Lekker en gezond weekmenu week 24
Nu ik dit schrijf is het nog mei, dus ik hoop dat ik gelijk krijg als ik schrijf dat ik blij ben dat het zulk mooi weer is in deze week, hahaha. Het is soms best lastig om te anticiperen om het weer met het maken van een weekmenu. Het kan maar zo stralend weer zijn en dan zijn salades natuurlijk heerlijk. Maar het blijft Nederland, dus het kan ook stormen en heel koud zijn. Laten we maar hopen op een lange zonnige periode.
Maandag – Rode linzensoep
Vroeger was ik geen grote liefhebber van peulvruchten. Ik denk dat ik dat te veel moest eten omdat mijn vader veel zelf verbouwde in zijn moestuin. Maar nu kan ik ze veel meer waarderen en ik eet zelfs heel graag recepten met rode linzen. Wat te denken van dit overheerlijke soepje.
Rode linzensoep met komijn
Dinsdag – Snijbiet met feta
Snijbiet is niet een veelvoorkomende groenten, en ook dat aten we vroeger supervers uit de tuin van mijn vader. Natuurlijk niet op deze manier bereidt, maar met aardappelen en een stukje vlees. Ik denk dat ik het combineer met de gebakken zoete aardappel, dan is het een gezonde maaltijd.
Woensdag – Venkelrisotto met zalm
Risotto vind ik zo lekker, en ik vind het niet erg dat het iets langer duurt, omdat je moet blijven roeren tot de arborio rijst gaar is. Nee, ik word er eigenlijk wel zen van. Je hoeft er niet bij na te denken en kunt na een half uurtje toch heerlijk eten.
Venkel risotto met gerookte zalm
Donderdag – Poke bowl met zalm
Door de weeks wil ik zo min mogelijk koolhydraten eten en met een poke bowl met een overdosis aan groenten lukt dat prima. Natuurlijk kun je rijst gebruiken, maar ik vind bloemkoolrijst eigenlijk veel smaakvoller. Probeer deze maar eens!
Vrijdag – Watermeloensalade met feta
Vandaag een lekker zonnige maaltijd. Na het werk even snel door de keuken lopen en een snelle salade maken en dan op het balkon in de laatste zonnestralen genieten van het mooie weer, hoop ik…..
Zaterdag – Traybake met pittige kip
Gemak dient de mens, dus ook dit recept is er een, waarvoor je niet zo lang in de keuken hoeft te staan. Het enige wat je moet doen is de groenten en de kip snijden en in een ovenschaal draperen en de oven doet de rest. What else do you need?!
Pittige kip met courgette, ui en broccoli
Zondag – Aardbeien tiramisu
Zijn er mensen die niet van aardbeien houden?? Misschien dat je er allergisch voor bent, maar anders kan het niet anders dan dat je er van houdt. Ze heten niet voor niks zomerkoninkjes en in deze tiramisu komen ze echt koninklijk op je bord, mmmmmm.