Ik heb mazzel vandaag, want juist nu ik vrij ben is het stralend mooi weer. Het lijkt wel of ik dan meteen meer zin heb ik makkelijke en beetje pittige gerechten. Of recepten die een beetje vakantie gevoel oproepen. Iets van “de zomer in je pan” of zo….

weekmenu week 23-2023

Maandag – Vegetarische quiche

Ik vind een quiche altijd een makkelijke maaltijd. Ik maak hem meestal in de ochtend, als het nog niet zo warm is, en ’s avonds hoeft ie alleen nog maar in de oven, terwijl ik nog even op mijn balkon van de zon geniet.

Vegetarische quiche met tomaten

Vegetarische quiche met amandelkorst

22 cm quichevorm | 60 minuten
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Chili kip

Makkelijk en pittig is een goede omschrijving van deze chili kip. Lekker in de oven of als je dat wil op het fornuis. Maar ja, als de zon schijnt, zit ik liever in het zonnetje te wachten tot mijn eten klaar is….

chili kip

Chili chicken

Een heerlijk pittig kipgerecht!
Bekijk het recept >>

Woensdag – Springrolls met garnalen

Toen ik in Vietnam waren deze springrolls wel mijn favoriet. Op de boot in Halong Bay kregen we zelfs een kleine kookworkshop. Ik wist niet dat zo iets lekkers, zo snel gemaakt is. En het leuke is dat je er ook nog mee kunt variƫren. Ben je geen liefhebber van garnalen , dan kan het ook prima vegetarisch of met bijvoorbeeld tonijn of zalm.

Springrolls met crispy garnalen

Bekijk het recept >>

Donderdag – Pasta pesto met wortel

In het kader van duurzaam koken is deze pasta wel een topper, want je gebruikt van een bos wortels nu ook het loof in een heerlijke pesto, in plaats van het weg te gooien. Wist je dat je het loof in nog veel meer recepten kunt gebruiken?

Pasta met pesto van wortelloof

Pasta pesto met wortel en pesto van wortelloof

Een verrassend lekkere manier om je wortelloof te kunnen gebruiken
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Groente pannenkoekjes

Het is niet voor het eerst dat ik dit zeg, maar ik wil weer eens meer groenten eten. En het leukste en ook lekkerste is om ze te verwerken in recepten waarbij je dan niet verwacht dat je veel groente eet. Snap je het nog? Deze groentenpannenkoekjes ( leuk woord voor galgje) zijn heerlijk met de kippenvleugeltjes van morgen.

groente pannenkoekjes

Groente pannenkoekjes met knolselderij en zoete aardappel

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Gekarameliseerde kippenvleugeltjes

Geheel in stijl van deze makkelijke week, kippenvleugeltjes uit de oven. Want gemak hoeft niks af te doen aan de smaak. Bij wijze van spreken eet je de botjes er bij op. Dus zorg dat je een grote hoeveelheid maakt. Zelfs koud zijn ze lekker.

Gekarameliseerde kippenvleugels

Gekaramaliseerde kippenvleugeltjes met balsamico

Heel eenvoudig maar zo lekker! Perfect voor een feestje of voor bij de maaltijd
Bekijk het recept >>

Zondag – Pannacotta met aardbeien

Dit heerlijke dessert kun je al zondagochtend vroeg maken, en terwijl je geniet van een lange zomerse dag, staat dit in de koelkast op te stijven. Het enige wat je dan ’s avonds nog moet doen is bedenken hoe je het presenteert. Nu is het de tijd van de aardbeien, maar ander fruit kan natuurlijk ook. Leef je uit !

Pannacotta met aardbeien

Aardbeienpannacotta

Een pannacotta is een van mijn favoriete makkelijke desserts. En deze zomerse versie is heerlijk!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!