Simone's Kitchen

Jerk chicken met ananassalsa

Jerk chicken met ananassalsa

Best een gekke naam natuurlijk ‘jerk chicken’ en ik bedacht met net dat ik eigenlijk helemaal niet weet waar dat nou eigenlijk voor staat. Dus even snel opgezocht en blijkbaar komt de naam af van de term ‘jerking’ en had iets te maken met het feit dat er gaten in de kip werden geprikt. Of zo… En de jerk kruiden die ik hier gebruikt heb, is eigenlijk een soort Caribische kruidenmix.

Nou ja waar de naam vandaan komt is eigenlijk niet eens zo belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat deze pittige kip met de ananassalsa heerlijk is voor een eenvoudige avondmaaltijd. Van de kruiden kun je makkelijk meer maken zodat je een voorraadje hebt.

Als je de kip aan het bakken bent hou er dan rekening mee dat door de kruiden de kip zelf vrij snel donker wordt. Dat is op zich niet erg, het hoort er wel een beetje bij. Maar dan weet je in ieder geval hoe het komt.

Broccolirijst

Om het pittige een beetje uit te balanceren serveer ik dit graag met broccolirijst en een frisse ananassalsa. Kun je even blussen als het te pittig wordt. De broccoli is hier vrij eenvoudig gehouden maar deze kun je natuurlijk aankleden zoals je wilt.

Jerk chicken met ananassalsa
Totale tijd
30 min
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
ANANASSALSA
  • ½ ananas of indien niet vers dan in blik zonder toevoegingen, fijn gesneden
  • 1 klein rood uitje fijn gesnipperd
  • 1 limoen sap
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, fijn gesneden
  • ½ bosje koriander fijn gesneden
  • zout en peper naar smaak
Jerk chicken:
  • 4 kipfilets
  • 2 el jerk kruidenmix zie onder
  • 1 el kokosolie om te bakken
  • 400 gr broccolirijst
Voor de jerkkruidenmix:
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2-3 tl cayennepeper
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl zout
  • 1 tl paprika
  • 1 tl kruidnagel
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 tl gemalen kaneel
Instructies
  1. Wrijf de kipfilets goed in met de jerk kruidenmix en laat het even goed intrekken. Bereid ondertussen je ananassalsa door alle ingrediënten bij elkaar te combineren en pas peper en zout naar smaak aan.
  2. Bak de kipfilets in kokosolie gaar.
  3. Bak eventueel de broccolirijst tot beetgaar.
  4. Bewaar kip, broccolirijst en ananassalsa apart van elkaar en warm de kip op als je het gaat serveren. Koud eten kan overigens ook prima.

Op zoek naar meer whole30 inspiratie? Check dan deze lekkere mango kipburgers of de whole30 kipsalade met venkel.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos