Weekmenu week 12 – 2023
Het is best lastig om een weekmenu in elkaar te flantsen als je ook nog een beetje rekening wil houden met het weer. Want een stamppot is best lekker als de wind om het huis waait en de regen tegen de ramen slaat. Maar een salade lijkt dan altijd minder van smaak. Van mij mag het mooie weer dus wel komen, want ik ben gek op salades. Maar ook op stamppot. Dus ook deze week weer een gevarieerd weekmenu, in de hoop dat ik het op de juiste dag heb geplaatst.
Maandag – Foe yong hai
Ik ben geen fan van chinees eten, zoals je dat bij de afhaalchinees krijgt, daar zitten voor mij de verkeerde toevoegingen in. Maar mijn vader maakte vroeger wel eens Foe yong hai en dat vond ik heerlijk. Deze versie van Simone is ook zeker de moeite waard. En lekker vegetarisch!
Foe Yong Hai
Dinsdag – Wortelstamppot
Vandaag dus een lekkere stamppot. Een lekkere variatie op hutspot. En ik denk zelfs een stuk lekkerder ook. En gezonder, want er zitten alleen maar groenten in. En voor de smaak chorizo. Dat is natuurlijk altijd goed!
Wortelstamppot
Woensdag – Salade met halloumi
En dan nu maar hopen dat het een zonnige lentedag is, ipv van dat er een winterse sneeuwstorm rond het huis raast. Maar ik denk dat deze salade door de uitgebakken halloumi op beide dagen wel lekker is.
Salade met bietenblad, halloumi en mango azijn
Donderdag – Pasta Primavera
Ja en als het dan lente is, dan past daar natuurlijk prima een pasta primavera bij. Heerlijk licht door de vele gezonde groente. En ja, die slagroom mag natuurlijk om er een romige smaak aan toe te voegen.
Pasta primavera
Vrijdag – Garnalen bowl
Vandaag dient gemak de mens. Na een lange werkdag is het toch heerlijk om gezonde ingrediënten in een bowl te kunnen doen, en dan lekker en gezond te eten. Ik hou d’r van. En deze variant heeft garnalen in plaats van zalm, waar ik meestal voor kies.
Garnalenbowl
Zaterdag – Runderstoofschotel met pompoen
Stel nou dat het vandaag echt slecht weer is, hoe fijn is het dan dat je de slowcooker of een braadpan op het vuur hebt staan, waarin een heerlijk stoofschotel staat te garen. Die kruidige geuren die dan de keuken vullen. Mmmmm. En dan met een boekje op de bank terwijl je eten gaart. Win win bij slecht weer.

Runderstoofschotel met pompoen
- 1 kg runderriblappen
- 400 gram pompoenblokjes
- 150 gram wortel
- 2 blikjes gepelde tomaat
- 750 ml water
- 2 kaneelstokjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 4 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- peper
- zout
Zondag – Baklava
Deze woensdag is de ramadan weer begonnen. En ook al kun je bij turkse winkels overheerlijke baklava kopen, misschien is het ook een keer leuk om het zelf thuis te maken. Dit is een makkelijk recept, alleen het maken vergt wat tijd om op te bouwen.