Simone's Kitchen

Vegetarische quiche met tomaten

Vegetarische quiche met tomaten

Vegetarische quiche

Een heerlijke vegetarische quiche die je maakt met extra veel sappige tomaatjes. Ik gebruik hiervoor meestal kerstomaatjes in diverse kleuren maar grote tomaten kan natuurlijk ook.

Het afgelopen weekend was ik met een vriendin in het altijd mooie en gezellige Brugge. We liepen daar ons billen wijd ondanks dat Brugge eigenlijk helemaal niet zo groot is. Het is wel altijd zo dat ik op reis echt veel minder groente eet. Gek eigenlijk maar in restaurants is het nog steeds zo dat de nadruk zelden op groente ligt. De nadruk is vooral op vlees of vis.

Wat wel heerlijk was? Dat was het zonnetje. Jeetje wat een heerlijk weer is het ineens. En het schijnt de hele week zo te blijven dus het leek me het uitgelezen moment om deze vegetarische quiche met zonnige tomaatjes te delen. Nu het nog kan want de herfst zit echt wel in de lucht al.

Vegetarische quiche

Herfst op komst

Ik weet niet of ik al klaar ben voor de herfst eerlijk gezegd. Waar ik wel klaar voor ben is voor deze heerlijke vegetarische quiche. Is de tomatentijd echt volledig over, dan kun je hier ook een fijne champignon quiche van maken. Ik denk dat dat ook een hele goede keus is! Dat ik gek ben op quiches en hartige taarten is denk ik ondertussen geen geheim meer.

En met goede reden want ze zijn zo ontzettend veelzijdig. En handig om mee te nemen voor onderweg. De bodem maakte ik dit keer met amandelmeel waardoor de vegetarische quiche ook koolhydraatarm is en natuurlijk glutenvrij. Je kunt overigens deze quiche ook maken met kant- en klaar quichedeeg. In dat geval is het natuurlijk niet kha en ook niet glutenvrij maar wel zo snel en ook erg lekker.

Bak dan wel even de bodem blind voor. Dat maakt het lekkerder. Vind ik in ieder geval.

Vegetarische quiche met tomaten
Print recept Pin recept
No ratings yet

Vegetarische quiche met amandelkorst

22 cm quichevorm | 60 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • Quichevorm van 22 cm

Ingrediënten

Voor de korst:

  • 260 gram amandelmeel
  • 5 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 3 el water op kamertemperatuur

Vulling

  • 1 el kokosolie
  • 2 dun gesneden preiringen
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 tl knoflook
  • 5 grote eieren
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 tl gistvlokken optioneel
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 300 gr mix van tomaten sommigen heel, sommigen gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven op 180˚C.
  • Mix alles voor de korst en druk dit stevig in de vlaaivorm. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot het goudbruin begint te kleuren.
  • Verwarm een koekenpan en verhit de kokosolie hierin.
  • Bak de preiringen, champignons en de knoflook uit tot gaar. Verdeel het mengsel over de bodem van je quiche.
  • Klop de eieren samen met de amandelmelk, kruiden en de gistvlokken. Verdeel dit over je quiche en verdeel hierover de tomaten. Zorg dat het een beetje kleurig geheel wordt.
  • Bak voor ongeveer 45 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: vegetarisch

Voedingswaarde

Calorieën: 345kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 12g, Vet: 29g, Verzadigd vet: 5g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g, Transvet: 1g, Cholesterol: 102mg, Natrium: 348mg, Kalium: 288mg, Vezels: 5g, Suiker: 4g, Vitamine A: 834IU, Vitamine C: 8mg, Calcium: 117mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.