Deze week weer een lekker gevarieerd menu. Heerlijk om gezond te eten en hopelijk weer een beetje af te vallen met de vele groenten in de gerechten. Maar beetje zondigen in het weekend mag. Balans is altijd het toverwoord volgens mij. Gezond eten is lekker, maar af en toe ook minder gezond, lees suikers, is ook wel goed, maar met mate

Maandag – Tarly salade met asperges en ei

Vorige week had ik een lekker gerecht van Donna Hay, en toen wist ik weer hoe lekker haar recepten altijd zijn. In deze salade een andere interpretatie op een oud concept van asperge en ei

Tarly salade met asperges

Tarly salade met asperge en ei

In het recept wordt de asperge heel dun geschaafd en dan rauw gegeten maar dat lukte niet zo best dus ik heb ze iets minder dun geschaafd en even kort geblancheerd. En ik zie nu pas dat je ze op de foto helemaal niet terugziet. Maar ze zitten er wel degelijk in!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Zoete aardappelsoep

Als we het over gezond hebben dan is dit een lekker soepje met een overdosis aan groenten. Terwijl je denkt dat je aardappel in je eten hebt en zoete aardappel geen aardappel is maar een groente. Hoe leuk en lekker is dat!

Zoete aardappelsoep met bacon en boerenkool | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelsoep met boerenkool

Een lekker vullende soep. Perfect voor een koude winterdag
Bekijk het recept >>

Woensdag – Groenteburgers met paprika yoghurt

Ik had natuurlijk al verteld dat we net terug zijn van vakantie en dus weer meer groenten willen eten. Ik vind het altijd grappig als je dan iets vegetarisch eet met zoveel smaak dat je het vlees totaal niet mist. Nou dat lukt goed met deze burgers

groenteburgers met biet

Groenteburgers met paprika yoghurt

Deze lekkere mini groenteburgers zijn ideaal als snack of als vervanging van vlees bij de maaltijd.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pasta met bimi

Uit left overs ontstaan vaak de lekkerste gerechten. Althans dat is vaak bij mij. Dan zie ik een lekker recept en haal ik de ingrediƫnten. Vervolgens maak ik wat anders of vraagt iemand of ik gezellig kom eten, en dan blijkt dat ik al iets heb opgemaakt wat ik nodig had voor het recept. En maak ik wat anders wat in geen velden of wegen lijkt op wat er in de planning stond. Zo grappig dat ik in dit recept lees dat Simone daar ook last van heeft.

Pasta met bimi en mosterdsaus | simoneskitchen.nl

Pasta met kip, bimi en mosterdsaus

In dit geval had ik nog een open bakje slagroom staan, een bakje met bimi dat op moest en kipfilet zonder bestemming. Pasta en mosterd heb ik altijd in huis dus een maaltijd was zo in elkaar gedraaid. Heb je geen bimi liggen, dan kun je natuurlijk ook broccoli gebruiken.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Courgette ovenschotel

Dit is eigenlijk een Kerst recept, of althans daar kun je het ook voor gebruiken. Ik had gewoon zin in weer eens iets anders met courgette en dat is met dit recept goed gelukt. En ik vertel het niet verder hoor als je het vandaag eet

Courgette ovenschotel met kastanje

Courgetterolletjes met paddenstoelen en kastanje

Heerlijk bijgerecht tijdens de feestdagen of hoofdgerecht
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Cottage pie

Ik vind een stoofschotel altijd wel lekker, maar om nou in je eentje zo’n hele schaal weg te werken…. Ik vind het dus een briljant idee om het in aparte ovenschaaltjes te doen en in te vriezen. Gemak dient de mens. Wil je het maken voor vier personen dan is het probleem al opgelost. En dan staat het leuk op tafel als iedereen zijn eigen schaaltje heeft.

cottage pie

Cottage pie

Niks is zo lekker als comfortfood en deze mini cottage pies voldoen zeker aan die beschrijving!
Bekijk het recept >>

Zondag – mango cheesecake

We eindigen deze week zonnig met een cheesecake. Lekker met mango om nog even na te genieten van de zomerse vibe

De lekkerste mango cheesecake

Mango cheesecake

Deze overheerlijke cheesecake moet je echt een keer geprobeerd hebben. Absolute winnaar!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!