Makkelijk weekmenu voor week 26
Het gaat een warme week worden als we het weerbericht mogen geloven. Nu is dat altijd een klein beetje koffiedik kijken, maar rekening houdend met het weer heb ik deze week een aantal lekkere makkelijke salades in het menu gedaan. Want met warm weer wil je niet perse een uur in de keuken staan sloven. Sommige salades zijn perfect als bijgerecht tijdens een barbecue. Andere kun je eten als een complete maaltijd.
Eet smakelijk!
Maandag – Chana chat
We beginnen de week met een lekkere Indiase salade; Chana chat. Heerlijk om te eten met papadums!
Check hier het recept voor de Chana chat salade.
Dinsdag – rode linzensoep
Misschien niet meteen wat je associeert met mooi weer, maar soep is heerlijk en vullend. Ideaal om een grote pan te maken zodat je – als je er zin in hebt – alleen maar hoeft op te warmen.
Check hier het recept voor de rode linzensoep
Woensdag – mangosalade met feta
Woensdag beloofd een van de warmste dagen te worden. Ideaal dus voor een snelle salade die wel genoeg vult. Ik heb hier genoeg aan voor een avondmaaltijd maar wil je er wat meer body aan geven serveer het dan met een stukje geroosterde kipfilet of maak sate spiesjes voor op de barbecue.
Check hier het recept voor de mango fetasalade
Donderdag – Gnocchi met tuinbonen
Dit is een heerlijk licht gerecht wat snel klaar is als je kant- en klaren gnocchi uit de supermarkt gebruikt. Even koken, verse spullen erdoor en klaar. Tijd achter het fornuis is minimaal!
Check hier het recept voor de gnocchi met tuinbonen.
Vrijdag – Bang bang chicken
Dit blijft een van mijn favoriete salades voor warme dagen. Makkelijk, snel en zo ontzettend lekker.
Check hier het recept voor bang bang chicken
Zaterdag – watermeloensalade
Deze watermeloensalade is natuurlijk niet een echt hoofdgerecht. Maar serveer dit als onderdeel van een fijne barbecue in het weekend en je scoort er gegarandeerd hoge ogen mee. Heerlijk met de lekker knapperige pompoenpitten eroverheen!
Check hier het recept voor de watermeloensalade
Zondag – pruimentaart
Deze overheerlijke pruimentaart is geweldig om te maken op een zondagmiddag. Zijn er geen pruimen, dan kun je het vervangen door elk willekeurig ander steenfruit. Denk aan nectarines, perziken, abrikozen. You name it. Voor dit recept gebruikte ik geroosterde marsepein, maar dit kun je vervangen voor gewone marsepein.
Check hier het recept voor de pruimentaart