Deze week ben ik extra in de mood voor wat Caribische gerechten, want Simone en ik zijn druk bezig met aftellen naar onze vakantie naar Curaçao. Ik zie mezelf al helemaal zitten aan een strand met prachtig blauw water en een heerlijk zonnetje, dus om mijn weekmenu hier vast op aan te passen leek mij een goed idee.

Maandag – Jerk kip met pittige mangosalsa

Als ik denk wat voor mij Caribisch eten is dan zeg ik, zonder er geweest te zijn, dat het pittig eten is met zoete accenten. En ik denk dat deze kip daar wel aan voldoet.

Jerk chicken met mango salsa

Jerk chicken met mango salsa

Lekker pittig met een makkelijke marinade en een verfrissende mango salsa
Bekijk het recept

Dinsdag – Lekkere rijst met kip en ananas

Ananas is ook echt een ingrediënt wat voor mij Caribisch klinkt en proeft. Dus deze rijstsalade is de zon op je bord. En de zon schijnt daar natuurlijk altijd! Toch?

Hawaii rijst

Hawaii bloemkoolrijst

De zomer mag dan wel net begonnen zijn en nog een beetje onvoorspelbaar, maar met deze heerlijke bloemkoolschotel haal je het zonnetje in huis!
Bekijk het recept

Woensdag – Tonijnburgers

Omdat Curaçao een eiland is gok ik dat er maar zo ook veel vis gegeten wordt. Ik kan er nu al naar uitkijken. Daar natuurlijk verse vis, maar deze tonijnburgers worden gemaakt met tonijn uit blik.

Tonijnburger

Tonijnburgers

Bekijk het recept

Donderdag – Vega kokoscurry

Kokos. Ja dat staat natuurlijk synoniem voor zonnige Caribische dagen en avonden. Denk maar aan een piña colada met de ondergaande zon. Ik reken het goed. Kokos zit ook in deze overheerlijke vega curry, dus ook al regent het hier met bakken uit de hemel, dan kom je nog in tropische sferen.

Vega coconutcurry

Vega coconut curry

Een heerlijke vegetarische (en vegan) curry die je zowel in de stoofpan als in de slowcooker kunt bereiden
Bekijk het recept

Vrijdag – Salade met mango, feta en avocado

Ik ben altijd wel een fan van salades, en door mijn tropische gemoed zitten er deze week twee salades in het weekmenu. Maar dat komt vooral omdat ik dit keer op ingrediënten heb gezocht. Want mango, feta en avocado zin toch een zonnige combi?!

Snelle salade met feta, mango en avocado

Makkelijke salade met mango, feta en avocado

Een heerlijke makkelijke salade voor elke dag! Staat binnen no time op tafel!
Bekijk het recept

Zaterdag – jerk kip met ananas

Jerk kip staat voor kip uit Jamaica, en de speciale kruidenmix die daarvoor wordt gebruikt. Ligt ook in het Caribisch gebied dus mag in mijn Caribische weekmenu vind ik zelf. Zeker met de ananas erbij.

Jerk chicken met ananassalsa | simoneskitchen.nl

Jerk chicken met ananassalsa

Zondag – kokosmuffins

Om deze “zonnige” week af te sluiten heb ik een lekker baksels opgezocht. Want ook banaan hoort bij de ingrediënten waarbij ik een tropisch gevoel krijg en dat maakt deze week compleet.

banaan kokosmuffins

Kokosmuffins met banaan en ananas

Een lekker tropisch getinte muffin!
Bekijk het recept

Delen is fijn!