Paleo weekmenu week 48

Weer een nieuw paleo weekmenu! Dit keer met een nieuwe feature die ik nog een beetje aan het uitproberen ben. Maar je kunt nu vanaf deze pagina meteen de recepten printen. Wil je meer over het recept weten dan wel even doorklikken naar de receptpagina, maar wil je even snel de recepten voor deze week printen? Dan kun je dat nu vanaf hier doen.

Maandag – Kipshoarma schotel

Dit is misschien wel een van mijn favoriete kipschotels om even snel te maken. Het duurt iets langer omdat je de kip lekker droog wilt bakken met de specerijen maar het is de moeite waard!

Heerlijk met de tzatzikisaus!

Vind hier het recept voor de kip shoarmaschotel

Kip shoarma

Kip shoarmabowl

Deze shoarmabowl is zowel koud als warm erg lekker!
Bekijk het recept
Bloemkool currysoep

Bloemkoolcurrysoep

Een lekker groenterijk soepje
Bekijk het recept

Dinsdag – Bloemkoolcurrysoep

Een lekker soepje voor de dinsdag. Maak het zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder curry in te verwerken. Ook makkelijk om restanten groenten op te maken die je nog hebt liggen in de koeling!

Vind hier het recept voor de bloemkoolcurrysoep

Woensdag – Gehaktdag

Haha, vroeger groeide ik op met een vast gerecht op elke dag. Mijn moeder kan absoluut niet koken en had er ook een grondige hekel aan. Dus ze maakte het zich gemakkelijk door elke zaterdag soep te serveren, elke vrijdag macaroni, elke woensdag gehakt. En in ere van die traditie hebben we deze week gehaktbrood. Maar dan wel een hele lekkere!

Vind hier het gehaktbrood met spek!

Gehaktbrood

Gehaktbrood met spek

Dit gehaktbrood is heerlijk als bijgerecht bij een bord met lekkere groente, maar doet het ook prima op een cracker of bij het ontbijt. Voor het bekleden van de vorm gebruik je de langwerpige ontbijtspek. Dus niet de ronde plakken. Ik gebruikte hier een ronde bakvorm van 20 cm maar je kunt het ook prima in een cakeblik bakken.
Bekijk het recept
Bloemkool tabouleh

Bloemkool tabouleh

Je kunt deze bloemkooltabouleh vega houden of voeg er krokant uitgebakken spekjes en wat kipfilet aan toe voor een complete maaltijd. Liever geen nachtschade? Snij dan wat extra komkommer en laat de tomaat weg.
Bekijk het recept

Donderdag – Bloemkool tabouleh

Heb je nou nog wat over van dat gehaktbrood van gisteren dan kun je dat ook heel goed combineren met deze lekkere bloemkooltabouleh!

Vind hier het recept voor de bloemkooltabouleh

Vrijdag – Spaghettipompoen met kipdij

Ze zijn er weer! De spaghettipompoen. In dit recept maakte ik het met lekker veel krokant uitgebakken kipdij.

Vind hier het recept voor de spaghettipompoen met kipdij

Spaghettipompoen met kipdij

Spaghetti pompoen met kipdij

Spaghetti pompoen is vaak verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Kun je hem niet vinden dan kun je ook een gewone pompoen gebruiken. Maak hier dan een puree van want draden trekken doet een gewone pompoen niet.
Bekijk het recept
Supergroene roerbakschotel

SUPERGROENE ROERBAK

Dit is het ultieme gerecht om allerlei restjes uit je koelkast op te maken. Gebruik bijvoorbeeld courgette, groene paprika, andijvie of wat je maar voor groens nog hebt liggen. Je kunt dit prima vegetarisch eten maar ook met pittig gekruide runderreepjes of kipblokjes.
Bekijk het recept

Zaterdag – Supergroene roerbakschotel

Meer groen moeten we eten. Behalve meer groente, zijn groene groentes nog eens extra belangrijk voor onze gezondheid.

Wat extra daarvan kan dus absoluut geen kwaad.

Vind hier het recept voor de supergroene roerbakschotel

Zondag – Kokos speculaasmousse

Het kan nog even want de Sint is nog in het land! Maak dus zeker deze lekkere kokos speculaasmousse eens met mango!

Vind hier het recept voor de kokos mango speculaasmousse

mango speculaas mousse

Kokos mango speculaasmousse

Lekker voor het heerlijk avondje!
Bekijk het recept

Delen is fijn!