Simone's Kitchen

Makkelijk weekmenu voor week 26

Weekmenu voor week 26

Het gaat een warme week worden als we het weerbericht mogen geloven. Nu is dat altijd een klein beetje koffiedik kijken, maar rekening houdend met het weer heb ik deze week een aantal lekkere makkelijke salades in het menu gedaan. Want met warm weer wil je niet perse een uur in de keuken staan sloven. Sommige salades zijn perfect als bijgerecht tijdens een barbecue. Andere kun je eten als een complete maaltijd.

Eet smakelijk!

Chana chat indische salade

Maandag – Chana chat

We beginnen de week met een lekkere Indiase salade; Chana chat. Heerlijk om te eten met papadums!

Check hier het recept voor de Chana chat salade.

Dinsdag – rode linzensoep

Misschien niet meteen wat je associeert met mooi weer, maar soep is heerlijk en vullend. Ideaal om een grote pan te maken zodat je – als je er zin in hebt – alleen maar hoeft op te warmen.

Check hier het recept voor de rode linzensoep

Woensdag – mangosalade met feta

Woensdag beloofd een van de warmste dagen te worden. Ideaal dus voor een snelle salade die wel genoeg vult. Ik heb hier genoeg aan voor een avondmaaltijd maar wil je er wat meer body aan geven serveer het dan met een stukje geroosterde kipfilet of maak sate spiesjes voor op de barbecue.

Check hier het recept voor de mango fetasalade

Donderdag – Gnocchi met tuinbonen

Dit is een heerlijk licht gerecht wat snel klaar is als je kant- en klaren gnocchi uit de supermarkt gebruikt. Even koken, verse spullen erdoor en klaar. Tijd achter het fornuis is minimaal!

Check hier het recept voor de gnocchi met tuinbonen.

Bang bang chicken | simoneskitchen.nl

Vrijdag – Bang bang chicken

Dit blijft een van mijn favoriete salades voor warme dagen. Makkelijk, snel en zo ontzettend lekker.

Check hier het recept voor bang bang chicken

Zaterdag – watermeloensalade

Deze watermeloensalade is natuurlijk niet een echt hoofdgerecht. Maar serveer dit als onderdeel van een fijne barbecue in het weekend en je scoort er gegarandeerd hoge ogen mee. Heerlijk met de lekker knapperige pompoenpitten eroverheen!

Check hier het recept voor de watermeloensalade

Watermeloensalade met pompoenpitten | simoneskitchen.nl
Zacht zoete pruimentaart

Zondag – pruimentaart

Deze overheerlijke pruimentaart is geweldig om te maken op een zondagmiddag. Zijn er geen pruimen, dan kun je het vervangen door elk willekeurig ander steenfruit. Denk aan nectarines, perziken, abrikozen. You name it. Voor dit recept gebruikte ik geroosterde marsepein, maar dit kun je vervangen voor gewone marsepein.

Check hier het recept voor de pruimentaart

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.