Ik wil jullie verder niet jaloers maken, maar als alles mee zit zitten Simone en ik lekker op Curaçao met onze voetjes in het zeewater. Maar daar vinden jullie waarschijnlijk van alles over terug op onze socials. In Nederland dus weer back to business met dit heerlijke weekmenu.

Maandag – Makkelijke quiche met zoete aardappel

Iedereenweet nu wel dat zoete aardappel geen aardappel is, maar een groente, dus deze quiche zit boordevol groente en door de pittige smaken mis je het vlees niet. Prima dus voor meatless monday.

Quiche met zoete aardappel

Quiche met zoete aardappel en ricotta

Deze quiche is supermakkelijk om te maken en door de zoete aardappel en de ricotta net even anders
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bietjes salade met halloumi

Ook deze salade is vegetarisch. Daar is ie niet op uitgekozen hoor, maar meer omdat ik halloumi zo lekker vind en de combinatie in deze salade zo smaakvol is.

Bietjessalade met halloumi

Woensdag – Rogan Josh curry

Nooit gehoord van Rogan Josh? Nou ik ook niet! Maar dat hij zijn naam heeft gegeven aan deze heerlijke curry is dan weer wel te waarderen. Niet dat het iemand is hoor, het is gewoon de naam van deze Indiase curry.

Rogan Josh curry | simoneskitchen.nl

Rogan Josh curry

Rogan Josh – ik had het al vaker gehoord maar dacht dat het een merk was… Rogan Josh is echter een curry gerecht uit Kashmir India en er zijn vele variaties op. Deze variatie komt van Melissa Joulwan van het boek Well Fed.
Bekijk het recept >>

Donderdag – Zoete aardappel ramen noodles

Kun jij ook zo genieten van een bord vol gezonde dingetjes? Nou dan zit je goed met deze ramen! De naam maakt het ingewikkelder dan dat hij smaakt. En snel klaar, want binnen 20 minuten zit je aan tafel.

Zoete aardappel ramen noodles

Zoete aardappel ramen noodle bowl

Een lekker gevulde maaltijdsoep met zoete aardappel als noedels!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Broccoli roerbak met champignons

Per ongeluk vandaag weer een vegetarisch gerecht, maar je kunt er natuurlijk altijd vlees of kip aan toevoegen als je dat zou willen. Ik vind minder vlees eten totaal geen probleem, eigenlijk juist prettig, dus ik sta vanavond lekker te roerbakken met broccoli.

Vega roerbak

Broccoli roerbak met champignons

Een heerlijke vegetarische roerbakschotel met broccoli en champignons
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Pompoensoep

Zaterdag is een lekkere dag om een pan soep op het fornuis te laten pruttelen. Pompoen is altijd een topgroente om in soep te verwerken. gezond, maar ook smakelijk zeker met de peer en champignons er bij.

Pompoensoep met peer

Pompoensoep met peer, kastanje en champignons

Bekijk het recept >>

Zondag – Appelcompote

Ik herinner mij dat er vroeger thuis regelmatig appelmoes werd gemaakt. Nu doe ik dat eigenlijk zelf nooit, maar misschien wel leuk om op deze zondag eens uit te proberen. De kastanje geeft er toch een andere twist aan.

Appelcompote met kastanje

Appelcompote met kastanje en kokosyoghurt

Een lekker herfstig begin van de dag met deze appelcompote met kastanje
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!