Het is best lastig om een weekmenu in elkaar te flantsen als je ook nog een beetje rekening wil houden met het weer. Want een stamppot is best lekker als de wind om het huis waait en de regen tegen de ramen slaat. Maar een salade lijkt dan altijd minder van smaak. Van mij mag het mooie weer dus wel komen, want ik ben gek op salades. Maar ook op stamppot. Dus ook deze week weer een gevarieerd weekmenu, in de hoop dat ik het op de juiste dag heb geplaatst.

Maandag – Foe yong hai

Ik ben geen fan van chinees eten, zoals je dat bij de afhaalchinees krijgt, daar zitten voor mij de verkeerde toevoegingen in. Maar mijn vader maakte vroeger wel eens Foe yong hai en dat vond ik heerlijk. Deze versie van Simone is ook zeker de moeite waard. En lekker vegetarisch!

Foe yong hai

Foe Yong Hai

Deze klassieker uit de Chinese keuken is super eenvoudig om thuis te maken!
Bekijk het recept

Dinsdag – Wortelstamppot

Vandaag dus een lekkere stamppot. Een lekkere variatie op hutspot. En ik denk zelfs een stuk lekkerder ook. En gezonder, want er zitten alleen maar groenten in. En voor de smaak chorizo. Dat is natuurlijk altijd goed!

Wortelstamppot

Wortelstamppot

Heerlijke wortelstamppot met uitgebakken chorizo en gehaktballetjes
Bekijk het recept

Woensdag – Salade met halloumi

En dan nu maar hopen dat het een zonnige lentedag is, ipv van dat er een winterse sneeuwstorm rond het huis raast. Maar ik denk dat deze salade door de uitgebakken halloumi op beide dagen wel lekker is.

Salade met bietenblad en halloumi | simoneskitchen.nl

Salade met bietenblad, halloumi en mango azijn

Ik gebruikte hier als dressing onze mango azijn, maar je kunt hier ook heel goed een andere lekkere azijn gebruiken; denk eens aan vijgen dadel of frambozenazijn. Je hoeft eigenlijk geen olie meer toe te voegen maar vind je het te zuur doe dan een heel klein beetje olijfolie door de dressing
Bekijk het recept

Donderdag – Pasta Primavera

Ja en als het dan lente is, dan past daar natuurlijk prima een pasta primavera bij. Heerlijk licht door de vele gezonde groente. En ja, die slagroom mag natuurlijk om er een romige smaak aan toe te voegen.

Pasta primavera

Pasta primavera

Op welk moment je de pasta kookt voor dit recept ligt een beetje aan de soort pasta die je gebruikt. Voor penne zet ik de pasta ongeveer halverwege het recept op.
Bekijk het recept

Vrijdag – Garnalen bowl

Vandaag dient gemak de mens. Na een lange werkdag is het toch heerlijk om gezonde ingrediënten in een bowl te kunnen doen, en dan lekker en gezond te eten. Ik hou d’r van. En deze variant heeft garnalen in plaats van zalm, waar ik meestal voor kies.

Garnalenbowl

Garnalenbowl

De ster van dit gerecht is de sinaasappel-gemberdressing. Lekker en pittig dus maak gerust wat meer… 😉
Bekijk het recept

Zaterdag – Runderstoofschotel met pompoen

Stel nou dat het vandaag echt slecht weer is, hoe fijn is het dan dat je de slowcooker of een braadpan op het vuur hebt staan, waarin een heerlijk stoofschotel staat te garen. Die kruidige geuren die dan de keuken vullen. Mmmmm. En dan met een boekje op de bank terwijl je eten gaart. Win win bij slecht weer.

Stoofschotel met pompoen en wortel | simoneskitchen.nl

Runderstoofschotel met pompoen

 • 1 kg runderriblappen
 • 400 gram pompoenblokjes
 • 150 gram wortel
 • 2 blikjes gepelde tomaat
 • 750 ml water
 • 2 kaneelstokjes
 • 2 takjes rozemarijn
 • 2 laurierblaadjes
 • 4 stengels bleekselderij
 • 2 teentjes knoflook
 • peper
 • zout

Zondag – Baklava

Deze woensdag is de ramadan weer begonnen. En ook al kun je bij turkse winkels overheerlijke baklava kopen, misschien is het ook een keer leuk om het zelf thuis te maken. Dit is een makkelijk recept, alleen het maken vergt wat tijd om op te bouwen.

Zelf baklava maken

Baklava maken

Zelf je eigen baklava maken is leuk om te doen en niet heel ingewikkeld
Bekijk het recept

Delen is fijn!