Simone's Kitchen

Broodje paas…. met asperges en een gepocheerd ei

Ja wat zet je nou online voor een tweede paasdag… zo zat ik te dubben… want het is eigenlijk te laat om nog een of ander ingewikkelde creatie neer te gaan zetten maar het is natuurlijk nooit te laat voor een lekker broodje. Een broodje met voorjaarsgroente bij uitstek; asperges… Ik denk ik begin gewoon vast met asperges dan komt het mooie weer er misschien vanzelf achteraan. Of is dat nu weer een beetje te enthousiast gedacht van mij?

Dit broodje is eigenlijk een soort van alternatief voor de vol vette variant met Hollandaise saus waarmee je natuurlijk een onovertroffen Eggs Benedict kunt maken, maar misschien wat te vullend als je nog de rest van de paasdagen door moet komen, dus dit is een stuk magerder, net zo lekker en er zitten asperges in ! (op) De bedoeling was om er een honing mosterdsaus bij te maken, maar mijn variant werd een beetje scherp, dus let even op wat voor mosterd je gebruikt en de verhouding mosterd-honing. Best leuk voor Pasen in ieder geval!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Broodje met asperges en gepocheerd ei

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • kaiserbroodjes of beschuitbollen
  • 2 plakken ham
  • 100 gr aspergetips
  • 2 eieren
  • Voor dressing bij benadering
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 1 l olijfolie<
  • 1 el sweet vinegar

Instructies

  • Als je kaiserbroodjes hebt, snij ze open en beleg ieder met een ruime plak ham. Beschuitbollen even roosteren is het lekkerste
  • Pocheer de eieren 3 minuten voor een zachte dooier. Kook de asperges kort tot ze beetgaar zijn.
  • Maak de mosterdsaus door de ingredienten bij elkaar te doen en goed te roeren. Proef of het op smaak is en voeg meer van het een of ander toe indien nodig.
  • Leg de asperges op de plak ham. Leg voorzichtig je gepocheerde eitje erop en maak af met de mosterdsaus

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Op zoek naar nog meer lekkere paasrecepten? Check dan deze drie brunchgerechten

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.