En dan is ook bijna het jaar 2021 voorbij. Toen we in 2020 te maken kregen met corona hadden we allemaal niet gedacht dat we er nu, bijna twee jaar verder, nog steeds last van zouden hebben. Want zo zie ik het wel hoor, als een last. Niet kunnen doen wat je wil, rekening moeten houden met van alles en vooral afstand houden. Van je geliefden en vrienden maar ook van andere landen. Maar gelukkig straks weer een heel fris jaar met hopelijk positieve ontwikkelingen op dit vlak. Ik wens jullie alvast een goede jaarwisseling en veel gezondheid voor het nieuwe jaar.

Maandag – Snelle broccoli met biefstuk

Na de Kerstdagen is het weer lekker om de week te beginnen met een makkelijke en voedzame, maar ook gezonde maaltijd. Broccoli en biefstuk is dan een goede combi.

broccoli biefstuksalade

Snelle broccoli met biefstuk

Een lekker snel en makkelijk gerecht voor door de week
Bekijk het recept

Dinsdag – Macaroni gratin met kaas

Op dinsdag ben ik meestal vrij en dan vind ik het leuk om iets nieuws uit te proberen. Omdat er vaak ook genoeg te doen is, maak ik graag een ovenschotel, dan heb ik het beste van twee werelden iets nieuws en tijd als het in de oven staat.

macaroni gratin met walnoten en kaas

Macaroni gratin met walnoten

Deze overheerlijke macaroni ovenschotel zit vol met lekker romige kaas
Bekijk het recept

Woensdag – Feestelijk gevulde dadels

Ik heb mij voor Simone’s kitchen verdiept in dadels en nu vind ik het ook leuk om met Oud en Nieuw deze lekkere gevulde dadels te maken. Dus vandaag al ter voorbereiding voor de laatste avond van dit jaar.

gevulde dadels

Feestelijk gevulde dadels

Perfect om te serveren als lekkere snack
Bekijk het recept

Donderdag – Salade met kip

Ik hou eigenlijk altijd wel van een lekkere salade. En in deze tijd van comfort food heb ik soms echt behoefte aan een lichte maaltijd. Deze kipsalade is daar een prima invulling voor. En ook al zijn er nu misschien geen frambozen dan kun je ook voor ander fruit kiezen. De basis is sowieso heerlijk.

Salade met kip en frambozen

Kipsalade met frambozen

Bekijk het recept

Vrijdag – Tex Mex feestje

Hoe leuk is het als je met Oud en Nieuw de avond een thema mee kunt geven. Ook al mogen we eigenlijk niet met veel mensen samen zijn, dan is lekker eten toch een troost. En maak er dan een Tex Mex feestje van dan kom je vanzelf in warmere sferen…..

Mini burrito's met gehakt en bonen

Mini burritos’ met gehakt en bonen

Bekijk het recept

Zaterdag – Hartige oliebollen met broccoli

Hopelijk lees je dit weekmenu eerder dan op zaterdag, want deze oliebollen zouden ook prima kunnen passen als tegenhanger van de zoete oliebol. Ik hou wel van een hartig hapje gedurende het aftelmoment dus deze oliebollen komen op mijn verlanglijstje.

Hartige oliebol met broccoli | simoneskitchen.nl

Hartige oliebol met broccoli

Een wat? Ja hoor, een hartige oliebol met als extra elementje broccoli! Niet meteen de ultieme manier om extra groente te eten maar wel lekker!
Bekijk het recept

Zondag – geroosterde pompoenspiesjes

Normaliter op zondag een zoet gerecht, maar na alle zoetigheid van de afgelopen weken dacht ik, laten we dit jaar eens beginnen met een gezond hapje. Omdat je waarschijnlijk toch nog vol zit van de decembermaand en omdat pompoen ook gezond is en altijd lekker, hoe je het ook bereidt.

20120219 MG 2799

Geroosterde pompoen spiesjes

Bekijk het recept

Delen is fijn!