Nu ik dit schrijf is het nog mei, dus ik hoop dat ik gelijk krijg als ik schrijf dat ik blij ben dat het zulk mooi weer is in deze week, hahaha. Het is soms best lastig om te anticiperen om het weer met het maken van een weekmenu. Het kan maar zo stralend weer zijn en dan zijn salades natuurlijk heerlijk. Maar het blijft Nederland, dus het kan ook stormen en heel koud zijn. Laten we maar hopen op een lange zonnige periode.

Maandag – Rode linzensoep

Vroeger was ik geen grote liefhebber van peulvruchten. Ik denk dat ik dat te veel moest eten omdat mijn vader veel zelf verbouwde in zijn moestuin. Maar nu kan ik ze veel meer waarderen en ik eet zelfs heel graag recepten met rode linzen. Wat te denken van dit overheerlijke soepje.

Rode linzensoep

Rode linzensoep met komijn

Heerlijke rode linzensoep met lekker veel specerijen. Perfect voor de koude maanden van het jaar
Bekijk het recept

Dinsdag – Snijbiet met feta

Snijbiet is niet een veelvoorkomende groenten, en ook dat aten we vroeger supervers uit de tuin van mijn vader. Natuurlijk niet op deze manier bereidt, maar met aardappelen en een stukje vlees. Ik denk dat ik het combineer met de gebakken zoete aardappel, dan is het een gezonde maaltijd.

Snijbiet met feta

Snijbiet met feta

Een lekker snelle maaltijd
Bekijk het recept

Woensdag – Venkelrisotto met zalm

Risotto vind ik zo lekker, en ik vind het niet erg dat het iets langer duurt, omdat je moet blijven roeren tot de arborio rijst gaar is. Nee, ik word er eigenlijk wel zen van. Je hoeft er niet bij na te denken en kunt na een half uurtje toch heerlijk eten.

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Venkel risotto met gerookte zalm

Deze risotto met venkel, garnalen en gerookte zalm is weer eens een hele andere manier om je risotto te maken!
Bekijk het recept

Donderdag – Poke bowl met zalm

Door de weeks wil ik zo min mogelijk koolhydraten eten en met een poke bowl met een overdosis aan groenten lukt dat prima. Natuurlijk kun je rijst gebruiken, maar ik vind bloemkoolrijst eigenlijk veel smaakvoller. Probeer deze maar eens!

Poke bowl met zalm

Poke bowl met zalm

Deze heerlijke poke bowl maak je met warm gerookte zalm
Bekijk het recept

Vrijdag – Watermeloensalade met feta

Vandaag een lekker zonnige maaltijd. Na het werk even snel door de keuken lopen en een snelle salade maken en dan op het balkon in de laatste zonnestralen genieten van het mooie weer, hoop ik…..

watermeloensalade met feta

Watermeloensalade met feta

Een lekker frisse salade voor warme dagen
Bekijk het recept

Zaterdag – Traybake met pittige kip

Gemak dient de mens, dus ook dit recept is er een, waarvoor je niet zo lang in de keuken hoeft te staan. Het enige wat je moet doen is de groenten en de kip snijden en in een ovenschaal draperen en de oven doet de rest. What else do you need?!

Traybake met kip

Pittige kip met courgette, ui en broccoli

Een lekker makkelijke traybake met pittige kip!
Bekijk het recept

Zondag – Aardbeien tiramisu

Zijn er mensen die niet van aardbeien houden?? Misschien dat je er allergisch voor bent, maar anders kan het niet anders dan dat je er van houdt. Ze heten niet voor niks zomerkoninkjes en in deze tiramisu komen ze echt koninklijk op je bord, mmmmmm.

Aardbeien tiramisu | simoneskitchen.nl

Aardbeien tiramisu

Deze heerlijke aardbeientiramisu is het perfecte zomerse dessert
Bekijk het recept

Delen is fijn!