Simone's Kitchen

Tarly salade met asperges en ei – Donna Hay #9

20140323-MH2A7896

Echt heel snel ga ik niet he, met mijn Donna Hay challenge… We zijn pas bij nummer 9! Maar goed langzaam maar gestaag zullen we maar zeggen. Het weer is hier ondertussen nog steeds lekker en lente-achtig dus dat gat goed.. Wij hebben na lang en rijp beraad toch besloten om de katten naar buiten te laten. Dat wilden we eerst niet doen. Het zijn schatten maar we waren toch bang dat ze niet genoeg verstand in het bovenkamertje hebben om uit de problemen te blijven. Niet dat je dat kunt voorspellen natuurlijk en uiteindelijk hebben we besloten dat het welzijn van de katten voorop staat en een kat die naar buiten kan is over het algemeen een kat met minder gedrags problemen. (schijnt zo te zijn he, ik ben geen expert)

Buffy

Buffy

Het grappige is dat de grootste schijterd, Buffy, als eerste buiten was en nu heerlijk door de tuin aan het banjeren is. En de grootste schreeuwlelijk, Sookie, vind het helemaal niks dat buiten zijn. Gisteren heeft ze de hele tijd op de rand van de deuropening naar buiten zitten kijken en een beetje zielig zitten mauwen omdat broer en zus wel buiten aan het rondhuppelen waren. Zal misschien nog wel wennen hopen we dan maar. Vandaag was ze al een stuk dapperder dus ik denk dat het allemaal goed gaat komen.

Tot nu toe blijven ze fijn in de buurt (fijn voor mij vooral dan he) maar ik vermoed dat dat niet lang gaat duren!

Humphrey

Humphrey

Ik heb nog geen buiten foto’s van het gespuis, dus dan maar een klein fotootje van binnen he… Het is ook al zooooo lang geleden! Ik kom tot de ontdekking dat ik helemaal geen recente foto’s heb van Sookie. Kan wel kloppen ook want die vind de camera maar niks.. Maar daar gaat aan gewerkt worden. In de tussentijd heb ik dan in ieder geval deze lekkere salade om jullie mee te verblijden.

20140323-MH2A7903

Tarly salade met asperge en ei
In het recept wordt de asperge heel dun geschaafd en dan rauw gegeten maar dat lukte niet zo best dus ik heb ze iets minder dun geschaafd en even kort geblancheerd. En ik zie nu pas dat je ze op de foto helemaal niet terugziet. Maar ze zitten er wel degelijk in!
Ingredienten
  • 330 gr tarley
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 knoflook teentjes geplet
  • zeezout gemalen peper
  • 400 gr asperges
  • 160 gr amandelen grof gehakt
  • 1 cup platte peterselie fijn gesneden
  • 80 ml citroensap
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 4 eieren
  • veldsla
Instructies
  1. Doe de tarley, bouillong, knoflook, zout en peper in een pan op hoog vuur en breng aan de kook. Kook tot de tarley gaar is.
  2. Haal van het vuur en spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken
  3. Doe de tarley in een grote kom met de asperge, amandel, peterselie, citroensap, honing en olie en schud even om om alles te combineren.
  4. Kook de eieren in een steelpannetje voor 6-7 minuten. Ververs onder koud stromend water, pel en snij ze door midden. Verdeel over vier borden en zet het ei erbovenop. Serveer met veldsla.

 

 

 

9 comments

  1. Aaaah! Lekker naar buiten! En ik wil die salade ook. Heb eigenlijk al heel lang geen tarly meer gezien in de winkel…?
    Volgens mij bij de Marokkaanse winkel hebben ze wel iets dat er op lijkt.
    Zal eens gaan kijken. Als het weer een beetje beter is. 😉

  2. Onze kat is ook heel haar leven een buitenkat geweest. We hebben haar meteen als jong katje buiten gelaten (we wonen ook in een rustige buurt), maar vonden dat ook erg spannend! Gelukkig kwam ze altijd bij ons liggen/zitten als wij ook buiten waren dus dat was fijn 🙂

    De salade lijkt me onwijs lekker trouwens!

    • Simone van den Berg

      Ja inmiddels zijn ze een ruime week al buiten. Althans alleen ’s middags. We hebben geen kattenluik, want dat zou ik vervelend vinden en zoals het er nu naar uitziet zijn ze het geen echte avonturiers. Ze blijven in de buurt en gaan een rondje door de tuin van de buren en die van ons en dan komen ze weer binnen. Als het koud is willen ze niet eens naar buiten! 😉

  3. Wat een scheetjes die katten!! Dit recept ziet er heerlijk uit, ik ben ook een groot fan van Donna Hay 🙂 Tarly kook ik eigenlijk bijna nooit, maar is wel een leuke afwisseling op de gebruikelijke rijst/couscous/quinoa, dus goed idee om dat weer eens op tafel te zetten. Liefs

  4. Pingback: Asperges - MiCook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos