Lekker en gezond weekmenu week 14
Terwijl ik dit schrijf is de derde storm bezig om over het land te trekken, en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik verlang echt naar het voorjaar en de langer wordende dagen. Maar vooral met betere temperaturen en geen drama weer. Maar ja, dat is toch ook wel typisch Nederland, het afwisselende weer. Misschien heb ik dan toch meer zomerse genen, want ik ben toch echt een zonaanbidster. Dus dan maar de zon op mijn bord met dit weekmenu.
Maandag – Venkelrisotto met zalm en garnalen
Ik ben liefhebber van risotto. Ik heb altijd mijn eigen recept, maar deze is nu ook een van mijn favorieten. Zo makkelijk en wat een aparte smaakcombinatie.
Venkel risotto met gerookte zalm
Dinsdag – Vietnamese springrolls
Ik ben nog nooit in Vietnam geweest, maar hoop er ooit een keer naar toe te gaan. Het eten zoals ik het hier wel eens eet smaakt mij altijd prima en ervaring leert, dat het in het land van herkomst altijd nog smakelijker is. Deze springrolls smaken in ieder geval goed. Nu nog een reis boeken.
Vietnamese springrolls
Woensdag – Vitello tonnato
Dit is geen hoofdgerecht natuurlijk, maar het is wel zo lekker dat ik het met jullie wil delen. En maak je er genoeg van dan kun je het natuurlijk combineren met wat salade en bijvoorbeeld een stokbroodje en dan heb je sowieso een lekker lunchgerecht of lichte hoofdmaaltijd.
Vitello Tonnato met gerookte kalfsmuis
Donderdag – Courgetti met citroen en ricotta
Courgette is een van de meest veelzijdigste groente die ik ken. Heerlijk in warme gerechten, maar ook in baksels. Maar zeker ook als vervanger van pasta. Zo krijg je een gezonde maaltijd, die net lijkt op een echte pastamaaltijd, maar beter is voor lijf en leden.
Courgetti met citroen en ricotta
Vrijdag – Coquilles met kruidenrijst
Ik snap eigenlijk niet waarom ik niet vaker coquilles eet. Ze zijn gezond en lekker en ook nog eens snel klaar. En in dit gerecht met bloemkoolrijst extra smaakvol.
Coquilles met kruidenrijst en citroendressing
Zaterdag – Thaise salade met kipgehakt
In Thailand ben ik gelukkig al wel eens geweest, en inderdaad is het eten daar nog lekkerder dan hier bij de Thai. Maar deze salade heeft wel de authentieke smaken van Thailand dus die moet je echt deze week maken.
Zondag – Bitterkoekjes maken
Bitterkoekjes die je in een zak koopt in de supermarkt houden het bij mij meestal niet lang vol, dus bij voorbaat koop ik ze maar niet. Maar ik vind ze wel superlekker dus misschien zijn deze zelfgemaakte een beter idee…… ik denk het niet.