Een verrassend anders paasbroodje met asperges en een gepocheerd ei. Lekker met een honing mosterddressing.

Paasbroodje met asperges

Paasbroodje met asperges

Behalve pasen en de kleur geel zijn er in het voorjaar een aantal ingredienten waar ik altijd extra enthousiast van wordt. Een daarvan is de asperge. Nu kun je hier natuurlijk ook witte asperges voor gebruiken, maar in dit geval besloot ik te gaan voor de groene. Ziet er altijd net even wat kleuriger uit, maar gebruik vooral de asperges die jij lekker vindt.

Voor dit paasbroodje met asperges koos ik dit keer voor een gepocheerd ei. Dat is altijd even een ‘dingetje’ dus wil je dat gedoe niet, dan kies je eenvoudig voor een zacht gekookt eitje.

Eggs benedict

Dit broodje is eigenlijk een soort van alternatief voor de vol vette variant met Hollandaise saus waarmee je natuurlijk een onovertroffen Eggs Benedict kunt maken, maar misschien wat te vullend als je nog de rest van de paasdagen door moet komen. Dit is een stuk magerder, net zo lekker en er zitten asperges in ! (op). Ik maakte er vervolgens een lekkere honing mosterdsaus bij en voila, je hebt een heerlijk paasbroodje met asperges en een zacht eitje.

Ik serveerde het op een hard broodje, maar eerlijkheidshalve denk ik dat het makkelijker eet als je het paasbroodje met de asperges serveert op een zacht broodje. Het harde broodje drukt het ei meteen leeg. Dat is een beetje zonde natuurlijk.

Paasbroodje met asperges
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Paasbroodje met asperges en gepocheerd ei

Een heerlijk broodje om te eten met de paasdagen
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kaiserbroodjes of beschuitbollen
  • 2 plakken ham
  • 100 gr aspergetips
  • 2 eieren

Dressing

  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el azijn bv appelcider

Instructies

  • Als je kaiserbroodjes hebt, snij ze open en beleg ieder met een ruime plak ham. Beschuitbollen even roosteren is het lekkerste
  • Pocheer de eieren 3 minuten voor een zachte dooier. Kook de asperges kort tot ze beetgaar zijn.
  • Maak de mosterdsaus door de ingredienten bij elkaar te doen en goed te roeren. Proef of het op smaak is en voeg meer van het een of ander toe indien nodig.
  • Leg de asperges op de plak ham. Leg voorzichtig je gepocheerde eitje erop en maak af met de mosterdsaus
Gang: Ontbijt
Keuken: Pasen
Trefwoord: asperges, Beenham, eieren

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 328kcal, Koolhydraten: 28g, Eiwit: 16g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g, Transvet: 1g, Cholesterol: 181mg, Natrium: 479mg, Kalium: 259mg, Vezels: 3g, Suiker: 12g, Vitamine A: 621IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 69mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Op zoek naar nog meer lekkere paasrecepten? Check dan deze drie brunchgerechten

Check ook deze recepten

Delen is fijn!