Weekmenu week 21 – 2023
Ik zat over de recepten na te denken en bedacht me dat de keuze voor wat ik wil eten, heel erg afhankelijk is van het weer. Komt het met bakken uit de lucht of staat er een stevige wind, dan ga ik snel voor “comfortfood”, maar schijnt het zonnetje dan ben ik al gauw klaar met een salade voor het diner. Mogen jullie raden wat voor weer het was, toen ik dit op schreef….
Maandag – Griekse bietensalade
Ook al ben ik net terug van vakantie, zou ik best wel weer eens naar Griekenland willen, en gelukkig zit dat in de planning voor na de zomer. Tot die tijd geniet ik gewoon hier van de overheerlijke Griekse gerechten.
Griekse bietensalade met yoghurt en pistache
Dinsdag – Daslook croissant
Dit recept is misschien niet geschikt voor het avondeten, maar hé, als het mooi weer is en je zit in de tuin met een glaasje, dan is dit helemaal niet erg om te eten.
Croissantbrood met daslook
Woensdag – Pasta met doperwtjes
Ook vandaag dient het gemak de mens, zoals het spreekwoord zo mooi zegt. En waarmee kan dat makkelijker dan een super snel en lekker pasta gerecht. Het langste ben je bezig met het koken van de pasta, en zelfs daar hoef je niet met je neus boven op te staan.
Pasta met bacon, doperwtjes en ricotta
Donderdag – Quiche met champignons
Omdat ik ook weer een beetje op de lijn moet letten, vind ik een koolhydraatarme maaltijd door de week een prima alternatief. Zo sla ik niet meteen weer naar de verkeerde kant door en eet ik toch heel lekker.
Champignon quiche met kip en bacon
Vrijdag – Pokebowl met venkel en zalm
De ideale snelle maaltijd is wel een pokebowl. En oh ja, ook gezonde maaltijd, want hij zit boordevol groente. En met zalm omdat we toch hadden besloten om meer vis te eten. Wat zijn we weer goed bezig!!
Pokebowl met bloemkool, venkel en gerookte zalm
Zaterdag – Sushi in een glaasje
Morgen is het Eerste Pinksterdag en dan wil je misschien wat moois op tafel zetten. Ik ben gek op sushi eten, maar om ze nou zelf te gaan draaien is niet mijn beste kant. Althans, dat denk ik, want ik heb het nog nooit gedaan. Leuk om dat dus vandaag zo te proberen. Wel de lekkere smaak van sushi, maar niet hoeven te rollen met een matje.
Sushi in een glaasje met zalm en pittige avocado
Zondag – Frisse Pannacotta
Deze pannacotta is er, zogezegd, eentje uit de oude doos. Ik weet nog dat Simone en ik deze destijds gemaakt hebben. Het was zo’n beetje mijn eerste kennismaking met een pannacotta en deze versie beviel prima. Ik heb het daarna nog een aantal keer gemaakt. Voor de Pinksteren lijkt het mij een heerlijk fris dessert.