Nog twee weekjes en dan is het alweer 2022. Ben ik de enige die vind dat deze afgelopen twee jaar voorbij gevlogen zijn? Twee jaren met heel veel ideeƫn en door tante Cor, weinig uitgevoerde plannen. En dan kijkende naar mijn eetpatroon, ik wilde zoveel gezonder gaan eten, maar soms was het ook wel lastig om iets gezonds te bedenken en had ik eerder zin in comfortfood. Ik dacht, laten we in deze Kerstweek maar een gezond menu uitzoeken, die Kerst gerechten hebben jullie vast allemaal al bedacht en zijn er vast dagen dat je minder copieus wil eten.

Maandag – Thaise salade met Chinese kool

Afgelopen week dacht ik, ik zal de lokale horeca eens sponsoren, want ik had geen zin om door de regen boodschappen te gaan doen. Ik bestelde om 18.00 uur en om 20.50 werd mijn eten gebracht. En ik had er zo’n zin in. De volgende keer dus maar weer zelf een lekker Thais gerecht maken, zoals deze bijvoorbeeld:

Thaise kipsalade met Chinese kool

Doe je momenteel een whole30? Vervang de honing in de dressing dan door een beetje appel cider azijn of laat het gewoon weg.
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Venkelrisotto met garnalen

Ik vind een risotto maken een heerlijk relaxte kookmethode. Beetje roeren en daarna heerlijk eten, ik reken het goed. Ik verval vaak in de comfort food versie, maar deze met venkel en garnalen en zalm is een wat lichtere versie.

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Venkel risotto met gerookte zalm

Deze risotto met venkel, garnalen en gerookte zalm is weer eens een hele andere manier om je risotto te maken!
Bekijk het recept >>

Woensdag – Tuinbonen en erwten op toast

Met veel visite over de vloer deze dagen wil je misschien ook wel een lekker smeerseltje maken, wat ook nog gezond is. In de archieven vond ik deze tuinbonen en erwten tapenade. Lekker fris!

Donderdag – Aardappel recept met kruidenkaas

Een lekker gerechtje wat je ook zou kunnen gebruiken als voor of bijgerechtje zijn deze aardappelschuitjes. Om toch een beetje in de kerstsfeer te blijven.

Aardappel met roomkaas | simoneskitchen.nl

Aardappel met romige kruidenkaas en prosciutto

Deze heerlijke aardappels kunnen prima gebruikt worden als voorgerecht of bijgerecht
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Soba noodles met pittige kip

Noodles eet ik veels te weinig vind ik zelf. Het is lekker maar ook makkelijk, en zelfs gezond als je er lekker groenten bij doet. Dus gebruik dit recept als basis en doe er nog lekker wat verse groenten bij als aanvulling.

Citroen peper soba noodles | simoneskitchen.nl

Soba noedels met pittige kip

Dit gerecht is makkelijk aan te passen door meer groentes toe te voegen, varkensreepjes te gebruiken ipv kip enzovoort. Wil je het vegetarisch maken laat dan uiteraard de kip weg en vul aan met bijvoorbeeld kleine stukjes gebakken halloumi of geroosterde groentes
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Kip ananasschotel

Ik hou niet van fruit in mijn eten, maar voor ananas wil ik nog wel eens een uitzondering maken. Gewoon omdat je het gerecht ook lekker pittig kan maken en de ananas zich daar prima bij aanpast.

Kip ananas

Zoet-zure ananaskip

Een lekker makkelijk gerecht met ananas en kip
Bekijk het recept >>

Zondag – Limoncello Trifle

Toen ik een lekker gerecht voor de zondag aan het zoeken was, kwam ik deze overheerlijke limoncello trifle tegen. Die heb ik wel eens met Simone gemaakt, en het is zo’n gerecht waar je niet mee kan stoppen tot de bodem in zicht is.

Limoncello trifle

Limoncello trifle

Deze limoncello trifle is super eenvoudig om te maken en heerlijk voor elk feestje
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!