Ben jij team Koningsdag? En ga je dan een willekeurige stad in om langs een kleedjesmarkt te struinen? Of is Koningsdag gewoon een extra vrije dag waarop je lekker kunt klussen? Ik hou er altijd wel van om de stad in te gaan, hier en daar naar een bandje te kijken en hopelijk met mooi een biertje te nuttigen. Geen idee of dat dit jaar ook gaat lukken want ik kom deze week terug uit Vietnam en misschien heb ik wel een enorme jetlag. Vandaar ook veel gezonde recepten in het weekmenu om weer snel daar van af te zijn.

weekmenu week 17-2023

Maandag – Oosterse groente stoofpot

En op meatless monday maar meteen een heerlijke groentestoofpot met heul veul lekkere groenten en smaken. Maak maar lekker veel, dan kan je een deel invriezen en ben je op een andere dag lekker snel klaar.

Groente stoofpot

Groente stoofpot met oosterse invloeden

Deze groentestoof kun je in een tajine bereiden maar ook prima in een stoofpan natuurlijk.
Bekijk het recept

Dinsdag – Romige aardpeersoep

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit aardpeer heb gegeten. Dus toen ik dit recept voorbij zag komen, dacht ik, dan doe ik hem maar in het weekmenu en dan ga ik hem een keer maken. Ben benieuwd!

Romige aardpeersoep met bloemkool

Aardpeer soep met bloemkool

Heerlijk, romig en flexibel. Romige soep met aardperen en bloemkool.
Bekijk het recept

Woensdag – Runderkebab met harissa

Heb je nou maandag toch zin in een stukje vlees bij de maaltijd, dan zijn deze runderkebabs een goed idee. En andersom, als je maandag wat over houdt kun je dat bij deze kebabs serveren. Wat een makkelijke week is dit toch 😉

20120907 MG 4025

Runderkebabs

Bekijk het recept

Donderdag – Gebakken witlof met kip

Ik heb echt zoveel zin in witlof, dus maar weer eens op zoek naar een andere versie dan die van vorige week. Beetje variatie is altijd lekker en deze versie met kip zo totaal anders.

Gebakken Witlof met mosterd

gebakken witlof met kip in salie mosterd roomsaus

Bekijk het recept

Vrijdag – Vietnamese wortelsalade

Ik eet regelmatig wortelsalade. Omdat het lekker is, maar ook omdat het zo gezond is. Om nog beetje af te kicken van mijn reis door Vietnam, heb ik deze vandaag op het menu staan. Nog even genieten van de typische smaak uit dat prachtige land.

Vietnamese wortelsalade

Vietnamese wortelsalade

Een lekker frisse wortelsalade met de smaken van Vietnam
Bekijk het recept

Zaterdag – Kip met paddenstoelensaus

Wat een heerlijke kleuren op het bord vandaag. Ik dacht we maken een lekker kipgerecht en toen zag ik de foto en begon het water meteen in mijn mond te lopen. Bijzonder toch dat kleur op een bord dat al met je systeem kan doen. Eet vooral smakelijk!

Kip met paddenstoelensaus

Kip met paddenstoelensaus

Bekijk het recept

Zondag – Paasei brownies

Hoe werkt dat bij jou? Zijn alle paaseitjes al ruim voor Pasen op, of vind je een paar maanden later nog zakjes in de kast? In dat geval heb ik hier een heerlijk recept voor brownies waar je ze in kan verwerken.

Paasei brownies

Paasei brownies

Wat is nou leuker om te serveren met de paasdagen dan brownies met paaseieren?
Bekijk het recept

Delen is fijn!