Lekker en gezond weekmenu week 39
Deze week weer een lekker gevarieerd menu. Heerlijk om gezond te eten en hopelijk weer een beetje af te vallen met de vele groenten in de gerechten. Maar beetje zondigen in het weekend mag. Balans is altijd het toverwoord volgens mij. Gezond eten is lekker, maar af en toe ook minder gezond, lees suikers, is ook wel goed, maar met mate
Maandag – Tarly salade met asperges en ei
Vorige week had ik een lekker gerecht van Donna Hay, en toen wist ik weer hoe lekker haar recepten altijd zijn. In deze salade een andere interpretatie op een oud concept van asperge en ei
Tarly salade met asperge en ei
Dinsdag – Zoete aardappelsoep
Als we het over gezond hebben dan is dit een lekker soepje met een overdosis aan groenten. Terwijl je denkt dat je aardappel in je eten hebt en zoete aardappel geen aardappel is maar een groente. Hoe leuk en lekker is dat!
Zoete aardappelsoep met boerenkool
Woensdag – Groenteburgers met paprika yoghurt
Ik had natuurlijk al verteld dat we net terug zijn van vakantie en dus weer meer groenten willen eten. Ik vind het altijd grappig als je dan iets vegetarisch eet met zoveel smaak dat je het vlees totaal niet mist. Nou dat lukt goed met deze burgers
Groenteburgers met paprika yoghurt
Donderdag – Pasta met bimi
Uit left overs ontstaan vaak de lekkerste gerechten. Althans dat is vaak bij mij. Dan zie ik een lekker recept en haal ik de ingrediënten. Vervolgens maak ik wat anders of vraagt iemand of ik gezellig kom eten, en dan blijkt dat ik al iets heb opgemaakt wat ik nodig had voor het recept. En maak ik wat anders wat in geen velden of wegen lijkt op wat er in de planning stond. Zo grappig dat ik in dit recept lees dat Simone daar ook last van heeft.
Pasta met kip, bimi en mosterdsaus
Vrijdag – Courgette ovenschotel
Dit is eigenlijk een Kerst recept, of althans daar kun je het ook voor gebruiken. Ik had gewoon zin in weer eens iets anders met courgette en dat is met dit recept goed gelukt. En ik vertel het niet verder hoor als je het vandaag eet
Courgetterolletjes met paddenstoelen en kastanje
Zaterdag – Cottage pie
Ik vind een stoofschotel altijd wel lekker, maar om nou in je eentje zo’n hele schaal weg te werken…. Ik vind het dus een briljant idee om het in aparte ovenschaaltjes te doen en in te vriezen. Gemak dient de mens. Wil je het maken voor vier personen dan is het probleem al opgelost. En dan staat het leuk op tafel als iedereen zijn eigen schaaltje heeft.
Cottage pie
Zondag – mango cheesecake
We eindigen deze week zonnig met een cheesecake. Lekker met mango om nog even na te genieten van de zomerse vibe