Op het moment dat we dit schrijven zitten we weer midden in een hittegolf. Nou kan ik gelukkig goed tegen de hitte, maar ik hoor ook wel veel gemopper om mij heen. Laten we eerlijk zijn, al zou je de deur niet uitgaan, is de zon toch altijd een beter uitzicht dan de regen op je ramen de hele dag. Het kan tenslotte in Nederland zo weer omslaan. Voor deze week heb ik toch een paar makkelijke gezond recepten bij elkaar gezocht. Eet smakelijk en tot volgende week.

Maandag – Vega roerbak

Meatless Monday vandaag. Ik had zin in een gerecht met veel groenten. Met de warme dagen eet ik altijd veel salades, maar nu had ik zin in veel gezonde groenten. Misschien eet ik het zelfs wel met bloemkoolrijst ipv met zilvervliesrijst, dan is het een lekkere overdosis groenten.

Vega roerbakschotel

Vega roerbak

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bloemkoolsoep met rode biet

Als ik bloemkoolrijst wil eten haal ik meestal een hele bloemkool en maal hem zelf, maar dat is best veel voor een persoon. Vandaar dat ik vandaag ook een gerecht heb waar bloemkool in gaat, dan kan ik het restant hiervoor gebruiken. Een heerlijk kleurig en pittig soepje. Broodje erbij en lekker eten.

Bloemkool bietensoep

Bloemkoolsoep met rode biet

Roze soep! Hoe grappig is dat! Deze bloemkoolsoep met rode bietjes knalt eruit door de kleur! Maak de soep vega door de spekjes weg te laten.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Marokkaanse visschotel

Ik wil eigenlijk ook meer vis eten. Zalm en tonijn gaan er altijd wel goed in, maar ik vergeet ook wel eens hoe lekker andere vis is. Vooral in deze stoofschotel met lekkere Marokkaanse smaken. Mocht je vakantie er al op zitten, dan waan je je vanavond toch weer in een ander land.

Marokkaanse visschotel

Gegrilde vis met Marokkaanse stoof

Bekijk het recept >>

Donderdag – Zoete aardappelbowl

Lekkere makkelijke maaltijd vanavond. Ik vind zoete aardappel altijd een ideaal ingrediƫnt. Ik heb er meestal wel een paar in huis. Je kunt er zoveel kanten mee op en het is altijd lekker. En deze bowl is heerlijk. En met het mooie weer hopelijk lekker op te eten in de tuin of op het balkon.

Zoete aardappelbowl

Zoete aardappelbowl met kikkererwten

Deze zoete aardappelbowl is vegan maar kan desgewenst makkelijk aangepast worden naar wens. Lekker met kikkererwten maar kan zeker ook met stukjes uitgebakken kip of spekjes.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Pasta pesto met kip

Kun je niet kiezen of je warm of koud wil eten vandaag? Dan heb ik hier een tweeledig recept. Deze pasta kun je warm eten, maar ook gebruiken als pasta salade. Dus eventueel warm eten vanavond en morgen mee voor de lunch. Dus kijk even uit het raam gedurende de dag en besluit wat het gaat worden.

pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Een heel eenvoudig maar ontzettend lekker pasta recept.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Quiche recept met gerookte zalm

Dit is ook zo’n lekker gerecht voor de zaterdag. Ik maak de quiche soms al in de ochtend en dan hoeft ie ’s avonds alleen nog maar in de oven. In de ochtend is het tenslotte minder warm en heb je misschien nog wel zin om in de keuken te staan. En zo ben je ’s avonds sneller klaar.

Quiche met ui en gerookte zalm

Uienquiche met gerookte zalm en dille

Voor deze quiche is de baktijd erg afhankelijk van welke bakvorm je gebruikt. Een platte quichevorm is sneller klaar dan een springvorm. Ga uit van een baktijd tussen de 20 minuten en een half uur, maar check vooral hoe het met je eiermengsel gaat.
Bekijk het recept >>

Zondag – Mango ijs

Ik heb geen ijsmachine, maar soms is een ijsje best wel lekker. Zeker de zelf gemaakte vind ik wel lekker, maar om daar nou een ijsmachine voor aan te schaffen vind ik beetje overdreven. Deze kun je zonder machine maken. Je moet er wel bij in de buurt blijven want het moet elk half uur omgeroerd…

Mango ijs van gecondenseerde melk | simoneskitchen.nl

mango ijs met gecondenseerde melk

Lekker ijs waar je geen machine voor nodig hebt! Ideaal dus.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!