Midden in deze week valt de langste dag/kortste nacht van het jaar. En het is niet direct zo dat de dagen er na al meteen een stuk korter zijn, maar het voelt voor mij meestal wel of we met rasse schreden richting de herfst gaan. Voorlopig nog maar niet aan denken dus, geef mij de zomer maar!

Maandag – Snelle pastasalade

Deze pastasalade is volgens het recept voor 2 personen, maar wees slim en kook een dubbele hoeveelheid. Dan kun je het vanavond als een warme maaltijd eten en neem je de rest morgen mee als lunch salade. Een keer koken, twee keer lekker eten.

Snelle pastasalade | simoneskitchen.nl

Snelle pastasalade met kip en pesto

De ideale lunch om mee te nemen voor onderweg. Bovendien kun je deze pasta zowel warm als koud eten.
Bekijk het recept

Dinsdag – Supersnelle gazpacho

Aangezien het warm weer is wil je niet te lang in de keuken staan toch?! En ik denk dat de meeste mensen, net zoals ik, niet zoveel behoefte hebben aan veel eten als de temperaturen oplopen. Deze gazpacho is snel klaar en met eventueel wat brood of een groene salade heb je een heerlijke zomerse maaltijd.

Supersnelle gazpacho

Gazpacho

Heerlijk snel, lekker en perfect voor warm weer.
Bekijk het recept

Woensdag – Gnocchi met tuinbonen

Mijn vader had vroeger altijd tuinbonen in zijn moestuin staan en we aten dat gemiddeld een keer in de week. Lekker doorgekookt, met aardappelen en vlees. Ik was geen fan. Maar zo in deze maaltijd ben ik aangenaam verrast.

Gnocchi met tuinkers

Gnocchi met tuinbonen

Bekijk het recept

Donderdag – Kipspiesjes

In de hoop dat de BBQ aangestoken kan worden, zet ik voor vandaag kipspiesjes op het menu. Kan het niet op de BBQ dan is het ook in een grillpan te bereiden. Lekker is het sowieso.

Pittige kipspiesjes voor op de barbecue

Pittige kipspiesjes met tortilla’s

Je kunt de pittige kipspiesjes eten met de tortilla's of zonder. Ook heerlijk met een lekkere salade!
Bekijk het recept

Vrijdag – Watermeloensalade met feta

Ik ben geen voorstander van fruit in mijn eten, maar voor deze frisse salade maak ik graag een uitzondering. Natuurlijk is de feta wel mijn grote favoriet en deze combinatie is lekker en fris. Bewaar de rest van de meloen voor de ijsjes van zondag.

watermeloensalade met feta

Watermeloensalade met feta

Een lekker frisse salade voor warme dagen
Bekijk het recept

Zaterdag – Bahn mi schuitjes

Ik ben nog niet in Vietnam geweest, maar wat er daar uit de keuken komt, maakt dat ik er graag een keer naar toe zou gaan. In de tussentijd geniet ik van deze heerlijke zomerse schuitjes. En vooral van de Aziatische smaken.

Bahn mi schuitjes

Banh Mi Schuitjes

Ideaal om te maken als je kip over hebt of je kunt er natuurlijk speciaal kip voor koken. Even 10 minuutjes in een pannetje met kokend water en het is klaar. Probeer ook eens kip te koken in kokosmelk met een scheutje vissaus! Ook erg lekker Bahn mi is van oorsprong uit Vietnam en wordt daar meestal gegeten met stokbrood. Maar het kan natuurlijk ook met slaschuitjes!
Bekijk het recept

Zondag – Watermeloen ijsjes

Als je een goede watermeloen koopt zijn dat meestal beste jongens. Daarom dacht ik, ik maak er twee gerechten mee. Alhoewel je tegenwoordig vaak ook halve meloenen kan kopen, zijn beide recepten zo lekker, dat ik zeg, koop een hele en maak ze allebei.

watermeloen ijsjes

Aardbeien watermeloen ijsjes

In een zoku ijsmaker heb je slechts een paar minuten nodig om dit te maken. Reken vier uur in een gewone vorm.
Bekijk het recept

Delen is fijn!