Na het rode menu van vorige week gaan we weer verder met een “normaal” lekker en gezond weekmenu. Maar ik hoor graag of jullie het leuk vinden om af en toe een week met een thema te zien. Deze week heb ik ook weer een paar lekkere recepten voor jullie bij elkaar gezocht.

Maandag – Lasagne met Halloumi

Deze heerlijke lasagne is sinds ik het voor het eerst samen met Simone maakte een favoriet. Ik ben sowieso gek op lasagne, maar deze is ook nog eens erg makkelijk om te maken.

Lasagne met halloumi

Lasagne met halloumi

Een heerlijke vegetarische lasagne met een knapperig korstje van halloumi
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Buddhabowl

Een buddhabowl is zo’n recept waar je vroeger nooit van hoorde, maar wat nu een echt must-eat is. En het is een gezonde maaltijd dus waarom niet, zeg ik. De buddhabowl is een vegetarische maaltijd en zit vol met verse groenten.

Buddhabowl

Buddhabowl met hummus

Bekijk het recept >>

Woensdag – Pittige pulled chicken

Ook vandaag heb ik een recept met een aparte naam. Het spreekt voor zichzelf dat je geplukte kip eet, maar dat klinkt toch minder bijzonder dan pulled chicken. Aan de smaak doet het niks af hoe je het noemt, iedereen houdt toch wel van kip.

Pittige pulled chicken

Spicy pulled chicken

Een heerlijke eenvoudige pittige kipschotel. Voor dit recept ga ik uit van een al gegrilde kip. In de tekst staat een alternatief
Bekijk het recept >>

Donderdag – Kikkererwten-linzen salade

Ik heb mij verdiept in kikkererwten voor Simone’s kitchen en juist dan kom je er achter hoe veelzijdig deze peulvrucht is. Hummus en falafel kent iedereen, maar deze salade is echt een verrassend gerecht met kikkererwten.

Kikkererwtensalade met linzen en feta | simoneskitchen.nl

Kikkererwtensalade met linzen en feta

De perfecte snelle lunchsalade is deze kikkererwtensalade. Vul aan met linzen, rucola en feta en je bent klaar!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – visovenschotel

Vrijdag is bij een heleboel mensen visdag. Geen idee waar dat vandaan komt. Ik eet voor mijn gevoel veel te weinig vis, en kom vaak niet verder dan iets met zalm, omdat ik dat heel erg lekker vind. Daarom deze keer een lekkere schotel met kabeljauw en spinazie.

Vis ovenschotel

Visovenschotel

Voor deze visschotel kun je de witvis gebruiken die je voorkeur heeft. Ga je voor goedkoop dan is koolvis een goede optie (uit de vriezer) Ik gebruikte hier kabeljauwfilets.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Zoete aardappelschotel

Op zaterdag neem ik mij voor om een lekkere ovenschotel te maken. Dat vind ik lekker om voor te bereiden, en dan kan het in de oven als ik zin heb om te gaan eten. Ook makkelijk als je eters krijgt en niet in de keuken wil staan als ze er al zijn.

Zoete aardappelschotel

Zoete aardappelschotel met groene kool en gekookte kip

Bekijk het recept >>

Zondag – Mango cheesecake

Februari is vaak de maand met het koudste weer en misschien staan we deze week wel op de schaats. Leuk natuurlijk, maar ik ben al een paar maanden erg toe aan wat zon. Daarom deze cheesecake met mango, die in ieder geval al lekker zonnig oogt op je bord.

De lekkerste mango cheesecake

Mango cheesecake

Deze overheerlijke cheesecake moet je echt een keer geprobeerd hebben. Absolute winnaar!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!