Ik ben vandaag in een zonnige bui dus ik dacht ik maak er ook een zonnig weekmenu van. En bij zonnig denk ik aan de kleur geel, dus ik heb eens gekozen voor allemaal “gele” gerechten. Ik hoop dat iedereen daardoor deze week ook de zon op zijn bord heeft, hoe fijn zou dat zijn.

Maandag – Mexicaanse quiche

Het maken van deze korstloze quiche gaat je amper tijd in de keuken kosten, maar daarna straalt ie wel op de tafel. En ook goed in een koolhydraatarm dieet, dus goed om de week mee te beginnen.

Korstloze mexicaanse quiche

no crust mexicaanse quiche

Een heerlijke quiche met een Mexicaanse twist
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Bulgur mango salade

Mango is ook zo’n heerlijk stuk fruit. Het is zoet en maakt pittige gerechten toch makkelijker te eten omdat het de scherpte er een beetje vanaf haalt. In deze salade samen met halloumi is het een prima smaakexplosie.

20130620 MH2A2746 2

Bulgur salade met mango en halloumi

Bekijk het recept >>

Woensdag – Spruitjes uit de oven

Kunnen groene spruitjes in een “geel” menu, vraag je je misschien af, maar dat kan zeker door de mosterdsaus. Daardoor wordt het een heel zonnig plaatje op je bord.

spruitjes met mosterdsaus

Spruitjes met mosterdsaus en karbonade

Spruitjes eens op een hele andere manier!
Doe je momenteel een whole30 laat de ahornsiroop dan weg uit het recept
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pompoen zoete aardappel stoofschotel

Wat ik ook leuk vind van de zon is de zonsondergang, niet omdat de zonnige dag dan voorbij is, maar omdat je met een beetje geluk er prachtige foto’s van kan maken, en dat is echt een grote hobby van me. Deze schotel is toch net een ondergaande zon??

vegetarische stoofschotel

Vegetarische stoofschotel met zoete aardappel en pompoen

Een lekker kleurig gerecht voor door de weeks!
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Omelet met pastinaak

Zoals de stoofschotel de ondergaande zon leek, is deze omelet precies de zon. Of de maan, die nog niet helemaal vol is. Pastinaak is een vergeten groente, en dat is jammer want het is gezond en lekker. In deze omelet is het ook nog heel apart van smaak. Heb jij wel eens iets van wortel in je omelet gestopt? Probeer het eens het is heerlijk!

Omelet met pastinaak

Pastinaakomelet met bosui

Het zoete van de pastinaak met het romige van de eieren. Heerlijke combinatie!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Gevlinderde kip

De eerste keer dat ik van gevlinderde kip hoorde, was in Portugal. In het dorp waar wij logeerden hadden ze elke zondag het feest van de gevlinderde kippen. Ik wilde dat wel eens mee maken en daar bleek dus dat gevlinderde kippen bij de rug werden doorgesneden om ze platter te maken en ze dus sneller te laten garen op de BBQ.

Gevlinderde kip met knoflook

Gevlinderde kip met citrus en knoflook

Bekijk het recept >>

Zondag – Crème Brulee

En deze zondag sluiten we af met een lekker zonnig uitziend dessert. Deze crème brulee met witte chocolade is “heaven” en als daar dan een zon in schijnt is het feest compleet. Ik wens je een zonnige zondag toe.

creme brulee met witte chocola

Creme brûlée met witte chocola

Deze snelle versie van de klassieker maak je met custard poeder in plaats van eieren.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!