week, kippenvleugeltjes uit de oven. Want gemak hoeft niks af te doen aan de smaak. Bij wijze van spreken eet je de botjes er bij op. Dus zorg dat je een grote hoeveelheid maakt. Zelfs koud zijn ze lekker.
Gekaramaliseerde kippenvleugeltjes met balsamico
Zondag – Pannacotta met aardbeien
Dit heerlijke dessert kun je al zondagochtend vroeg maken, en terwijl je geniet van een lange zomerse dag, staat dit in de koelkast op te stijven. Het enige wat je dan ’s avonds nog moet doen is bedenken hoe je het presenteert. Nu is het de tijd van de aardbeien, maar ander fruit kan natuurlijk ook. Leef je uit !