Volgens mij zitten we zo’n beetje in het midden van de vakanties. Steeds meer mensen komen al terug van hun vakantie, terwijl de gelukkigen onder ons, het nog in het vooruitzicht hebben. Gelukkig hebben we hier ook heerlijk zomerweer dus dat is heerlijk. Ik heb voor deze week weer lekkere zomerse recepten bij elkaar gezocht. Heb een fijne week en eet smakelijk!

Maandag – Salade met kersen en kip

Kersen is toch mijn favoriete fruit. Helaas dat ze maar zo kort verkrijgbaar zijn. Vlakbij mijn huis is een goede kersenboomgaard en daar fiets ik graag even naar toe. Dus deze week extra veel kersen in het menu.

Kipsalade met kers en sinaasappeldressing | simoneskitchen.nl

Kipsalade met kersen en sinaasappeldressing

In het oorspronkelijke recept van Annabel gebruikte ze druiven, maar ik had nog kersen liggen dus gebruikte die. Werkte prima!
Het recept is in tijd aangeduid zonder het pocheren van de kip. In principe wordt ervan uitgegaan dat je dat al gedaan hebt. Ik geef het recept daarvoor hier als extra
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Pasta met feta en chili

Gemak dient de mens met dit pastagerecht. En door de feta en chili heb je een lekkere smakelijke pasta op je bord. Makkelijk op een doordeweekse dag.

Pasta met feta en chili

Pasta met feta en chii

Lekker pittige en snelle pasta met feta en chilivlokken
Bekijk het recept >>

Woensdag – Aziatische kippensoep

Even een pittig soepje tussendoor. Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan en toch lekker te eten. Het moet wel even koken, maar daar hoef je niet met je neus op te blijven staan. Bovendien lenen de Aziatische smaken zich goed voor zomerse temperaturen.

Pho kippensoep

Kippensoep – Aziatische stijl

Een heerlijke kippensoep met Aziatische smaken
Bekijk het recept >>

Donderdag – Vegetarische lasagna

Ik vind een lasagna ook een makkelijke maaltijd. Je kunt het in de ochtend voorbereiden (of de avond van tevoren). Dan trekken de smaken er de hele dag lekker in en hoeft het ’s avonds alleen nog in de oven terwijl je zelf in het zonnetje zit te genieten.

Vegetarische lasagna | simoneskitchen.nl

Vegetarische lasagna

Een heerlijke vegetarische lasagne die vol zit met groente
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Rode koolsalade

Vroeger thuis aten we rode kool alleen met aardappelen en een appel er door heen. Best klassiek om het zo te zeggen. Maar probeer deze rode koolsalade maar en en je zult aangenaam verrast zijn.

rode koolsalade met appel

Rode koolsalade met appel en wortel plus dressing op basis van olijfolie

Bekijk het recept >>

Zaterdag – Kip op bierblik

Vandaag is het misschien een uitgelezen dag voor een BBQ en dan steel je met deze kip echt wel de show. Het ziet er bijzonder uit en de smaken komen goed tot zijn recht. De kip wordt ook lekker sappig door het bier. Ik ben benieuwd wat je er van vindt…. By the way, het kan ook in de oven mocht het regenen vandaag.

Kip op bierblikje | simoneskitchen.nl

Kip op bierblik

Bekijk het recept >>

Zondag – Kersen en perzik uit de oven

Nou ja, en als je dan toch langs de kersenboer bent gefietst heb ik hier een overheerlijk recept, mocht je ze ondertussen niet al hebben opgesnoept. En in plaats van kokosyoghurt is een bolletje ijs natuurlijk ook een heerlijke suggestie. Vertel ik het niet verder als je er ook wat slagroom bij serveert, maar dan is het natuurlijk minder gezond.

kersen en perzik uit de oven

Kersen en perziken uit de oven

Is je fruit heel erg rijp dan heeft het minder lang nodig in de oven. Hou hier dus rekening mee. Voor onrijp fruit hou ik een baktijd van 25 minuten aan. Voor rijp fruit 15-20 minuten. Check het tussentijds.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!