Paasbroodje met asperges en gepocheerd ei
Een verrassend anders paasbroodje met asperges en een gepocheerd ei. Lekker met een honing mosterddressing.
Paasbroodje met asperges
Behalve pasen en de kleur geel zijn er in het voorjaar een aantal ingredienten waar ik altijd extra enthousiast van wordt. Een daarvan is de asperge. Nu kun je hier natuurlijk ook witte asperges voor gebruiken, maar in dit geval besloot ik te gaan voor de groene. Ziet er altijd net even wat kleuriger uit, maar gebruik vooral de asperges die jij lekker vindt.
Voor dit paasbroodje met asperges koos ik dit keer voor een gepocheerd ei. Dat is altijd even een ‘dingetje’ dus wil je dat gedoe niet, dan kies je eenvoudig voor een zacht gekookt eitje.
Eggs benedict
Dit broodje is eigenlijk een soort van alternatief voor de vol vette variant met Hollandaise saus waarmee je natuurlijk een onovertroffen Eggs Benedict kunt maken, maar misschien wat te vullend als je nog de rest van de paasdagen door moet komen. Dit is een stuk magerder, net zo lekker en er zitten asperges in ! (op). Ik maakte er vervolgens een lekkere honing mosterdsaus bij en voila, je hebt een heerlijk paasbroodje met asperges en een zacht eitje.
Ik serveerde het op een hard broodje, maar eerlijkheidshalve denk ik dat het makkelijker eet als je het paasbroodje met de asperges serveert op een zacht broodje. Het harde broodje drukt het ei meteen leeg. Dat is een beetje zonde natuurlijk.
Paasbroodje met asperges en gepocheerd ei
Ingrediënten
- 2 kaiserbroodjes of beschuitbollen
- 2 plakken ham
- 100 gr aspergetips
- 2 eieren
Dressing
- 1 el grove mosterd
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- 1 el azijn bv appelcider
Instructies
- Als je kaiserbroodjes hebt, snij ze open en beleg ieder met een ruime plak ham. Beschuitbollen even roosteren is het lekkerste
- Pocheer de eieren 3 minuten voor een zachte dooier. Kook de asperges kort tot ze beetgaar zijn.
- Maak de mosterdsaus door de ingredienten bij elkaar te doen en goed te roeren. Proef of het op smaak is en voeg meer van het een of ander toe indien nodig.
- Leg de asperges op de plak ham. Leg voorzichtig je gepocheerde eitje erop en maak af met de mosterdsaus
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Op zoek naar nog meer lekkere paasrecepten? Check dan deze drie brunchgerechten