Terwijl ik dit type kijk ik naar buiten en schijnt de zon uitbundig. Ik word daar zo vrolijk van! Maar ik moet van mezelf eerst even dit weekmenu voor jullie in elkaar flansen voor ik daarna heerlijk het zonnetje in kan gaan. Hopelijk is het ook een mooie zonnige dag als dit weekmenu verschijnt.

Maandag – Risotto met bloemkool

Vandaag een lekker gerecht voor meatless monday. Ik ben sowieso niet een hele grote vleeseter, en over het algemeen vind ik het heerlijk om gerechten te maken waar geen vlees in zit, maar waar je het ook totaal niet mist. Probeer deze risotto maar eens. Misschien heb ik hem al eens in het weekmenu gezet, maar dat komt dan omdat ie zo onwijs lekker is.

risotto met bloemkool

Risotto met bloemkool

Een heerlijke vegetarische risotto met bloemkool, doperwten en geitenkaas. Uiteraard gebruik je voor een vega risotto geen kippenbouillon!
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Aziatische salade met zalm

Tijdens een kooksessie samen met Simone maakten we deze salade. En ik was meteen fan. Want hoe makkelijk is deze salade wel niet om te maken….? Super makkelijk! Dus na een drukke werkdag gezond eten is geen uitdaging maar een oplossing.

aziatische salade met zalm

Aziatische salade met zalm

Lekker frisse salade met Aziatische vibes en zalmfilet
Bekijk het recept >>

Woensdag – Pompoenburgertjes

Deze lekkere pompoenburgertjes zien er naar uit dat het heel veel werk is om te maken, dus mocht je deze maken als bijgerecht dan scoor je wel op punten. Maar ze zijn in feite snel klaar, en ook nog lekker. Ze zijn ook te maken met zoete aardappel, en dat is dan weer mijn favoriet.

Pittige pompoenballetjes met walnoot

Pompoen-walnoot balletjes

Deze pompoen walnoot balletjes zijn heerlijk als bijgerecht met een grote goene salade
Bekijk het recept >>

Donderdag – Aspergesalade met kip

Tijdens de 21 dagen challenge (heb jij ook meegedaan?) heb ik mezelf weer aangeleerd om meer groente op mijn bord te toveren. En het makkelijkst is dat toch in een gezonde salade. Wat denk je van deze overdosis groen op je bord?

aspergesalade met kip

Aspergesalade met kip

Bekijk het recept >>

Vrijdag – Eenpans gehaktschotel

Vandaag een lekker eenpansgerecht. En je kunt er alle kanten mee op . Geen zin in koolhydraten, dan neem je er bloemkoolrijstof courgetti bij en anders is het ook heerlijk met aardappelpuree of pasta. Makkelijk om te maken is het in ieder geval.

Eenpans gehaktschotel

Eenpans gehaktschotel met paddenstoelen

Een lekker makkelijke gehaktschotel met paddenstoelen.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Pittige paprikasoep

Ik weet van veel mensen dat ze op zaterdag soep op tafel zetten en dan aangekleed met brood en lekker beleg. Over het algemeen vind ik het lekker om iets uitgebreider te eten als ik heb gewerkt, maar met deze paprikasoep kan ik het wel waarderen.

Pittige paprikasoep met feta

Pittige paprikasoep met feta

Een heerlijk pittige paprikasoep met tomaat en feta
Bekijk het recept >>

Zondag – Citroen karnemelk pannacotta

OP zoek naar een dessert voor de zondag kwam ik deze pannacotta tegen. Neem de tijd als je dit gerecht wil bereiden, althans de tijd die nodig is om op te stijven, want voor de rest ben je in 10 minuten klaar. En daarna lekker smullen!

Lemon buttermilk pannacotta | insimoneskitchen.com

Citroen karnemelk pannacotta

Een lekker frisse pannacotta is deze met citroen en karnemelk. Hou wel even de tijd in de gaten om de pannacotta goed op te laten stijven.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!