Ik zat over de recepten na te denken en bedacht me dat de keuze voor wat ik wil eten, heel erg afhankelijk is van het weer. Komt het met bakken uit de lucht of staat er een stevige wind, dan ga ik snel voor “comfortfood”, maar schijnt het zonnetje dan ben ik al gauw klaar met een salade voor het diner. Mogen jullie raden wat voor weer het was, toen ik dit op schreef….

Weekmenu week 21 2023

Maandag – Griekse bietensalade

Ook al ben ik net terug van vakantie, zou ik best wel weer eens naar Griekenland willen, en gelukkig zit dat in de planning voor na de zomer. Tot die tijd geniet ik gewoon hier van de overheerlijke Griekse gerechten.

Griekse bietensalade

Griekse bietensalade met yoghurt en pistache

Een lekker zomers gerechtje met biet, yoghurt en pistachenootjes
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Daslook croissant

Dit recept is misschien niet geschikt voor het avondeten, maar hƩ, als het mooi weer is en je zit in de tuin met een glaasje, dan is dit helemaal niet erg om te eten.

Croissant met daslook

Croissantbrood met daslook

Een lekker weekend ontbijtje met deze vlecht van croissantdeeg met daslook en gekarameliseerde ui
Bekijk het recept >>

Woensdag – Pasta met doperwtjes

Ook vandaag dient het gemak de mens, zoals het spreekwoord zo mooi zegt. En waarmee kan dat makkelijker dan een super snel en lekker pasta gerecht. Het langste ben je bezig met het koken van de pasta, en zelfs daar hoef je niet met je neus boven op te staan.

Pasta met bacon en doperwtjes

Pasta met bacon, doperwtjes en ricotta

Een lekker pastarecept met bacon en doperwtjes!
Bekijk het recept >>

Donderdag – Quiche met champignons

Omdat ik ook weer een beetje op de lijn moet letten, vind ik een koolhydraatarme maaltijd door de week een prima alternatief. Zo sla ik niet meteen weer naar de verkeerde kant door en eet ik toch heel lekker.

champignon quiche zonder korst

Champignon quiche met kip en bacon

Lekker voor lunch of voor onderweg is deze champignon quiche
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pokebowl met venkel en zalm

De ideale snelle maaltijd is wel een pokebowl. En oh ja, ook gezonde maaltijd, want hij zit boordevol groente. En met zalm omdat we toch hadden besloten om meer vis te eten. Wat zijn we weer goed bezig!!

pokebowl met bloemkool

Pokebowl met bloemkool, venkel en gerookte zalm

Deze lekkere en snelle pokebowl is perfect om je groente inname te verhogen!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Sushi in een glaasje

Morgen is het Eerste Pinksterdag en dan wil je misschien wat moois op tafel zetten. Ik ben gek op sushi eten, maar om ze nou zelf te gaan draaien is niet mijn beste kant. Althans, dat denk ik, want ik heb het nog nooit gedaan. Leuk om dat dus vandaag zo te proberen. Wel de lekkere smaak van sushi, maar niet hoeven te rollen met een matje.

sushi in een glaasje

Sushi in een glaasje met zalm en pittige avocado

Sushi in een glaasje met romige zalm en een pittige (wasabi) avocado
Bekijk het recept >>

Zondag – Frisse Pannacotta

Deze pannacotta is er, zogezegd, eentje uit de oude doos. Ik weet nog dat Simone en ik deze destijds gemaakt hebben. Het was zo’n beetje mijn eerste kennismaking met een pannacotta en deze versie beviel prima. Ik heb het daarna nog een aantal keer gemaakt. Voor de Pinksteren lijkt het mij een heerlijk fris dessert.

Lemon buttermilk pannacotta | insimoneskitchen.com

Citroen karnemelk pannacotta

Een lekker frisse pannacotta is deze met citroen en karnemelk. Hou wel even de tijd in de gaten om de pannacotta goed op te laten stijven.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!